NAJUSPEŠNEJŠI ŠPORTNIKI ŠOLE ŠOLSKO LETO 2019/20

PETER ŠIŠKO, 4. Š, ROKOMET – ŠPORTNIK ŠOLE

Slovenski mladinski reprezentant

Perspektivni razred OKS

Peter Šiško, dijak 4. Š je član mladinske ekipe Rokometnega kluba Gorenje Velenje in stalni član mladinske reprezentance Slovenije. Igra na položaju srednji ali levi zunanji igralec. V šolskem letu 2017/2018 je z mladinsko ekipo osvojil 2. mesto na Olimpijskem festivalu evropske mladine (EYOF) Gyoru ter prav tako z mladinsko reprezentanco sodeloval na evropskem prvenstvu na Hrvaškem, kjer so osvojili 9. mesto in bil na eni izmed razglašen za najboljšega igralca. V lanskem  letu 2019 je prav tako z mladinsko reprezentanco Slovenije sodeloval na mladinskem svetovnem prvenstvu v Skopju, kjer so osvojili 13. mesto. S kadetsko rokometno ekipo Gorenja Velenje je dosegel 4. mesto, z mladinsko ekipo pa 2. mesto v državnem prvenstvu. Zadnji dve leti je najboljši strelec državnega mladinskega prvenstva in občasni član članske ekipe rokometnega kluba Gorenje Velenje. Vsa leta šolanja na Gimnaziji je uspešno nastopal za šolsko rokometno ekipo in z njo lansko šolsko leto osvojil 4. mesto na državnem šolskem športnem tekmovanju. V športnem oddelku  je veljal za tihega, prijaznega in vestnega dijaka, ki je navkljub velikim športnim obremenitvam redno izpolnjeval šolske obveznosti.

S prizadevnim delom in veliko mero motivacije se želi tudi v prihodnje ukvarjati s tem športom na profesionalni ravni. S svojo vztrajnostjo pa je prispeval tudi k prepoznavnosti in promociji  športnih oddelkov na Gimnaziji Velenje v lokalnem okolju in širše.    

PIA CESAR, 4.U, KARATE

Mladinska in članska reprezentantka

Mladinski razred OKS

Pia je dijakinja 4. U in članica karate kluba Velenje. Je mladinska in članska reprezentantka Slovenije, ki je zadnja leta nastopila na velikih tekmovanjih ter dosegla nasednje rezulate:

1. mesto - kata mladinke na državnem prvenstvu do 21 let 2017,

1. mesto - kata mladinke na državnem  prvenstvu do 21 let 2018,

1. mesto - kata ml. članice na državnem prvenstvu do 21 let 2019,

3. mesto - kata članice na državnem prvenstvu za člane in članice 2019

2. mesto - kata mladinke in 3. mesto - kata članice na Ljubljana Open 2019,

3. mesto - kata članice na Maribor Open 2019,

1. mesto - kata mladinke in  2. mesto - kata članice na  Postojna Open 2019,

3. mesto - kata mladinke na Slovenia Open 2019,

2. mesto - kata mladinke na Grand Prix Croatia 2019,

11. mesto - kata mladinke na evropskem mladinskem prvenstvu 2019,

3. mesto - kata mladinke na Austria Junior Open 2019,

5. mesto - kata članice na Balkanskem članskem prvenstvu 2019,

17. mesto - kata članice na evropskem članskem  prvenstvo 2020.

Pia Cesar (druga z leve)

FILIP DOMINKOVIČ, 3. Š, ATLETIKA

Filip Dominković, 3. Š in član Atletskega kluba Velenje je na državnem ekipnem prvenstvu za člane in članice osvojil 2. mesto z metom  63.26 m z 800 g kopjem.

Na odprtem prvenstvu Hrvaške v Splitu je kopje vrgel 67.87m,  vendar je tekmoval izven konkurence. Na atletskem mitingu pa je konec maja 2020 pometel z vso konkureco in zmagal kategoriji starejši mladinci.  Postal je tudi najboljši športnik kadet v Mestni občini Velenje za leto 2019.

