srssersssdgimvssmicdsd

Še en izjemen dosežek Nejca Zajca

Zlatim priznanjem na državnih tekmovanjih iz logike, fizike in matematike je Nejc dodal še en uspeh. Uvrstil se je v slovenski ekipi dijakov, ki se bosta udeležili Srednjeevropske matematične olimpijade MEMO, ki bo konec avgusta v Avstriji, ter Mediteranskega tekmovanja iz matematike MYMC, ki bo julija v Rimu.

Za uvrstitev v ekipo je treba vložiti precej truda. Dijaki imajo v šolskem letu v Ljubljani dvanajstkrat priprave na mednarodna matematična tekmovanja, na katerih poslušajo predavanja in rešujejo naloge. Med šolskim letom je treba rešiti tudi 10 domačih nalog, ki so zelo zahtevne, saj so za dijake vseh letnikov enake. Prav tako dijaki pišejo tri izbirne teste, na katerih so prav tako enake naloge za dijake vseh letnikov, vsak test se piše 4 ure in pol. Končni vrstni red se oblikuje na osnovi rezultatov izbirnih testov in državnega tekmovanja, iz domačih nalog pa je potrebno zbrati določen odstotek točk.
Nejc je šele v drugem letniku gimnazije, zato je njegov dosežek res izjemen. Vemo, da se bo na tekmovanjih potrudil po svojih najboljših močeh, mi pa mu privoščimo tudi kanček sreče, da bo v pravem trenutku dobil prave ideje.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660