Še nekaj o uspehih naših glasbenikov na tekmovanjih

V zadnjem času se je zgodilo še nekaj mednarodnih glasbenih tekmovanj, na katera so se odpravili naši dijaki glasbeniki Šolskega centra Velenje.

Violinist Mark Lev Krajnc je na 1. mednarodnem tekmovanju »Mladi violinist« v Ljubljani dosegel 1. mesto, 1. nagrado in postal lavreat tekmovanja. Prav tako se je uspešno uvrstil v polfinale velikega tekmovanja Kreutzer, ki poteka v Belgiji. Violinistka Vesna Zupančič pa je sodelovala v spletnem tekmovanju London Young Musician, na katerem je v svoji kategoriji prejela 2. letno veliko nagrado (za osvojeno drugo mesto v kategoriji), naziv violinistka leta ter nagrado publike. Mentorica obema je Danica Koren, spremlja pa ju korepetitor Danijel Brecelj.

Uspešen je bil tudi harmonikar Jakob Rušnik iz razreda Primoža Kranjca. Jakob obiskuje prvi letnik vzporednega glasbenega izobraževanja na umetniški gimnaziji, sicer pa je dijak Elektro in računalniške šole Šolskega centra Velenje. Jakob se je udeležil Mednarodnega glasbenega tekmovanja Tomaž Holmar v Malborghettu v Italiji, kjer je v kategoriji Harmonika – B4 dosegel 92 točk in 2. nagrado.

Iskrene čestitke vsem!

GLA_TEKM