srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Zaključna prireditev Dnevnikovega projekta Obrazi prihodnosti

Zaključna prireditev Dnevnikovega projekta Obrazi prihodnosti

V torek, 26. 4., je potekala zaključna prireditev Obrazov prihodnosti, ki so se je udeležili tudi dijaki naše gimnazije Lev K. Avberšek, Niko Čajić, Noemi Čop, Ida Glušič, Ivona Pavić, Pia Rednak in Pika Vrčkovnik skupaj z ravnateljem Rajmundom Valclom in mentorico Polonco Glojek. Pisali smo že o tem, da so 19. 2. izšli njihovi članki, opremljeni s fotografijami in likovnimi instalacijami na temo Domoljubje v času globalizacije.
Prireditev je bila zelo slovesna. Najprej smo se zbrali v LGL ob odru Pod zvezdami, kjer nas je zabaval »bunderkind« Klemen Bunderla in so dijaki prejeli priznanja za sodelovanje. Bilo nas je več kot 180, saj smo prihajali s 23 gimnazij iz Slovenije.

Višek prireditve pa je bil v predsedniški palači, kjer nas je sprejel predsednik republike Borut Pahor. Dijaki so mu zastavljali različna vprašanja – pogumno so se pobudi odzvali tudi naši dijaki.
https://www.dnevnik.si/1042734712/slovenija/predsednikov-nasvet-dijakom-prestopite-meje-a-le-ce-veste-da-se-lahko-vrnete
Reportaža bo izšla v Dnevnikovi prilogi Obrazi prihodnosti v sredo, 4. maja.

Čestitke sodelujočim dijakom, ki so več kot odlično zastopali našo gimnazijo. Z Dnevnikom pa si želimo sodelovati tudi naslednje leto.

Polonca Glojek

FOTO GALERIJA

Foto: Pika Vrčkovnik

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660