srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Dejavnosti
  • Dogodki
  • 45. srečanje pevcev mešanih mladinskih pevskih zborov Gimnazije Theodor Heuss iz Esslingena in Šolskega centra Velenje

45. srečanje pevcev mešanih mladinskih pevskih zborov Gimnazije Theodor Heuss iz Esslingena in Šolskega centra Velenje

V šolskem letu 2018/2019 smo na Šolskem centru Velenje organizirali 45. srečanje pevcev mešanih mladinskih pevskih zborov Gimnazije Theodor Heuss iz Esslingena in Šolskega centra Velenje.
V soboto, 20. oktobra 2018, je na tridnevno pevsko srečanje v Velenje prispelo 63 pevcev iz Gimnazije TH iz Esslingena. Poleg pevcev in zborovodje Wolframa Bolsingerja je na obisk v Velenje prišel tudi direktor gimnazije g. Michael Burgenmeister in njegov pomočnik Klaus Schmelzle.Ob visokem jubileju smo v ponedeljek, 22. oktobra 2018, organizirali slavnostni koncert obeh zborov v veliki dvorani glasbene šole Frana Koruna Koželjskrga v Velenju, na katerega smo povabili vse nekdanje zborovodje, ravnatelje, dijake, starše in goste. Na koncertu so se pevci obeh zborov predstavili s svojim programom in na koncu skupaj zapeli nekaj slovenskih in nemških pesmi. Poslušalci, ki so napolnili dvorano, so jih nagradili z gromkim aplavzom. Po koncertu so se pevci obeh zborov veselili na družabnem večeru,  ki smo jim ga pripravili.

V nedeljo, 21. oktobra, smo naše goste iz Nemčije popeljali na izlet v Ljubljano, kjer so si pod strokovnim vodstvom turističnih vodičev ogledali staro mestno jedro s poudarkom na Plečnikovi Ljubljani. Kljub slabemu vremenu je bilo druženje med pevci prijetno in zabavno.

Kot vsa leta do sedaj je večina  pevcev in pevk iz Esslingena bivalo pri svojih vrstnikih iz Velenja, ki so se pokazali kot dobri gostitelji.

V torek so se pevci in njihovi spremljevalci v jutranjih urah z izpolnjenimi pričakovanji odpeljali proti domu.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660