srssersssdgimvssmicdsd

Evropska_deklika_MAT_olimpijada
Inventura2022-016
umetnikiveer2U-117
Umetnikiveer3U-063
Start_UP_na_prostem
Maturantska_ekskurzija_panija
Kiparjenje_glina
ola_v_naravi_1_
Diamantni_maturant_Rok_TB_pri_Pahorju
IMG_20220223_110448
Obinskiprvakivodbojki
OtrocispostajeZoom-001
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Natečaji
  • Natečaj za osnovnošolce »Ustvarjajmo v tujem jeziku« na Gimnaziji Velenje – letos na temo »Ljubo doma, kdor ga ima«

Natečaj za osnovnošolce »Ustvarjajmo v tujem jeziku« na Gimnaziji Velenje – letos na temo »Ljubo doma, kdor ga ima«

Gimnazija Velenje v sodelovanju z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje že četrto leto zapored organizira natečaj za osnovnošolce, v njem pa lahko pokažejo izvirnost ter znanje tujega jezika v obliki poezije, proze ali filma. Vsako leto se na natečaj prijavi nekaj šol, izdelki pa so zelo izvirni in zanimivi. Letos so učenci ustvarjali na temo ‘Ljubo doma, kdor ga ima’.

Sodelovali so učenci osnovnih šol od Mislinje do Gornjega Grada. V četrtek, 23. 3. 2017, so svoje izdelke predstavili na zaključni prireditvi, sledila pa je še poučna in zabavna delavnica z našim naravnim govorcem iz Anglije Benom Ashom.

Udeleženci natečaja so prejeli knjižne in praktične nagrade, s katerimi nam je pri sponzorstvu kot že vsa leta do sedaj priskočila na pomoč Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje pod vodstvom gospe Kristine Kovač. Veseli smo, da natečaj postaja stalnica povezovanja Gimnazije Velenje z osnovnimi šolami, saj z njim želimo poleg spodbujanja ustvarjanja v tujem jeziku tudi olajšati prehod iz osnovne v srednjo šolo.

Nekateri učenci in učitelji mentorji so o natečaju povedali nekaj besed.

Učenka Glorija Mikek, OŠ Mozirje
Ustvarjala sem prozo. Za ta natečaj me je navdušila učiteljica, saj je vztrajala in me vzpodbujala pri prijavi, ker sem zelo uspešna tudi na tekmovanjih. Sem nadarjena tudi v pisanju. Navdih sem dobila od sošolke Maje, ki je prav tako sodelovala na tem natečaju. Zdi se mi, da sem v OŠ pridobila dobro osnovo v znanju tujega jezika. Poleg učenja v šoli sem pridobila veliko znanja tudi z gledanjem filmov v tujem jeziku ter branjem knjig.

Učenka Tia Vauh, OŠ Šalek
Jaz sem ustvarjala zgodbo z naslovom Home is where the heart is. Odločitev za pisanje zgodbe je padla zaradi določenih dogodkov v mojem življenju. Učiteljica nam je pri pouku predstavila natečaj, ker pa imam dobro osnovo v znanju angleščine, sem se tudi odločila za ustvarjanje. Sama pogledam veliko filmov v tujem jeziku ter ogromno berem. Natečaj mi je bil všeč, tema pa je bila prav tako zelo zanimiva.

Učiteljici mentorici Adela Krojs in Veronika First Ažman (učiteljici)
Gimnazija Velenje nas je obvestila o natečaju že v jesenskem času. Ideja o sodelovanju se je hitro zanetila, a so učenci kar dolgo čakali, preden so se odločili za sodelovanje. Končni izdelki so bili zelo uspešni. Učenci načeloma niso navdušeni, da bi kje prostovoljno sodelovali, tako da jih je treba včasih malo vzpodbuditi, nastanejo pa zelo dobri izdelki. Tema Ljubo doma, kdor ga ima jim je bila blizu, s pomočjo natečaja pa so tudi razmišljali o tem, kaj jim pravzaprav pomeni dom. Načeloma z uporabo tujega jezika niso imeli težav, mogoče kakšne malenkosti. Poleg šole se učenci veliko jezika naučijo s poslušanjem glasbe, uporabo interneta, gledanjem filmov in tudi igranjem računalniških iger.

Učenka Nika Oder, OŠ Mislinja
Naša skupina je ustvarjala filmček v nemškem jeziku. Navdušila nas je učiteljica nemščine. Na film smo se pripravljale tako, da smo se enkrat na teden dobile ter vadile besedilo, same smo izdelale kostume in sceno. Vse skupaj je trajalo okoli dva meseca. S končnim izdelkom smo zelo zadovoljne. Potrebno pa je seveda dobro znanje tujega jezika, ki se ga poleg v šoli po mojem mnenju veliko naučimo z gledanjem filmov in branjem knjig.

Učenka Majča Grudnik, OŠ Frana Kocbeka Gornji Grad
Za pisanje proze me je navdušila prijateljica Aja, ki je prav tako sodelovala na natečaju. Vzpodbudila me je, da tudi sama ustvarim nekaj v tujem jeziku, in sem se tako kot ona odločila za prozo. Pri pisanju nisem potrebovala pomoči. Mislim, da imam dobro osnovo v znanju tujega jezika in se bom zagotovo prijavila tudi naslednje leto.

zapisala Ema Ikić, 3. C, Gimnazija Velenje

(foto: Vanessa Buljubašič, 2. Š)

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660