srssersssdgimvssmicdsd

MLADE SLOVENSKE ODBOJKARICE POTUJEJO NA EVROPSKO PRVENSTVO

Članica  slovenske ženske izbrane vrste do 17 let je tudi  URŠA SEVČNIKAR iz 1. Š (št. 15), ki je od letos članica OK Šempeter, sicer pa vzgojena v ŽOK Šoštanj.

V Zadru je potekal 1. krog kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo julija na Češkem. Mlade odbojkarice so bile v velikem finalu s 3 : 2 boljše od Hrvatic.

Prvi krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 17 let, v okviru katerega so se reprezentance Hrvaške, Izraela, Češke, Avstrije, Slovaške, Madžarske in Slovenija merile tudi za naslov srednjeevropskih prvakinj, so naše mlade odbojkarice začele z zmago. V Zadru so bile s 3 : 0 uspešnejše od Slovakinj, od izbrane vrste Avstrije pa so bile boljše z rezultatom  3 : 1. S tem so si slovenska dekleta zagotovila prvo mesto v skupini in uvrstitev v polfinale. Njihove tekmice v boju za finale so bile Madžarke, a slednje proti razpoloženim Slovenkam, ki so slavile s 3 : 0, niso imele nobenih možnosti.

V finalnem obračunu je potekal dvoboj med  Slovenijo in Hrvaško, po petih nizih so se zmage s 3 : 2 (21, -12, -24, 17, -10) veselile slovenske odbojkarice, ki so tako osvojile naslov srednjeevropskih prvakinj in si kot edine zagotovile nastop na julijskem evropskem prvenstvu v Olomoucu in Prostejovu na Češkem.

Čestitke vsem!

Vir: Odbojkarska zveza Slovenije

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660