NAJUSPEŠNEJŠI ŠPORTNIKI ŠOLE 2020/2021

FILIP DOMINKOVIĆ, 4.Š, ATLETIKA - MET KOPJA – ŠPORTNIK ŠOLE

Slovenski mladinski reprezentant

Filip Dominković iz 4. Š je metalec kopja in član atletskega kluba Velenje. Lani je izpolnil normo za evropsko prvenstvo v Estoniji in normo za svetovno prvenstvo  v Keniji v mladinski kategoriji. Trenutno je  v pripravljalnem obdobju za evropsko prvenstvo, tekme pa se začnejo letos maja. Lani je  kot mlajša generacija imel na koncu sezone 8. rezultat na svetu in 6. v Evropi. Letos pa cilja na dolžino meta 75 m in potencialno na dve medalji iz velikih tekmovanj.

V letošnji sezoni 2020/2021 je imel izjemne rezultate in je prvak Slovenije v metu kopja pri  starejših mladincih  in članih.

Filip je imel perspektivne rezultate že v 1. letniku Gimnazije, kjer je na prvenstvu v U 18 v Splitu na hrvaškem osvojil 1. mesto v metu kopja z rezultatom 68, 36, kar je  bil  takrat najboljši rezultat v Evropi v kategoriji U 18 in  šesti na svetovnih lestvicah U18.

Na zimskem prvenstvu Slovenije in na atletskem pokalu v metih je prav tako postal državni prvak v metu kopja v mladinski  kategoriji.

Na mednarodnem mitingu Brixia je osvojil 2. mesto v metu kopja.

V  2. letniku  je na Hrvaškem prvenstvu z metom 69.59 dosegel  normo za Olimpijski festival evropske mladine. S tem rezultatom je tudi dosegel nov osebni rekord in takrat najboljši rezultat v Evropi in na svetu....World  Leading 69. 59 m, kar pomeni, da je bil prvi na svetovni lestvici v kategoriji U18. Postal pa je prvak tudi na zimskem prvenstvu Slovenije.

V  3. letniku pa  je na državnem ekipnem prvenstvu za člane in članice osvojil 2. mesto z metom  63.26 m z 800 g kopjem.

Na odprtem prvenstvu Hrvaške v Splitu je kopje vrgel 67.87m,  vendar je tekmoval izven konkurence. Na atletskem mitingu pa je konec maja 2020 pometel z vso konkurenco in zmagal kategoriji starejši mladinci.

Ima naziv najboljšega  športnika kadeta v Mestni občini Velenje za leto 2018 in 2019. Je slovenski reprezentant v metu kopja mladinski kategoriji. Prejel je plaketo za izjemne športne dosežke v Mestni občini Velenje za leto 2020 v mladinski kategoriji.

SLIKA: FILIP DOMINKOVIČ

ALJA TRUPEJ, 3. Š,  ATLETIKA

Mladinski razred OKS

Alja Trupej je dijakinja 3. Š in članica Atletskega kluba Velenje. Na ekipnem prvenstvu Slovenije za mlajše mladinke je osvojila 2. mesto v teku na 400 m ter 2. mesto v štafeti 4 x 400 m za članice. Na ekipnem prvenstvu Slovenije za starejše mladinke pa je zmagala v teku na 400 m ter  bila druga v štafet 4 x 400 m. Prejela je plaketo za izjemne športne dosežke v Mestni občini Velenje za leto 2020 v mladinski kategoriji.

SLIKA: ALJA TRUPEJ

TOMAŽ TURINEK, 3. Š, ATLETIKA

Mladinski razred OKS

Tomaž Turinek je dijak 3. Š in član Atletskega kluba Velenje. Je vice prvak v teku na 400 m.

v  kategoriji U 18 ter državni, pokalni in ekipni prvak v štafeti 4 x 300 m v kategoriji U 18.

Je pokalni prvak pri starejših mladincih v teku na 400m s časom 48.40 in tretji na 200 m. Prejel je plaketo za izjemne športne dosežke v Mestni občini Velenje za leto 2020 v kadetski kategoriji.

