srssersssdgimvssmicdsd

Evropska_deklika_MAT_olimpijada
Inventura2022-016
umetnikiveer2U-117
Umetnikiveer3U-063
Start_UP_na_prostem
Maturantska_ekskurzija_panija
Kiparjenje_glina
ola_v_naravi_1_
Diamantni_maturant_Rok_TB_pri_Pahorju
IMG_20220223_110448
Obinskiprvakivodbojki
OtrocispostajeZoom-001
previous arrow
next arrow

V London smo peljali kar 150 gimnazijcev!

V mesecu marcu smo v treh zaporednih podaljšanih vikendih odpeljali v Anglijo okrog 150 gimnazijcev, ki so se željni ekskurzij in spoznavanja sveta podali v kozmopolitski London ter dihali v duhu Shakespeara in angleškega podeželja. Veseli smo, da je po navalu prijav jeseni ravnateljica sklenila, da bo dovolila na ekskurzijo vsem prijavljenim dijakom. Prva skupina je odšla že ob koncu zimskih počitnic, tretja pa se je kopala v marčevskem soncu brez oblačka in kapljice dežja.

Po poletu z Brnika na četrtek zvečer in namestitvi v udobnem hotelu Hilton Garden Inn smo imeli v petek izjemno intenziven dan, ko se je bilo potrebno znajti na podzemni železnici in v londonski gneči. Po zgodnjem zajtrku smo se odpeljali v City of London. Takoj se je nad nami zableščal Big Ben, sprehodili smo se ob Temzi, se na vrtiljaku vrnili v otroštvo in z odličnim vodičem Robertom spoznali del mesta, kjer steklene stolpnice rastejo kot gobe po dežju. Ena takih je tudi One New Change. Sprehodili smo se do katedrale St. Paul’s in ugotovili, zakaj ima tako veličastno kupolo. Prečkali smo bližnji “zibajoči” se most Millenium Bridge, si ogledali pompozni muzej voščenih lutk Madame Tussaud’s, Natural History Museum, kjer so posneli film Noč v muzeju, in zvečer že izčrpani obiskali še National Galery.

V soboto smo se z avtobusom odpeljali na podeželje v rojstni kraj Williama Shakespeara. V očarljivem Stratford-upon-Avon smo obiskali Shakespearovo rojstno hišo, se sprehodili po mestu in se ustavili pri šoli, v katero je hodil William, ter z ogledi zaključili pri njegovem spomeniku ob reki Avon ter imeli kot pravi Angleži kosilo v parku na prostem s classic British fish and chips oz. po želji. Popoldne pa smo obiskali največji center za ljubitelje čokolade Cadbury World v Birminghamu, kjer smo spoznali zgodovino izdelovanja čokolade od Aztekov do viktorijanske dobe.

Tretji dan smo z vlaka izstopili na slavnem Trafalgar Squaru in se nato sprehodili mimo konjeniške straže do Downing Streeta, skozi park St. James in do Buckinghamske palače, kjer smo občudovali ceremonijo menjave kraljeve straže. Ostali del dneva je bil namenjen spoznavanju Londona in nakupom. V ponedeljek smo se odpeljali v obmorsko mesto Brighton na jugu Anglije, se nadihali morskega zraka in uživali v sončnem dopoldnevu, se sprehodili po mestu ter pogledali Kraljevi paviljon. S polnimi kovčki čokolade in polno glavo vtisov smo se zvečer vrnili z Otoka v Velenje.

Polonca Glojek, prof.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660