srssersssdgimvssmicdsd

Evropska_deklika_MAT_olimpijada
Inventura2022-016
umetnikiveer2U-117
Umetnikiveer3U-063
Start_UP_na_prostem
Maturantska_ekskurzija_panija
Kiparjenje_glina
ola_v_naravi_1_
Diamantni_maturant_Rok_TB_pri_Pahorju
IMG_20220223_110448
Obinskiprvakivodbojki
OtrocispostajeZoom-001
previous arrow
next arrow

Inventura 18 (23. 5.–16. 6. 2018)

Pregledna razstava produkcije likovnih del dijakov umetniške gimnazije – likovna smer Gimnazije Velenje

23. maja 2018 je bila v Galeriji Velenje otvoritev tradicionalne pregledne razstave Inventura 18; dogodek, na katerem se vsako leto v maju predstavi izbor del, nastalih pri predmetih risanje in slikanje, likovna teorija, predstavitvene tehnike, plastično oblikovanje, bivalna kultura, osnove varovanja dediščine ter OIV – keramike. Dijaki na razstavi sodelujejo kot avtorji in kustosi, postavljavci gradiva. V katalogu, ki spremlja dogodek, so zbrana nekatera dela in utrinki z bogatega seznama dogodkov v preteklem likovnem letu; obisk strokovnih ekskurzij in delavnic. Dijake vseh štirih letnikov so pri delu usmerjali mentorji: mag. Nataša Tajnik Stupar, mag. Željko Opačak, Aleksandra Dolenec Gojević in Franc Purg, pri ekskurzijah pa Marjana Gmajner Korošec. Ure obveznih izbirnih skupin je vodila Sanja Stropnik.

Otvoritev se je vtisnila v spomin ne le kot vizualni dogodek, temveč kot zvočni trenutek, saj je na njem nastopila dijaška skupina The beat of domination z izvedbo skladbe Gospod stotnik, priredbo črtice Ivana Cankarja, pod katero se je podpisala Alenke Šalej, ter dijakinja glasbene smeri umetniške gimnazije Tjaša Srotič z avtorsko skladbo Vesolje za vibrafon in glas.

V času razstave so se zvrstila tudi javna vodstva, ki so jih izvedli dijaki, ter pogovor med obiskovalci in dijaki, ki ga je moderirala mag. Nataša Tajnik Stupar.

Pripravila: Aleksandra Dolenec Gojević

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660