ALJA TRUPEJ, 2. Š,  ATLETIKA

Mladinski razred OKS

Alja Trupej je dijakinja 2. Š in članica Atletskega kluba Velenje, ki je na ekipnem prvenstvu za člane in članice kot  članica štafete 4 x 400 m postavila nov državni rekord časom 2:41,22. Postala je tudi najboljša športnica kadetinja v Mestni občini Velenje za leto 2019.

Alja Trupej (prva z leve)

MAJA MAROLT, 2.Š ODBOJKA

Mladinski razred OKS

Maja Marolt je dijakinja 2. Š in članica odbojkarskega Kluba Braslovče, ki z odbojko na mivki in odbojkarsko ekipo Braslovče dosega odlične rezulate v kadetski, mladinski in članski konkurenci.

V odbojki na mivki je v kategoriji U 18 postala državna prvakinja ter tudi prvakinja srednjeevropskega tekmovanja MEVZA.

V dvorani je nastopila v treh kategorijah. Kadetinje so osvojle 1. mesto v A ligi vzhod, mladinke 6. mesto v državi, s člansko ekipo pa je  napredovala v 1. B državno odbojkarko ligo.

PIA ČRETNIK,  SABLJANJE

Slovenska kadetska reprezentantka

Državni razred OKS

Pia Čretnik je dijakinja 2. Š in je članica sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje. Je slovenska kadetska reprezentantka in je na državnem prvenstvu je osvojila 1. mesto v kategoriji floret mladinke in 2. mesto mesto v kategoriji floret kadetinje.

Pia Čretnik (tretja z leve)

JAKOB JURJEVEC,  4.Š, SABLJANJE

Slovenski mladinski reprezentant

Državni razred OKS

Jakob  Jurjevec je dijak 4. Š in član sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje. Je slovenski mladinski reprezentant in je na državnem prvenstvu je osvojil 3. mesto v kategoriji floret mladinci.

 

Jakob Jurjevec (sedi drugi z leve)

MATEVŽ SUŠEC, 3. Š, ATLETIKA

Mladinski razred OKS

Matevž Sušec je dijak 3. Š in član Atletskega kluba Velenje. Na atletskem prvenstvu Slovenije za starejše mladince je zmagal v teku na 1500 m.

SEBASTJAN TURINEK, 1. Š, ATLETIKA

Slovenski reprezentant U 16

Sebastjan Turinek je dijak 1. Š in član Atletskega kluba Velenje, ki je na prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke  zmagal  v teku na 1000 m in se uvrstil v reprezentanco Slovenije U 16. Kot član štafete  4 X 300 m pa prav tako osvojil 1. mesto.

Sebastjan Turinek (na sredini)

MIHA KASTELEC, 3. Š TENIS


Miha Kastelec, dijak 3. Š, je postal teniški podprvak v kategoriji fantje do 18 let posamezno.
Turnir je potekal od 17.9.-19.9.2019 v TK Svoboda Ljubljana, nastopilo pa je 28 tekmovalcev.

Miha Kastelec (prvi z leve)

GREGOR VERBUČ, 2. Š , Športno plezanje

Perspektivni razred OKS

Gregor Verbuč je dijak 2. Š in član Šaleškega alpinističnega odseka v športnem plezanju je

na državnem šolskem športnem tekmovanju je osvojil 3. mesto.

TJAŽ MEDVED, 1.Š, JUDO

Tjaš Medved je dijak 1. Š in član Judo kluba Velenje je na novoletnem turnirju  v  starostni kategoriji U 14 in U 16, mlajši kadeti do 73 kg, je osvojil odlično 3. mesto.

Tjaž Medved (tretji z leve)

HANA BRITOVŠEK, 2. Š, SINHRONO PLAVANJE

Državni razred OKS

Slovenska članska reprezentantka

Hana Britovšek je dijakinja 2. Š  in članica plavalnega kluba Triglav Kranj Synchro, kjer tudi trenira sinhrono plavanje. Je reprezentantka Slovenije v članski kategoriji in je letos v duetu s Tio Delopst 3.U,  nastopila na mednarodnem tekmovanju v Pragi. Državno prvenstvo je  letos žal odpadlo.

