srssersssdgimvssmicdsd

Gimnazijci na uredništvu časopisa Dnevnik

V letošnjem šolskem letu dijaki Gimnazije Velenje sodelujejo v rubriki Obrazi prihodnosti časopisne hiše Dnevnik. Članki naših gimnazijcev na temo Domoljubje v času globalizacije izidejo v petek, 19. 2. 2016.

V sredo, 17. 2., se je skupina gimnazijcev odzvala vabilu uredništva Dnevnik in sodelovala pri nastajanju strani, na katerih bodo objavljeni naši članki. Mentorica na Dnevniku je bila novinarka Jana Petkovšek Štakul, ki je mlade novinarje usmerjala, jim svetovala, tudi omejevala (zelo stroga so pravila glede števila besed za posamezne vrste besedil). Obisk na Dnevniku se je končal s sestankom pri uredniku Darijanu Koširju.
Na šoli smo si mentorstvo za članke, ki so jih pisali Lev Avberšek, Niko Čajić, Ivona Pavić, Pia Rednak in Jan Vodušek, razdelile profesorice Sandra Dostal, Polonca Glojek in Alenka Šalej. Pod mentorstvom profesorice Nataše Tajnik Stupar pa sta nastali tudi deli naših dijakinj likovne smeri Noemi Čop in Ide Glušič, ki smo jih umestili na strani časopisa.
Vsekakor je bila to zelo zanimiva izkušnja, saj je bilo treba delo opraviti profesionalno. Novinarji-dijaki so morali stvari narediti kot pravi novinarji, članki pa so šli skozi isti postopek kot pri vsakodnevnem procesu na Dnevniku. K sodelovanju so nas povabili tudi za naslednje šolsko leto.
V petek, 19. 2., pa le preberite Dnevnik.

STRAN 1

STRAN 2

STRAN 3.
Koordinatorica projekta
Polonca Glojek
gimnazijciveenje04gimnazijciveenje09

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660