SLIKA: TOMAŽ TURINEK

BRUNO ŠONC, 2. Š, ATLETIKA

Bruno Šonc je dijak 2. Š in član Atletskega kluba Velenje. Na ekipnem prvenstvu Slovenije za mlajše mladince je osvojil 3. mesto v teku na 3000 m. Na prvenstvu Slovenije za starejše mladince v dvorani je osvojil 3. mesto na 3000 m, na prvenstvu Slovenije za mlajše mladince pa je bil drugi na 1500 m. Na atletskem pokalu Slovenije je osvojil 2. mesto v državi v teku na 3000 m v kategoriji U 18. Prejel je priznanje za športne dosežke v mestni občini Velenje za leto 2020.

SLIKA: BRUNO ŠONC

SEBASTJAN TURINEK, 2. Š, ATLETIKA

Sebastjan Turinek je dijak 2. Š in član Atletskega kluba Velenje. Na ekipnem prvenstvu Slovenije za mlajše mladince je zmagal v teku na 400 m, zmagal je tudi na atletskem pokalu Slovenije za starejše mladince v teku na 800 m. Bil je pokalni prvak v teku na 800 m v kategoriji U 18 in U 20 in  trikratni prvak  v teku na 300 m in sicer na prvenstvu Slovenije, na atletskem pokalu in na ekipnem prvenstvu Slovenije v kategoriji mlajših mladincev.

Na ekipnem prvenstvu Slovenije je zmagal tudi v teku na 800 m v kategoriji starejših mladincev. Prejel je plaketo za izjemne športne dosežke v Mestni občini Velenje za leto 2020 v kadetski kategoriji.

SLIKA: SEBASTJAN TURINEK

NAIDA NIŠIĆ, 1. Š, ATLETIKA  -  MET KLADIVA

Naida Nišić je dijakinja 1. Š in članica Atletskega kluba Velenje. Na ekipnem prvenstvu Slovenije za mlajše mladinke je zmagala v metu kladiva. Bila je  vice prvakinja na prvenstvu Slovenije v kategoriji U 16 in zmagala tudi na ekipnem prvenstvu U 16 v metu kladiva.

Na zimskem prvenstvu Slovenije je bila tretja v kategoriji mlajših in starejših mladink. Na atletskem pokalu Slovenije je osvojila 2. mesto v državi v metu kladiva in 3. mesto v metu diska v kategoriji U 18.  Na atletskem pokalu Slovenije za starejše mladinke je osvojila 2. mesto v metu diska. Prejela je priznanje za športne dosežke v mestni občini Velenje za leto 2020.      

SLIKA: NAIDA NIŠIĆ

TJAŠA PROSTOR, 2. Š, ATLETIKA

Tjaša Prostor je dijakinja 2. Š in članica Atletskega kluba Velenje. Dvakrat je osvojila je 

2. mesto v tekmovalni hoji na 5000 m in sicer na  prvenstvu Slovenije in na ekipnem prvenstvu Slovenije za starejše mladinke. Je vice prvakinja v tekmovalni hoji na 5000 m na ekipnem tekmovanju v kategoriji U 18 in  prva v hoji na 5000 m na prvenstvu Slovenije v kategoriji mlajših mladink. Na atletskem pokalu Slovenije je osvojila 3. mesto v državi v tekmovalni hoji  na 5000 m v kategoriji U 18. Na atletskem pokalu Slovenije za starejše mladinke je osvojila 3. mesto v tekmovalni hoji na 5000 m. Prejela je priznanje za športne dosežke v mestni občini Velenje za leto 2020.

SLIKA: TJAŠA PROSTOR

GAL GOLOB, 1. Š, ATLETIKA

Gal Golob je je dijak 1. Š in član Atletskega kluba Velenje. Je državni in ekipni prvak v teku na 300 m v kategoriji mlajših mladincev. Osvojil je 3. mesto v teku na 100 m v kategoriji U 16 in 1. mesto v štafeti 4 x 300 m na ekipnem tekmovanju v kategoriji U 18. Prejel je priznanje za športne dosežke v mestni občini Velenje za leto 2020.