TIA MARIJA DELOPST, 3.U, SINHRONO PLAVANJE

Državni razred OKS

Slovenska članska reprezentantka

Tia Delopst je dijakinja 3. U in članica plavalnega kluba Triglav Kranj Synchro, kjer tudi  trenira sinhrono plavanje. Je reprezentantka Slovenije v članski kategoriji in  je letos v duetu s Hano Britovšek, 2. Š,  nastopila na mednarodnem tekmovanju v Pragi. Državno prvenstvo  je letos žal odpadlo.

HANA BRITOVŠEK (prva z leve), TIA MARIJA DELOPST (druga z leve)

ŠPORTNI DOSEŽKI DIJAKOV

TIN KRSTULOVIĆ, 4. Š, TENIS

Tin Krstulović dijak 4. Š in član Tenis Kluba Ptuj je četrti nosilec in trinajsti igralec lestvice TS. Letos je postal prvak teniškega odprtega prvenstva Diners za člane, kar je njegov prvi naslov na članskih turnirjih TS.

TIAN SKAZA, 1. Š, ATLETIKA

Tian Skaza je dijak 1.Š in član Atletskega kluba Velenje, ki je je na prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke kot član štafete  4 X 300 m  osvojil 1. mesto.

TJAŠA PROSTOR, 1. Š, ATLETIKA

Tjaša Prostor je dijakinja, 1. Š, ki je prvenstvu Slovenije v tekmovalni hoji na 3000 m osvojila

 2. mesto.

SANDRA ŠMERC, 2. Š,  ATLETIKA

Mladinski razred OKS

Sandra Šmerc je dijakinja 2. Š in članica Atletskega kluba Velenje.  Na atletskem mitingu pje konec maja 2020 je v teku na 1500 m med članicami osvojila 3. mesto.

TAMARA LOGAR, 3, Š PLAVANJE

Državni razred OKS

Tamara Logar je dijakinja 3. Š in članica plavalnega kluba Velenje. Na mednarodnem  tekmovanju v v Innsbrucku je  osvojila tri druga mesta v  ženski štafeti 4 x 50 m mešano.

NIKA GERŠAK, 3.Š, PLAVANJE

Državni razred OKS

Nika Geršak je dijakinja 3. Š in članica plavalnega kluba Velenje. Na državnem prvenstvu Slovenije v plavanju je kot članica štafete 4 x 50 m mešano osvojila 2. mesto med članicami.

JAŠA GRADIŠEK, 4.Š , PLAVANJE

Državni razred  OKS

Jaša Gradišek je dijak 4. Š in član plavalnega kluba Velenje. Na mednarodnem  tekmovanju v v Innsbrucku je osvojil 1. mesto na 100 m prosto ter  tri druga mesta  v moški štafeti 4 x 50 m prosto v svoji kategoriji oz. letniku.

ANŽE PERC, 2. Š, PLAVANJE

Državni razred OKS

Anže Perc je dijaki 4. Š in član plavalnega kluba Velenje. Na mednarodnem  tekmovanju  v Innsbrucku je osvojil 3. mesto na 50 m in 100 m prosto ter tri druga mesta  tudi v moški štafeti 4 x 50 m prosto v svoji kategoriji oz. letniku.

ŠUHRA MUHAREMOVIĆ, 4.Š, KARATE

Slovenska reprezentantka Slovenije U 21

Šuhra Muharemović  je dijakinja 4. Š in članica Karate kluba Velenje. Na državnem tekmovanju je osvojila  2. mesto v kategoriji kata mlajše članice. Je slovenska reprezentantka v kategoriji kata U 21.

KAJA ČESKO, 3. š, KARATE

Slovenska reprezentantka Slovenije U 21

Kaja Česko je dijakinja 3. Š in članica Karate kluba Velenje. Na državnem tekmovanju je osvojila  3. mesto v kategoriji kata mladinke in 5. mesto v kategoriji kata članice. Udeležila se je tudi balkanskega prvenstva. Je reprezentantka Slovenije v kategoriji kata mladinke, konec junija pa prestopa v kategorijo kate U 21.

ALJA KUTIJA, 1. Š, KARATE

Slovenska mladinska reprezentantka

Alja Kutija  je dijakinja 1. Š in članica Karate kluba Velenje. Na državnem tekmovanju je osvojila  3. mesto v kategoriji kata kadetinje. Je mladinska reprezentantka Slovenije v karateju.