srssersssdgimvssmicdsd

Evropska_deklika_MAT_olimpijada
Inventura2022-016
umetnikiveer2U-117
Umetnikiveer3U-063
Start_UP_na_prostem
Maturantska_ekskurzija_panija
Kiparjenje_glina
ola_v_naravi_1_
Diamantni_maturant_Rok_TB_pri_Pahorju
IMG_20220223_110448
Obinskiprvakivodbojki
OtrocispostajeZoom-001
previous arrow
next arrow

srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Obisk Fakultete za tehnologijo polimerov

V torek, 22. 11., so dijaki 3. letnika, ki obiskujejo izbirni predmet kemija, obiskali Fakulteto za tehnologijo polimerov v Slovenj Gradcu. Zaposleni so nam na zanimiv način predstavili fakulteto in možnosti zaposlitve doma in v tujini. V enem od njihovih laboratorijev so dijaki samostojno izvedli dve laboratorijski vaji, sintezo najlona in poliuretanske pene, se preizkusili v računalniškem modeliranju in se sprehodili skozi laboratorije, v katerih poteka tehnološka analiza polimerov.

Preberi več

Naši gimnazijci nepremagljivi!

Tudi včeraj, 17. 11. 2022, so naši dijaki rokometaši uspešno tekmovali na področnem rokometnem tekmovanju, ki je potekalo v Rdeči dvorani. V dveh zelo izenačenih in napetih tekmah so tesno premagali dijake Gimnazije Slovenj Gradec in dijake Gimnazije Ravne na Koroškem.

Čestitamo za zmago in jim želimo veliko uspeha v četrtfinalu, ki bo predvidoma v mesecu januarju.

Preberi več

Velik uspeh violinistov na tekmovanju Leona Pfeiferja

Prejšnji konec tedna (23.—25. 11. 2022) sta dva naša dijaka, violinista velenjske umetniške gimnazije, sodelovala na 6. tekmovanju Leona Pfeiferja za mlade slovenske violiniste do 15 let, ki je potekalo na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Bila sta izjemno uspešna. 

Vesna Zupančič iz 1. U je prejela diplomo in posebno nagrado za perspektivnega violinista v 4. kategoriji. V isti kategoriji pa je Mark Lev Krajnc iz 2. UI osvojil prvo mesto in prvo nagrado!

Njuna mentorica, profesorica Danica Koren, ki ju je na tekmovanje intenzivno pripravljala, je prejela posebno pedagoško nagrado žirije. Posebno nagrado žirije za klavirsko spremljavo pa je dobil tudi njun korepetitor, pianist Danijel Brecelj.

Iskrene čestitke vsem!

Preberi več

Čestitke Živi Lušnic

V soboto, 19. 11. 2022, je na daljavo potekalo 24. državno tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni. Naša dijakinja Živa Lusnic iz 2. B je osvojila srebrno priznanje. 

Živa, čestitamo ti za prejeto srebro. 

 Aktiv biologinj 

Preberi več

Svetovni dan strpnosti

16. november je mednarodna skupnost prepoznala in razglasila za svetovni dan strpnosti. Obeležje tega dne je zaznamovano s simboliko nenasilja in miru, ki izhaja iz spomina na grozote svetovnih vojn. Razglasitev mednarodnega dneva strpnosti je sovpadala s 50. obletnico nastanka Unesca in podpisa Unescove ustave 16. novembra 1945. Strpnost pa je – sama po sebi – veliko več od ustaljenega poudarjanja njene notranje vrednosti; je način skupnostnega sobivanja in spoštovanja, na katerem je mogoče graditi odprto, vključujočo družbo.

Na Gimnaziji ŠC Velenje smo ta dan obeležili s poezijo, glasbo in mislimi dijakov, ki so izrazili upanje v lepšo in složnejšo prihodnost.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660