SLIKA: GAL GOLOB

HANA MAROVT, 2. Š, ATLETIKA

Hana Marovt je dijakinja 2. Š in članica Atletskega kluba Velenje. Na  prvenstvu Slovenije za članice je osvojila 3. mesto v teku na 200 m in 1. mesto v članski štafeti 4 X 400 m.

Na prvenstvu Slovenije za mlajše mladinke je osvojila 2. mesto v teku na 400 m in 2. mesto v štafeti 4 x 200 m. Na atletskem pokalu Slovenije je osvojila 2. mesto v državi v teku na 400 m v kategoriji U 18. Prejela je plaketo za izjemne športne dosežke v Mestni občini Velenje za leto 2020 v kadetski kategoriji.

SLIKA: HANA MAROVT

MAJA MAROLT, 2.Š ODBOJKA

Mladinski razred OKS

Maja Marolt je dijakinja 3. Š in članica odbojkarskega Kluba Braslovče. Ekipa članic je  sezono zaključila na izjemnem četrtem mestu, tako da bodo tudi prihodnjo sezono  igrale v 1.B državni odbojkarski ligi. Igra tudi v mladinskem prvenstvu, kjer ekipa kroji sam vrh lestvice.

SLIKA: MAJA MAROLT

KAJA ČESKO, 4. Š,  KARATE

Slovenska reprezentantka Slovenije U 21

Kaja Česko je dijakinja 4. Š in članica Karate kluba Velenje. Na ekipnem državnem prvenstvu  je osvojila  1. mesto v kategoriji kata članice in 2. mesto v kategoriji kumite mlajše članice open.  Je reprezentantka Slovenije v kategoriji kata U 21. V kategoriji  kata  članice  je letos maja 2021 nastopila na 56. evropskem članskem prvenstvu v Poreču. Z izjemno dobrim nastopom kate Gojushiho Sho pa se je  z ekipo uvrstila na 11. mesto.

SLIKA: KAJA ČESKO

JOHANA LESJAK, 2. Š, ALPSKO SMUČANJE

Johana Lesjak  iz 2. Š je smučarka in članica smučarskega kluba Celje ter članica FIS ekipe vzhodne slovenske regije.

V letošnji sezoni je dosegla zadovoljivo število točk, izstopata pa dve srebrni medalji z državnega prvenstva:

-             postala je  državna podprvakinja skupne kombinacije prvenstva (veleslalom,    slalom, smuk) v kategoriji U 18 in v kategoriji članic.

SLIKA: JOHANA LESJAK

SARA NAVODNIK, 1. Š, PLAVANJE, AKVATLON

Plavanje: državni razred OKS

Akvatlon : Mladinski razred OKS

Sara Navodnik  je dijakinja 1. Š in članica Plavalnega  kluba Velenje. Na testiranju si je  priplavala in pritekla uvrstitev na bližajoče evropsko prvenstvo v akvatlonu , ki bo v Avstriji.

Na tekmi mladinskega evropskega pokala v Caorleju v Italiji pa je v  finalu B - v sprintu triatlona navdušila z osvojenim 12. mestom in postala najboljša slovenska mladinka v triatlonu. Prejela je priznanje za športne dosežke v mestni občini Velenje za leto 2020.

SLIKA: SARA NAVODNIK

PAVEL VIŽINTIN, 4. Š, NOGOMET

Pavel  Vižintin je dijak 4. Š in član članske ekipe nogometnega kluba – Rudar  Velenje.

SLIKA: PAVEL VIŽINTIN

TIL BRAČUN, 3. Š , NOGOMET

Til Bračun je dijak 3. Š in član članske ekipe nogometnega kluba – Rudar  Velenje.

