srssersssdgimvssmicdsd

Evropska_deklika_MAT_olimpijada
Inventura2022-016
umetnikiveer2U-117
Umetnikiveer3U-063
Start_UP_na_prostem
Maturantska_ekskurzija_panija
Kiparjenje_glina
ola_v_naravi_1_
Diamantni_maturant_Rok_TB_pri_Pahorju
IMG_20220223_110448
Obinskiprvakivodbojki
OtrocispostajeZoom-001
previous arrow
next arrow

CEMLO – mednarodni projekt na Gimnaziji ŠC Velenje

V nedeljo, 12. 6. 2022, so v Velenje prispeli dijaki iz držav, ki poleg Slovenije sodelujejo v projektu CEMLO (Connect, enjoy mountains & learning outdoors), sofinanciranem v okviru programa Erasmus+. Dijaki iz Hrvaške in Italije so bivali v dijaškem domu, dijaki iz Turčije in Litve pa v hotelu Paka. Program se je začel v ponedeljek, ko smo dijaki 3. B Gimnazije ŠC Velenje pripravili uvodni del z glasbenim programom, sledile so predstavitve dijakov omenjenih držav. Vsaka država je s seboj prinesla svojo značilno hrano, posladkali smo se tudi s potico in jabolčnim zavitkom. Po kosilu v jedilnici Gaudeamus smo za goste pripravili fotoorientacijo po mestu. Kljub temu, da je bil vzpon na grad za nekatere pravi zalogaj, so bili dijaki zelo sproščeni, zato smo stkali tudi dobre prijateljske vezi. Orientacija se je končala na jezeru, kjer smo se kopali in se skupaj vozili s kanuji. Nekateri izmed dijakov so bili prvič na jezeru, zato je bila ta izkušnja še lepša.

V naslednjih dneh smo obiskali Logarsko dolino, Golte, Muzej premogovništva Slovenije, Postojnsko jamo in Ljubljano. Vsi sodelujoči so bili nad ogledi zelo navdušeni, saj so spoznali deželo, o kateri so zelo malo vedeli.

V petek smo pripravili zaključni program za vse dijake, in sicer več glasbenih točk ter aktivnosti o poznavanju Slovenije. Igral je tudi šolski bend »Žugam ti s pestjo«, ki je dvignil vzdušje v dvorani, tako da smo skupaj tudi zaplesali. Pred zaključkom smo podelili še priznanja in mala darilca vsem sodelujočim na projektu ter se poslovili od svojih novih prijateljev. Upam, da je bila tako kot nam tudi njim ta izkušnja nepozabna.

Ania Marinčić Barič, Urška Grudnik, Manca Trebižan, 3. B

CEMLO: začetek
CEMLO: zaključek

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660