srssersssdgimvssmicdsd

Umetniška ekskurzija v Provanso in Azurno obalo

Prva skupina dijakov bila na ekskurziji od 27. do 31. marca 2019.

Takoj po prihodu  na Azurno obalo so si ogledali parfumerijo v kraju Eze in tudi vasico, nato pa obiskali Nico ter si ogledali Matissov in Chagallov muzej. Dan so zaključili v mestu Aix en Provence. Naslednji dan so obiskali papeški Avignon, samostan oz. bolnišnico v St. Remyju , kjer se je Van Gogh zdravil za duševno bolezen in naslikal najznamenitejša dela. Obiskali so tudi muzej sivke v Cousteletu, nato pa občudovali rimski akvadukt Pont du Gard. Za zaključek dneva so si v Nimesu ogledali  rimski tempelj v središču mesta. V soboto so se odpravili v Arles,  kjer so si ogledali amfiteter, grško gledališče, romansko katedralo in se sprehodili po delih mesta, kjer je živel Vincent van Gogh. Sledila je vožnja skozi nacionalni park Camarque  v Saintes Maries de-la Mer. Ogledali so si še obzidano srednjeveško mesto Aigues – Mortes.  Zadnji dan so si ogledali še Picassov muzej v Antibesu, nato je sledila še dolga vožnja domov.

Ekskurzija je bila zelo dinamična, veliko je bilo vožnje iz kraja v kraj. Spoznavali so tudi pokrajino in njene posebnosti, vanjo pa je vpletena umetnost, zlasti rimska in srednjeveška arhitektura. Zaznamovali so jo tudi umetniki od Cezanna, Van Gogha do Matissa, Chagalla in Picassa.

Ekskurzija je bila za dijake 3. U likovne smeri obvezna, za vse ostale pa izbirna. Nekateri maturanti so tudi opravili maturitetni nastop kot interni del mature iz UZG.

Dijake so spremljale profesorice:  Marjana Gmajner Korošec,  mag. Nataša Tajnik Stupar in Irena Štimac. Ekskurzijo so izvedli v sodelovanju z akademsko potovalno agencijo Ars longa.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660