SLIKA: TIL BRAČUN

MATIC RAVNIKAR, 3. A, ROKOMET

Mladinski razred OKS

Matic Ravnikar je dijak 3. A in je je eden izmed najboljših, najperspektivnejših mladincev rokometnega kluba Gorenje Velenje ter  tudi občasni reprezentant mladinske reprezentance Slovenije. Je tudi stalni član članske ekipe Gorenja, v okviru katere se je že vpisal tudi med strelce tako v državnem prvenstvu kot v tekmovanju EHF (Evropski Pokal). S člansko ekipo Gorenje Velenje je osvojil lovoriko državnih prvakov za sezono 2020/2021.

SLIKA: MATIC RAVNIKAR

GAŠPER JUHART, 4. A, ATLETIKA – MET KOPJA

Gašper Juhart je dijak 4.A  in član Atletskega kluba Velenje. Na atletskem  prvenstvu Slovenije v metu kopja za starejše mladince je osvojil 3. mesto. Na zimskem prvenstvu Slovenije pa  je osvojil 2. mesto v kategoriji starejših mladincev  in 3. mesto v članski kategoriji. Na atletskem pokalu Slovenije za starejše mladince pa je zasedel 2. mesto v metu kopja. Prejel je plaketo za izjemne športne dosežke v Mestni občini Velenje za leto 2020 v mladinski kategoriji.

SLIKA: GAŠPER JUHART, NA DESNI

TJAŠA DVORŠEK, 4. Š. ŠPORTNO PLEZANJE

Perspektivni razred OKS

Tjaša Dvoršek je dijakinja 4. Š in članica Šaleškega alpinističnega odseka. Na mladinskem državnem prvenstvu v Logu je  septembra 2020  osvojila 2. mesto. Prejela je plaketo za izjemne športne dosežke v Mestni občini Velenje za leto 2020 v mladinski kategoriji.

TIA SULEJMANOVIĆ, 3. Š, ATLETIKA

Tia Sulejmanović je dijakinja 3.Š in članica Atletskega kluba Velenje, ki je je na ekipnem prvenstvu Slovenije za članice osvojila 3. mesto v troskoku (525 cm). Prejela je priznanje za športne dosežke v mestni občini Velenje za leto 2020.

TINKARA MIKLAVŽIN, 2. Š , ATLETIKA

Tinkara Miklavžin je dijakinja 2.Š in članica Atletskega kluba Velenje, ki je osvojila 2. mesto  na ekipnem prvenstvu Slovenije za članice v štafeti 4 x 400 m. Prav tako je osvojila 2. mesto v štafeti 4 x 400 m na prvenstvu Slovenije v kategoriji mlajših mladink. Prejela je priznanje za športne dosežke v mestni občini Velenje za leto 2020.

SLIKA : TINKARA MIKLAVŽINA, PRVA Z LEVE

ALJA KUTIJA, 2. Š, KARATE

Slovenska mladinska reprezentantka

Alja Kutija iz  2. Š,  je bila članica Karate kluba Velenje, sedaj pa članica karate kluba iz Rogaške Slatine. Na 1. pokalni tekmi je  zasedla 3. mesto pod okriljem karate kluba Velenje  v kategoriji posamično kata mladinke ter postala državna prvakinja  kot posojena tekmovalka karate klubu Mawashi Postojna  v kategoriji ekipno kata mladinke. Na 2. pokalni tekmi pa je osvojila 2. mesto pod okriljem karate kluba Rogaška Slatina v kategoriji posamično kata mladinke. S svojimi rezultati pa se je uvrstila na mladinsko evropsko prvenstvo na Finskem v kategoriji ekipno kata mladinke, ki bo potekalo 20. in 22. 8. 2021. Je  mladinska reprezentantka Slovenije v karateju.

SLIKA: ALJA KUTIJA

SANDRA ŠMERC, 3. Š,  ATLETIKA

Mladinski razred OKS

Sandra Šmerc je dijakinja 3. Š in članica Atletskega kluba Velenje.  Na prvenstvu Slovenije v dvorani za starejše mladinke je v teku na 1500 m osvojila 3. mesto. Na atletskem pokalu Slovenije za starejše mladinke je osvojila 3. mesto v teku na 3000 m.

SLIKA: SANDRA ŠMERC, NA SREDINI