srssersssdgimvssmicdsd

Evropska_deklika_MAT_olimpijada
Inventura2022-016
umetnikiveer2U-117
Umetnikiveer3U-063
Start_UP_na_prostem
Maturantska_ekskurzija_panija
Kiparjenje_glina
ola_v_naravi_1_
Diamantni_maturant_Rok_TB_pri_Pahorju
IMG_20220223_110448
Obinskiprvakivodbojki
OtrocispostajeZoom-001
previous arrow
next arrow

Na Dunaju spoznavali Plečnika in Klimta

Zadnje dni v maju smo z dijaki izbirnega predmeta ITS »La vida es bella« obiskali avstrijsko prestolnico Dunaj. V letu 2022 namreč beležimo 160-letnico rojstva Gustava Klimta in 150-letnico rojstva Jožeta Plečnika. Ker naš predmet združuje tri tuje jezike in zgodovino umetnosti, smo imeli na  Dunaju enkratno priložnost uporabe jezikov v praksi in spoznavanja obeh velikanov med umetniki.

Poleg sprehodov mimo čudovitih stvaritev arhitekture vseh zgodovinskih slogov, obiskov muzejev in razstav so se dijaki  naučili tudi nekaj o tem, kako se pripravi ekskurzija, kako se organiziramo v skupini, kako smiselno uporabljamo mestni promet, saj so program ekskurzije do potankosti pripravili dijaki sami in se kot skupina izkazali za dobre organizatorje.  

Vrhunec našega obiska je zagotovo predstavljala potujoča razstava „KLIMT – The Immersive Experience«, ki je osnovana kot multimedijski spektakel. Klimtova dela so s pomočjo svetlobnih instalacij in projekcij večkrat povečana in zaživijo na velikanskih stenah 2.000m² velikega razstavnega prostora. Gre za dih jemajoče sožitje Klimtove genialnosti in možnosti moderne tehnologije. Potujoča razstava je doslej navdušila že na tisoče obiskovalcev  v Barceloni, Bruslju, Los Angelesu in Madridu. Navdušeni smo bili tudi mi, ne le nad razstavo, ampak nad vsem, kar smo na tej ekskurziji doživeli!

Jožica Plešnik in Alenka Gortan, mentorici ITS

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660