srssersssdgimvssmicdsd

Evropska_deklika_MAT_olimpijada
Inventura2022-016
umetnikiveer2U-117
Umetnikiveer3U-063
Start_UP_na_prostem
Maturantska_ekskurzija_panija
Kiparjenje_glina
ola_v_naravi_1_
Diamantni_maturant_Rok_TB_pri_Pahorju
IMG_20220223_110448
Obinskiprvakivodbojki
OtrocispostajeZoom-001
previous arrow
next arrow

Druženje osnovnošolcev in naših gimnazijcev na angleški delavnici

Učiteljice aktiva tujih jezikov Gimnazije ŠC Velenje smo v okviru natečaja Ustvarjajmo v tujem jeziku v letošnjem šolskem letu že devetič zapored povabile učence osnovnih šol, da so v angleščini ali nemščini ustvarjali na ponujeno temo; letos so izbirali med dvema naslovoma: Vse je enkrat prvič ter Piflam se in pozabim. S svojimi prispevki v obliki proze in poezije so pokazali izjemno visok nivo znanja tujega jezika in širino kritičnega razmišljanja. Natečaja se je letos udeležilo 16 učencev iz 6 osnovnih šol (Polzela, Šalek, Druga OŠ Slovenj Gradec, Mislinja, Livada in Vransko Tabor). Za te učence zagotovo ne drži sicer žalostna ugotovitev, da mladi vse manj berejo in pišejo, lahko jim samo čestitamo!

Za nagrado smo jih v sredo, 18. maja 2022, povabili na zabavno angleško delavnico, ki so jo vodili naši dijaki. Na dogodku smo združili prijetno s koristnim, učenci so se namreč v mešanih skupinah v angleščini pogovarjali na različne teme in tako spoznali vrstnike iz drugih šol. Udeleženci natečaja poleg priznanj in sladkih nagrad vsako leto prejmejo tudi knjižne nagrade, za katere velikodušno poskrbi Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, sedaj pod vodstvom gospe Bojane Špegel.

Delavnica je bila učencem zelo všeč, želeli so, da bi trajala dlje. Pohvalili so druženje z vrstniki, veseli so, da so spoznali mnogo novih ljudi. Med korono je bilo druženje predvsem med mladimi zelo omejeno, zato je bila ta delavnica še toliko bolj dobrodošla!

Nataša Makovecki in Jelka Oder

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660