srssersssdgimvssmicdsd

Večer tujih jezikov na gimnaziji

V torek, 16. 2. 2016, smo v glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega izvedli Večer tujih jezikov v angleščini, nemščini, francoščini in španščini. Sodelovalo je preko 60 dijakov, ki so peli, igrali, recitirali in uprizorili številne skeče, s čimer so pokazali neverjeten talent za tuje jezike. Obiskovalci, med katerimi so bili poleg dijakov in učiteljev tudi starši, so bili nad večerom navdušeni. Nastopajoči in obiskovalci si želijo še več takih večerov.
Vtise dijakov je zbrala naša novinarka Ema Ikić iz 2. C.

Špela Amon, 2. C
Gimnazija Velenje je pripravila Večer tujih jezikov, zato smo se prišli kot razred družit in izkazat podporo tudi naši sošolki, ki nastopa. Jeziki se mi zdijo pomembni zato, da se znamo sporazumevati z ljudmi, ko potujemo. Govoriti znam slovensko, nemško, hrvaško in malo špansko. Zdi se mi, da se največ naučimo v šoli, velik del pa so tudi filmi. Večer jezikov se mi je zdel danes zelo zanimiv, ker so bile zelo raznolike točke. Takšni dogodki se mi zdijo zelo dobra stvar, saj se lahko družimo s sošolci in seveda poslušamo in gledamo pripravljene točke, ki so v različnih jezikih, tako se mogoče tudi navdušimo nad kakšnim novim jezikom. Če bi lahko govorila samo en jezik, bi govorila francosko.

Saša Malenković, 2. C
Danes smo bili na Večeru jezikov, razumela pa sem kar nekaj točk, saj govorim angleško, nemško in malo tudi špansko. Takšne prireditve se mi zdijo super stvar, saj spoznamo jezike, ki jih mogoče do zdaj nismo poznali. Jeziki so zelo pomembni, zato se mi zdi, da se jih moramo naučiti čim več, lahko nam še kako pridejo prav. Najlepši jezik se mi zdi francoščina. No, sama se jezikov največ naučim v šoli, pa seveda tudi z branjem knjig in gledanjem filmov. Tudi tečaji so super stvar! Program mi je bil zelo všeč, za vsak tuji jezik je bilo več zelo zanimivih točk, ki so bile dovolj enostavne, da je večina razumela, o čem so govorili, tudi če ne govorimo tega jezika. Bilo je zelo zabavno!

Karin Lešnik, 2. U
Sodelovala sem pri današnjem večeru jezikov, in sicer pri francoščini, kjer smo imeli recitacijo, ki smo jo predstavili tudi z igro. Sodelovala sem tudi pri angleščini, kjer sva s sošolko pripravili reklamo in oglaševali čudežni šampon, s pomočjo katerega se ti ni treba nič učiti. Petke letijo same! 🙂 To smo organizirali pri pouku francoščine in angleščine. Večeri jezikov se mi zdijo zelo zanimivi. Jeziki so zelo pomembni, še posebej, če potujemo, da se lahko sporazumevamo in prilagodimo okolju.

Lara Goršek, 2. B
Sodelovala sem pri točki angleščine. Točko si je izmislila naša profesorica angleščine. Na nastop smo se pripravljali pri pouku. Večeri jezikov so mi zelo všeč, lahko bi jih organizirali tudi večkrat letno, saj je to odlična priložnost, kjer združimo poučno z zabavnim. Jeziki so pomembni za prihodnost, izmenjave, sporazumevanje v tujini, razgledanost. Zdi se mi, da bi morali na naši šoli dati še več poudarka na jezike, saj so zelo pomembni. Mislim, da smo vse dobro izpeljali in da je bilo vsem všeč, saj je bil program zelo raznolik.
Foto: Staš Zupanc, 1. B

za aktiv tujih jezikov
Jelka Oder
IMG 5603IMG 5859

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660