srssersssdgimvssmicdsd

Uspeh Anje Vodošek na pevskem festivalu

Singer Stage je mednarodni pevski festival, ki je potekal od 3. do 5. novembra na Malti. V letošnjem letu je na tekmovanju sodelovalo enajst držav in okrog 60 pevcev, ki jih je ocenjevala strokovna komisija, v kateri je bilo trinajst članov. Tekmovanje je potekalo po starostnih kategorijah.

A: 5-8 let
B: 9-10 let
C: 11-12 let
D: 13-15 let
E: od 16 let naprej

Naša dijakinja iz 2. U Anja Vodošek je tekmovala v kategoriji E, v kateri se je predstavila z dvema pesmima. V prvem delu je nastopila prva s pesmijo Stop Sam Brown, v drugem pa s pesmijo Mercy On Me Christine Aguilera.

V vsaki kategoriji so bili nagrajeni trije najboljši tekmovalci, zmagovalcu vseh kategorij pa pripada nagrada Grand Prix (velika nagrada), ki so jo podelili prav Anji. Komisija je dodelila še povabilo na pevski festival v Romunijo v Neghinit, ki bo potekal oktobra 2018, in povabilo na festival v Makedonijo Tra la la, ki bo potekal avgusta 2018. Za Anjo, kot pravi sama, je to zelo velik dosežek, saj je bilo to njeno prvo pevsko tekmovanje v tujini, in pravi, da takšnega dosežka ni pričakovala.

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660