srssersssdgimvssmicdsd

Evropska_deklika_MAT_olimpijada
Inventura2022-016
umetnikiveer2U-117
Umetnikiveer3U-063
Start_UP_na_prostem
Maturantska_ekskurzija_panija
Kiparjenje_glina
ola_v_naravi_1_
Diamantni_maturant_Rok_TB_pri_Pahorju
IMG_20220223_110448
Obinskiprvakivodbojki
OtrocispostajeZoom-001
previous arrow
next arrow

INVENTURA 2021, razstava del dijakov likovne smeri umetniške gimnazije ŠC Velenje

V družbi smo obdani z vizualnimi informacijami. Likovni fenomeni so vsepovsod. Na umetniški gimnaziji likovne smeri se jih učimo razumeti, ustvarjati in brati. Vsakoletna razstava dijakov Inventura v sodelovanju z Galerijo Velenje je prikaz dijaške ustvarjalnosti in pridobljenih novih znanj.
Minilo je še eno šolsko leto, tradicionalna razstava Inventura pa je tokrat za eno leto mlajša, kot bi morala pravzaprav biti; ena njena izvedba se je namreč izgubila v času, saj je bila konec lanskega šolskega leta zaradi neugodnih epidemioloških razmer nove koronavirusne bolezni odpovedana.
Preroške besede Beneškega bienala 2019 “May you live in interesting times” so se uresničile. Je njihov avtor vedel, kako jih bomo danes brali?
V letošnjem šolskem letu smo iskali nove poti do znanja in izkušenj s poukom na daljavo; občutili smo pomanjkanje živega stika z materialom in šolsko ekipo ter tradicionalnega dialoga med mojstrom in vajencem.
V teh mesecih iskanja novega možnega smo vsi Vajenci in Mojstri. Letošnja dijaška razstava Inventura je posebna, saj je plod starih – tradicionalnih, ter novih, raziskovalnih pristopov. Dijaki umetniške gimnazije likovne smeri se predstavljajo s svojimi izdelki, ki so jih ustvarili pri strokovnih predmetih: risanje in slikanje, predstavitvene tehnike, likovna teorija, bivalna kultura, plastično oblikovanje in osnove varovanja dediščine.
Pouk na daljavo je pri strokovnih predmetih likovnih umetnosti posebna izkušnja. Nismo si je izbrali, a smo jo sprejeli kot dano možnost in tudi izziv trenutka in časa.

Učitelji strokovnih predmetov:
Aleksandra Dolenec Gojević, mag. Željko Opačak, Janja Hren, Franc Purg, Jure Markota, mag. Nataša Tajnik Stupar.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660