Ekskurzija na Tenerife med zimskimi počitnicami

V ponedeljek zvečer, 26. 2. 2024, smo se odpeljali na letališče Treviso, od koder smo zgodaj zjutraj poleteli na Kanarske otoke, na otok Tenerife. Po prihodu smo si ogledali glavno mesto Santa Cruz; glavni trg Espana, Ramblas s starimi vilami v kolonialnem slogu, park Garcia Sanabria, in se zvečer podali v San Cristobal de la Laguna, nekdanjo prestolnico otoka Tenerife. .....

Naslednji dan smo se odpravili na ogled notranjosti otoka; najprej smo obiskali mestece Icod de los Vinos z najstarejšim zmajevim drevesom na Kanarskih otokih (starim 3000 let), nato pa smo si ogledali slikovito obmorsko mestece Garachico s pogledi na črno obalo in razburkan Atlantik. Po vijugasti cesti smo prispeli v narodni park Las Canadas, ki je v bistvu ogromen vulkanski krater, obdan z vertikalnimi skalami in se razteza na 130 km2; tu smo srečali endemične rastlinske in živalske vrste. Sredi parka sega v nebo najvišji vrh Španije, 3717 m visoki El Teide. Tretji dan smo se z vlakcem odpeljali v svetovno znani Loro Park, ki je pravzaprav največja znamenitost otoka. Ogledali smo si izvrstne predstave delfinov, ork, ki tehtajo več kot 5 ton, papig in živahnih morskih levov. Park se ponaša z največjo zbirko papig na svetu (res so izjemnih barv), več kot 100 pingvini (kraljevi, Humboldtovi, pingvini s Papue Nove Gvineje). Park gosti tudi tigre, orangutane, leve, šimpanze, krokodile, pande, jaguarje, flaminge, lemurje. Zadnji dan smo se sprehodili po mestu Puerto de la Cruz, obiskali slikovito cerkvico z Madono, posedali v parkih ob morju, opazovali surfarje in peneči se Atlantik, nekateri so si privoščili še kopanje v hotelskem bazenu.

Po mnenju mnogih je Tenerife eden najlepših Kanarskih otokov, s čimer se lahko le strinjamo. Dijaki in spremljevalci smo bili izjemno navdušeni nad kratkim obiskom tega eksotičnega vulkanskega otoka. Lepo smo preživeli zimske počitnice.

Foto galerija

TENERIFE 3 20240227_141816