srssersssdgimvssmicdsd

27. literarni natečaj v Detschlandsbergu

Uspehi naših gimnazijcev na finalu 27. literarnega natečaja v avstrijskem Deutschlandsbergu

V okviru dolgoletnega partnerstva med Gimnazijo Velenje in Srednjo trgovsko šolo in akademijo v Deutschlandsbergu dijaki naše šole že vrsto let uspešno sodelujejo na tamkajšnjem literarnem natečaju v nemškem jeziku, ki vsako leto razpiše novo temo; na letošnjem 27. natečaju so dijaki ustvarjali pod naslovom »Pisano namesto sivo«. Na natečaju sodelujejo večinoma avstrijske srednje šole, poleg Gimnazije Velenje iz Slovenije pa tudi Srednja poslovna in trgovska šola s Češke.

 Izmed 20 najboljših prispevkov je avstrijska žirija letos izbrala kar 6 prispevkov naših gimnazijcev: Jaka Lesjak, 2. B; Klara Geršak, 3. A; Lara Grazer, 3. B; Martin Jurko, 3. B; Nina Aberšek, 4. C, in Ivona Pavić, 4. C. Zaradi udeležbe na ekskurziji v Nemčijo je prispevka Lare Grazer in Martina Jurka predstavil David Vidmar Čeru iz 4. A. Na finalni prireditvi žirija ocenjuje poleg vsebine prispevka tudi zanimivost in suverenost predstavitve na odru. Tako kot že večkrat do sedaj so se naši dijaki tudi letos odlično izkazali, za kar so prejeli denarne nagrade. Med njimi se je najbolje odrezal Jaka Lesjak, ki je zasedel 3. mesto. Posebno pohvalo si zasluži Ivona Pavić, ki je vsa štiri leta gimnazije sodelovala na natečaju in bila tudi vedno izbrana za finale, Nina Aberšek pa je bila v vseh štirih letih gimnazijskega šolanja za finale izbrana trikrat.

Tamkajšnji učitelji so zelo pohvalili vsakoletne prispevke naših dijakov, tako vsebino kakor tudi jezik in izgovarjavo. Poudarili so, da so močna konkurenca njihovim dijakom, ki nemščino govorijo kot materni jezik. Iskrene čestitke vsem!

Jelka Oder, prof.

 

SAM 4312

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660