srssersssdgimvssmicdsd
  • Gimnazija
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Koronavirus

Šolski center Velenje uvaja enotno spletno mesto, kjer bomo objavljali vse informacije o delu v času izbruha koronavirusa: https://www.scv.si/sl/kategorija/koronavirus/

Šolske svetovalne delavke so ustvarile SVETOVALNI KOTIČEK (najdete ga na spletni strani posamezne šole – glavni meni), kjer lahko poiščete koristne aktualne informacije, spletne povezave, nasvete, kontakte pomoči v primeru čustvenih stisk in koristne vsebine.

Janko Pogorelčnik,
direktor ŠC Velenje

Preberi več

Predinformativni dan

V sredo, 20. 1. 2021, bo za dijake zaključnih letnikov na ŠC Velenje organiziran Predinformativni dan, kjer bomo gostili predstavnike različnih strokovnih šol, fakultet in organizacij (policija, vojska, študentski domovi, študij v tujini), ki se vam bodo predstavile, da bo odločitev za nadaljnjo karierno pot lažja. Predinformativni dan bo letos potekal v virtualni obliki. Nekatere fakultete se nam bodo na dan dogodka po objavljenem razporedu predstavile v živo preko videokonference, kjer boste imeli možnost zastaviti tudi kakšno vprašanje, na katerega vam bodo z veseljem odgovorili. 

Preberi več

Natečaj za izdelavo logotipa dijaške trgovine

Naša dijaška trgovina rabljenih oblačil Trend butik je dobila novo ime MODNO PODSTREŠJE. Izoblikovali sta ga dijakinji Šole za storitvene dejavnosti, Staša Lukner in Dardana Maksuti, ki jima za odlično idejo iskreno čestitamo.

Da bo naša trgovina postala čisto prava, pa potrebujemo še logotip.

Vabljeni vsi, ki si želite ustvarjati in na ta način sodelovati v našem dobrodelnem projektu, da pošljete svoje predloge logotipov do 15. 2. 2021 na naslov masa.kolsek@scv.si.

Logotip naj vsebuje:

Preberi več

Fran Vjeko Parać na spletnem klavirskem tekmovanju

Fran Vjeko Parać, dijak 3. U,  se je konec decembra pod mentorstvom Jerneje Grebenšek udeležil mednarodnega spletnega tekmovanja v Srbiji. Osvojil je drugo nagrado.
Povzemamo njegove vtise: “Na tekmovanju Memorijal Sonje Pavlović v Srbiji  sem igral prvi stavek Mozartove Sonate v A-duru in Skrjabinov Preludij št. 1 iz knjige 24  preludijev. Tekmovanje je potekalo tako, da je moral vsak tekmovalec poslati neprekinjen in nezmontiran posnetek v dolžini 15 minut. Snemanje je bilo zame neka nova izkušnja, ker drugače kot na  pravem koncerta se tu slišiš veliko bolje in s tem pride tudi konstantna želja po boljšem posnetku. To je bilo tudi moje prvo tekmovanje, ki sem se ga udeležil. Po mojem mnenju je bilo (seveda bi osebno raje igral v živo kot pa pred kamero) za koronski čas” zelo dobro organizirano. Konkurenca je bila velika in vsem tekmovalcem čestitam, ker so vsi igrali vsak po svoje zelo dobro. Tekmovanje mi je dalo nekakšen nov zagon. Sicer pa si  želim čimprejšnjega povratka na šolski oder in  veliko koncertov.”

Preberi več

Prvi izbirni preizkus in priprave na kemijsko olimpijado 2021

V petek, 15.01.2021, bo virtualno potekal prvi izbirni preizkus za kemijsko olimpijado. Ta bo potekala konec julija v Osaki na Japonskem. V skupino naše gimnazije so se uvrstili Marko Berkenjačević, Igor Jugović, Katja Jevšenak, vsi iz 4. letnika Rok Tadej Brunšek iz 3. letnika in Anastazija Gračner iz 2. letnika. Rok Tadej in Anastazija sta se morala udeležiti tudi internega šolskega kemijskega tekmovanja, na podlagi katerega sta se lahko uvrstila v kvalifikacijsko ekipo, v kateri imajo sicer prednost maturanti. Ekipa maturantov pa je lanska – na lanskih kvalifikacijskih testih so pokazali veliko znanja, saj so se uvrstili med 20 najboljših od 180 tekmovalcev. Njihova mentorica je mag. Karmen Grabant.

Preberi več

Protestiram

Na natečaju MNZS (Muzeja novejše zgodovine Slovenije) pod naslovom Protestiram so bile nagrajene naše dijakinje: 
1. nagrada: Ana Petek (Unmotivated), 2. U 
2. nagrada: Anja Vertačnik, 3. U 
3. nagrada (podelili so dve): Ana Jurjovec in Nives Gošnjak, obe iz 1. B  
Vsem nagrajenkam čestitamo! 

Preberi več

4. Evropske statistične igre – uvrstitev na državno raven

Naši ekipi GIMVEL v zasedbi Samo Šket, Aljaž Sovič in Jernej Šadl je uspela uvrstitev na državno raven tekmovanja iz znanja statistike. Izmed 150 sodelujočih ekip so dosegli 17. rezultat z 91,1 točkami od skupno 100 možnih. Za uvrstitev na državno tekmovanje je ekipa morala imeti več kot 83 točk. Sedaj je pred njimi raziskovalna naloga, kjer morajo svoje teoretično statistično znanje prikazati v kreativni in uporabni obliki. Želimo jim veliko uspeha in sreče v nadaljnjem tekmovanju.

Mag. Ivan JOVAN

Preberi več

Rezultati tekmovanja iz znanja angleškega jezika (3. letnik)

V petek, 8. 1. 2021, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja angleškega jezika za dijake 3. letnikov. Najbolje so se odrezali naslednji dijaki oz. dijakinje:
1. mesto: Eva Mogilnicki (3. A)
2. mesto: Jona Zamrnik (3. A)
3. mesto si z istim številom točk delita Ana Ketiš in Rene Jovanović (oba 3. A)
5. mesto si z istim številom točk delita Sandra Šmerc (3. Š) in Rok Tadej Brunšek (3. A)  REZULTATI TEKMOVANJA

Preberi več

Kolumna: COVID-19 – kaj odnaša, a kljub temu prinaša?

Letos spomladi nas je korenito prestrašil neznani »wuhanski« virus. Ta ni vplival le na naše zdravje, ampak je dejansko ohromil vsak del našega življenja. Nekaterim ljudem se je v času pandemije življenje obrnilo na glavo, nekateri posamezniki pa so, kot tudi mnoge druge pojave, znali to ohromljeno stanje, kot še mnoga tako imenovana »katastrofalna« stanja, izkoristiti v svoje dobro. Ali so poročanja medijev o slabši kakovosti življenja med »lockdownom« res verodostojna?

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660