srssersssdgimvssmicdsd
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Predaja ključa

Danes so dijaki 4. letnika prejeli spričevala in so, kot je že tradicionalno, organizirali predajo ključa, za katerega so se preko različnih zabavnih nalog borili dijaki 3. letnika. Ti so se izjemno izkazali, pokazali so svojo povezanost, zato smo ostali dijaki in profesorji z užitkom navijali zanje. Tekma je bila napeta, največ spretnosti pa so pokazali dijaki 3. Š, ki so prejeli gimnazijski ključ. Čestitamo zmagovalcem, četrtošolcem pa želimo veliko uspeha na njihovi nadaljnji življenjski poti.

Preberi več

Po dveh letih se vrača maturantska parada

PETEK, 20. 5. 2022 – TITOV TRG, VELENJE

Ko so vtisi maturantskega plesa še sveži … Naši maturantje so na zadnji dan pouka skupaj z devetošolci zaplesali na maturantski paradi 2022.

Srečno in samozavestno tudi skozi maturo in na nadaljnjem izobraževanju!

Foto: Milan Njenjić

Več slik najdete na povezavi.

Preberi več

DRUŽENJE OSNOVNOŠOLCEV IN NAŠIH GIMNAZIJCEV NA ANGLEŠKI DELAVNICI

Učiteljice aktiva tujih jezikov Gimnazije ŠC Velenje smo v okviru natečaja Ustvarjajmo v tujem jeziku v letošnjem šolskem letu že devetič zapored povabile učence osnovnih šol, da so v angleščini ali nemščini ustvarjali na ponujeno temo; letos so izbirali med dvema naslovoma: Vse je enkrat prvič ter Piflam se in pozabim. S svojimi prispevki v obliki proze in poezije so pokazali izjemno visok nivo znanja tujega jezika in širino kritičnega razmišljanja. Natečaja se je letos udeležilo 16 učencev iz 6 osnovnih šol (Polzela, Šalek, Druga OŠ Slovenj Gradec, Mislinja, Livada in Vransko Tabor). Za te učence zagotovo ne drži sicer žalostna ugotovitev, da mladi vse manj berejo in pišejo, lahko jim samo čestitamo!

Preberi več

IZJEMEN DOSEŽEK MLADEGA RAZISKOVALCA BRUNA ŠONCA

Bruno Šonc, dijak 3. letnika Gimnazije ŠC Velenje, je na 56. srečanju Mladih raziskovalcev Slovenije na področju filozofije osvojil ZLATO PRIZNANJE, in sicer 1. mesto v državi. Naslov naloge: Vprašanje pravičnosti in svobode pri Rawlsu. Mentorica: Sandra Dostal, prof. soc. in univ. dipl. fil.

Iskrene čestitke!

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660