srssersssdgimvssmicdsd

Evropska_deklika_MAT_olimpijada
Inventura2022-016
umetnikiveer2U-117
Umetnikiveer3U-063
Start_UP_na_prostem
Maturantska_ekskurzija_panija
Kiparjenje_glina
ola_v_naravi_1_
Diamantni_maturant_Rok_TB_pri_Pahorju
IMG_20220223_110448
Obinskiprvakivodbojki
OtrocispostajeZoom-001
previous arrow
next arrow

OBISK ŠTUDENTOV MEDICINE PRED DNEVOM BOJA PROTI AIDSU

30. 11. 2015 nas je obiskalo Društvo študentov medicine Maribor. Imeli smo predavanje o spolnosti, saj se je bližal dan boja proti aidsu. Dijaki 1., 2. in 3. letnikov smo imeli predavanje dolgo eno šolsko uro, kjer smo izvedeli vse o spolnosti ter zaščiti ter o spolno prenosljivih boleznih. Seveda smo lahko dijaki tudi veliko spraševali.

Zahvaljujemo se Društvu študentov medicine Maribor za zanimiva, poučna in pestra predavanja. Aktivnost sta organizirali koordinatorica umetniških razredov, Jelka Oder, prof., ter mentorica dijaške skupnosti, mag. Karmen Grabant.


Izjave dijakov:

Gal Finkšt, 2. c
Na predavanju sem zelo užival. Najbolj všeč mi je bila predstavitev, ki so jo naredili študenti, saj je bila obogatena s slikami, bila je kratka in jedrnata. Glede spolnosti smo dovolj ozaveščeni, največ informacij dobimo na takšnih predavanjih, kot je bilo to. Želel bi si, da bi predavanje bilo malo daljše, saj smo s programom zelo hiteli. Iz predavanja se mi je najbolj vtisnil v spomin proces odpiranja kondoma. Nasvet za vrstnike: varno.

Jaša Privšek, 2. c
Najbolj všeč mi je bilo to, da smo dobili direktne odgovore na naša vprašanja, predstavitev je vsebovala vse, kar lahko srednješolca zanima. Zdi pa se mi, da bi o spolnosti lahko bili bolj ozaveščeni. Največ informacij se mi zdi, da lahko odnesemo iz predavanj v šoli, seveda pa tudi na internetu, a preko računalnika in v živo ni enako. Najbolj poučen del za nas je bilo natikanje kondoma. Nasvet za vrstnike: uporabite kondome!

Besedilo: Ema Ikić
Foto: Pika Vrčkovnik 6

5

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660