srssersssdgimvssmicdsd

Evropska_deklika_MAT_olimpijada
Inventura2022-016
umetnikiveer2U-117
Umetnikiveer3U-063
Start_UP_na_prostem
Maturantska_ekskurzija_panija
Kiparjenje_glina
ola_v_naravi_1_
Diamantni_maturant_Rok_TB_pri_Pahorju
IMG_20220223_110448
Obinskiprvakivodbojki
OtrocispostajeZoom-001
previous arrow
next arrow

Podelitev gimnazijskih priznanj najboljšim dijakom

Z današnjim dnem smo zaključili pouk v še enem šolskem letu, ki je bilo koronsko obarvano, zato je bilo za vse nas še posebej naporno, saj smo vsi skupaj morali trdno prijeti za delo in znova vzpostavljati rutino šolskega dela in odpravljati posledice dolgotrajnega pouka na daljavo, ki so se kazale predvsem v zaznani povečani apatiji in zmanjšani motivaciji med dijaki. Zato, priznam, nas je precej skrbelo, kakšen bo uspeh ob koncu pouka. Izjemno sem hvaležna vsem sodelavcem, ki so iskali nove in nove načine in pristope, kako dijake spodbuditi in nadoknaditi primanjkljaje v znanju.

Seveda pa je na koncu vse odvisno od vsakega posameznega dijaka, vsak sam je tisti, ki izbira svoje poti, svoj način dela, svoje spopade z ovirami. A nanje lahko gledamo vedno na dva načina: kot na omejitve, ki nam onemogočajo uspeh, ali pa kot na izzive, ki nam pomagajo postati boljši. In če smo sposobni ovire v svojem življenju videti kot izziv, kjer sami sebi in drugim dokažemo, da zmoremo, je to največje zagotovilo za naš uspeh, samozaupanje in osebno rast.
S skupnim sodelovanjem smo in bomo izzive še naprej vedno dobro premagovali in dosegali lepe uspehe dijakov, tako pri splošnem uspehu, kot na maturi in različnih, tudi mednarodnih tekmovanjih in olimpijadah. Tako smo danes podelili spričevala dijakom in med njimi je več kot polovica dosegla odličen ali prav dober uspeh. To je za gimnazijo, ki nima omejitve vpisa, izjemno.
Poleg šolskega uspeha pa so dijaki nanizali dolgo ogrlico biserov bleščečih uspehov, saj je danes prejelo priznanje Gimnazije ŠC Velenje kar 93 dijakov, z dosežki na različnih tekmovanjih in natečajih doma in po svetu, tako iz znanja splošnih predmetov, kot na glasbenem in športnem področju.


Med njimi smo razglasili tudi štiri izjemne dijake Gimnazije ŠC Velenje:
Maja Otič – izjemna dijakinja umetniške gimnazije,
Tomaž Turinek – izjemni športnik Gimnazije,
Maja Marolt – izjemna športnica Gimnazije
in
Rok Tadej Brunšek – izjemni dijak Gimnazije in Šolskega centra Velenje, ki je prejel stoječe ovacije dijakov in učiteljev.

Uspešni ljudje to ne postanejo čez noč. Uspeh je rezultat trdega dela, odločnosti in vztrajnega sledenja svojim ciljem. Da bi bili uspešni, moramo vsak dan prepoznati in izkoristiti ponujene možnosti. Uspešni ljudje imajo le eno skupno lastnost: vsi so sposobni prevzeti odgovornost. Vi, dragi dijaki, ste s svojim delom dokazali, da imate to. Odločnost, vztrajnost in odgovornost. Ob strani so vam stali tudi vaši mentorji, ki so verjeli v vas in vas spodbujali. Ponosna sem na vas in se vam zahvaljujem, saj s svojimi dosežki bogatite tudi ime naše gimnazije. Želim vam, da bi vse življenje z zaupanjem sledili svojim sanjam in se trudili živeti, tako kot ste si zamislili. Mi verjamemo v vas in v vaš uspeh tudi v prihodnje in si želimo, da bi posledice epidemije za vse nas ostale le še meglen spomin.

ravnateljica: Gabrijela Fidler, univ. dipl. psih.

Povezava do vseh fotografij

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660