srssersssdgimvssmicdsd

Vabilo na praznovanje 50-letnice Gimnazije Velenje

Vabilo na praznovanje 50-letnice Gimnazije Velenje

Spoštovani,

Leto 2016 je za našo gimnazijo svečano in praznično.
Dijaška skupnost Gimnazije Velenje v sodelovanju s Šaleškim študentskim klubom v okviru festivala Dnevi mladih in kulture prireja poseben dan odprtih vrat, imenovan »50 let mladi«, v petek, 27. 5. 2016.
Prireditev ima poleg osnovnega vodila Praznovanje, še vodila Ustvarjalnosti, Strpnosti med ljudmi in Dobrodelno noto.

Celodnevni dogodek, katerega častni pokrovitelj je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, bo obeležil 50-letnico obstoja velenjske gimnazije, prav tako pa že 15. pomlad njene likovne umetniške smeri.
Od zgodnjega dopoldneva– od 9. ure – bodo mestno promenado in park pred šolo slavljenko zavzeli velenjski gimnazijci, ki bodo skupaj z mentorji pripravili razgiban program: več kot petindvajsetih športnih, zabavnih, raziskovalnih in kreativnih delavnic, primernih tako za šolarje kot naključne mimoidoče.
S sprehodom med stojnicami se bo moč naučiti novih jezikov in matematike, pogledati v sonce s teleskopom, reko Pako odkriti skozi mikroskop, prisesti k ustvarjalnim delavnicam, prisluhniti potopisnim predavanjem v materinščini in tujih jezikih, spoznati zgodovino petdesetletne ustanove, se sprehodite med mladimi slikarji, se pregrešiti z okusnimi slaščicami ali se le družiti ob kavi in soku v Kavarni pod hrastom, prelistati knjigo, s športnimi igrami zadihati svež zrak in razgibati telo in duha… ter se zabavati ob najrazličnejših zanimivih družabnih igrah in aktivnostih.
V amfiteatru pa boste lahko od 10. ure dalje spremljali angleško gledališče, prisluhnili poeziji naših dijakov in se predali delom slovenskih literarnih velikanov, ki jih bo interpretiral pesnik Tone Kuntner.
Izdelali bomo 1000 žerjavov origami za mir v svetu. Želimo, da bi vsi zdajšnji dijaki, nekdanji dijaki, profesorji, ravnatelja, ki so obiskovali gimnazijo pred leti, domačini in naključni obiskovalci izdelali svojega žerjava in tako pokazali, da so za mir. Vsak pa bo v zameno za žerjava prejel misel miru. Skupaj s poslanico jih bomo poslali v Japonsko mesto Hirošima. Ta dan bomo posadili v parku pred gimnazijo tudi drevo v spomin na naše praznovanje.

Dogajanje se bo ob 18. uri prevesilo vsvoj večerni del, ko se bodo v mestnem amfiteatru predstavili šolski glasbeniki, pevci in plesalci, med katerimi bosta tudi pretežno gimnazijski rock skupini NightFlight in Replika. Ti bosta zbrano občinstvo ogreli za zabaven zaključek večera s slovenskima rock skupinama NiJE in Mi2 na velikem odru pri Zdravstvenem domu Velenje.

Na celodnevno praznovaje 50 let mladosti v našem mestu vabljeni vsi mladi – po srcu, duši ali osebni izkaznici!

Še posebej pa vabljeni bivši dijaki gimnazije, da se ta dan srečate, skupaj sedete v šolske klopi ali v delavnicah le obudite spomine na svoja srednješolska leta.

Vabljeni na praznovanje – skupaj z nami!

Mentorica dijaške skupnosti:
Mag. Karmen Grabant

Ravnatelj:

Rajmund Valcl, prof.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660