srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Delavnice tujih jezikov za osnovnošolce na gimnaziji Velenje

Delavnice tujih jezikov za osnovnošolce na gimnaziji Velenje

V sredo, 13. 1. 2016, smo na našo šolo povabili osnovnošolce zadnje triade na triurne delavnice tujih jezikov: angleščine, nemščine , francoščine in španščine. Odzvale so se osnovne šole iz Šmartna pri Slovenj Gradcu, Mislinje, Velenja in Polzele s 85 učenci in 8 spremljevalci. Namen delavnic je bil motivirati osnovnošolce za učenje tujih jezikov, ki v našem vsakdanu postajajo vse bolj pomembni.

Učenci pa so se lahko tudi preverili, kako dobro že obvladajo tuje jezike, se kaj novega naučili in se seveda tudi zabavali. Najbolj jim je bila všeč delavnica naravnega govorca Bena Asha, ki naši gimnaziji vodi pouk konverzacije v angleščini. V delavnicah nemščine, španščine in francoščine pa so učiteljicam priskočili na pomoč dijaki gimnazije, ki so neposredno pokazali, koliko že znajo, in odlično motivirali učence za delo v delavnicah. Učenci in učitelji so bili nad delavnicami zelo navdušeni, zato jih bomo v bodoče zainteresiranim osnovnošolcem še ponudili. Vtise nekaterih učencev in učiteljev je zbrala naša dijakinja Ema Ikić.

Neža Kunc: ”Najprej, Gimnazija Velenje mi je zelo všeč. Vse sem si zamišljala, da bo bolj strogo, a so profesorji zelo prijazni. No danes smo prišli sem zaradi tujih jezikov. V OŠ se učim angleščino in nemščino. Danes mi je bila zelo všeč predstavitev španščine in angleščine. V OŠ bi dodala še možnost učenja španščine. Najtežji jezik se mi zdi nemščina. Zdi se mi, da so jeziki zelo pomembni, da se lažje sporazumevamo z drugimi.”

Sabina Čegovnik: ”Jezik spoznavam iz filmov. Če bi morala izbrati še med katerim tujim jezikom na vaši šoli, bi izbrala španščino. K izboru tujih jezikov v OŠ bi dodala še francoščino. Menim, da je najtežji jezik nemščina. Najbolj všeč mi je bila predstavitev angleščine, pri kateri je bil tudi naravni govorec. Jeziki se mi zdijo zelo pomembni za prihodnost, sploh če potuješ, da lahko komuniciraš z ljudmi. Če bi lahko govorila en jezik, bi govorila francosko.”

Ana Vidovič: ”Zelo všeč mi je pouk na gimnaziji, saj poteka na zanimiv način. Zelo všeč mi je bila predstavitev angleščine zgolj zato, ker znam bolje govoriti angleško kot nemško in ker smo se pogovarjali na zelo zanimiv način. Najtežji jezik se mi zdi francoščina. Na OŠ bi uvedla še italijanščino, ker je blizu meje in se mi zdi zelo uporabna.”

Lucijan Cokan: ”Danes mi je bila zelo všeč angleščina zaradi naravnega govorca, ki nas je učil izgovorjave, in mislim, da se lažje naučimo govoriti nek jezik, če se z nekom dejansko pogovarjamo. Na OŠ bi uvedel ruščino. Zelo težka jezika se mi pa zdita nemščina in slovenščina. Če bi lahko govoril le en jezik, bi se naučil ruščine. Jezik pa spoznavam tudi iz filmov, ki so brez podnapisov.”
Katja Petrožič, učiteljica slovenščine in angleščine ter Manja Mulec, učiteljica angleščine in nemščine: ”Čedalje več otrok kaže zanimanje za tuje jezike, predvsem za angleščino, ker jih obkrožajo mediji. Najučinkovitejši način poučevanja je praktični, da jih nekako pripravimo za življenje. Zelo zanimiv jezik se jim zdi angleščina. Zdi pa se nama, da bi morali imeti več izkušenj, kot je tale danes, da se imajo možnost pogovarjati z naravnim govorcem. Za učenje pa priporočava redno delo, branje knjig, gledanje televizije brez podnapisov ali z angleškimi podnapisi.”
(Foto: Pika Vrčkovnik)
Jelka Oder
aIMG 3923

aIMG 3940

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660