srssersssdgimvssmicdsd

Podelitev maturitetnih spričeval

Dragi maturanti,

Uspeh pride takrat, ko se zavemo, da so vse ovire samo izzivi, ki nam pomagajo postati boljši. (Stephen Covey)

Zadnji dve šolski leti sta bili res posebni, ko za nikogar od nas ni bilo lahko, še posebej pa ste bili pred preizkušnjo postavljeni vi, dragi maturantje.

Delo na daljavo je utrujajoče, od nas zahteva dosti več samoorganizacije in odgovornosti in dlje kot ta način dela traja, bolj motivacija upada. Poleg tega pa ste bili prikrajšani tudi za sladkosti maturantskega življenja.

A na ovire lahko gledamo vedno na dva načina, kot na omejitve, ki nam onemogočajo uspeh, ali pa kot na izzive, ki nam pomagajo postati boljši.

In če smo sposobni ovire v svojem življenju videti kot izziv, kjer sami sebi in drugim dokažemo, da zmoremo, je to največje zagotovilo za naš uspeh, samozaupanje in osebno rast.

Dragi maturanti, ponosna sem na vas.

Opravili ste zrelostni izpit, saj matura ni le preizkus znanja, ampak tudi preizkus vztrajnosti, vzdržljivosti in življenjske zrelosti.

Zato se ne bojim za vas, saj vas je ta preizkušnja dodobra prekalila. Sedaj ste pripravljeni na polet iz domačega gnezda v širni svet iskanja in ustvarjanja novih poti in znanja.

Tudi od Vas bo odvisno, kam bo šla smer razvoja, kako se bodo razpletala nasprotja, ki nastajajo v našem svetu. Zdaj ste dozoreli. Zmorete prevzemati svoj del odgovornosti v svetu, v katerem živimo. Priložnost imate, da ga naredite tudi po svoji meri.

Hvala vašim staršem, ki so verjeli v vas, vas spodbujali in vam stali od strani.

Hvala vsem učiteljem, ki so v tem negotovem obdobju iskali nove in nove načine, da bi vam čim bolj kvalitetno in učinkovito podajali znanje, ki so razumeli vašo stisko in vam prihajali naproti.

Rezultat letošnje mature je glede na okoliščine res izjemen, od 70 kandidatov, ki so maturo opravljali, jih je bilo 69 uspešnih, kar predstavlja 98,6 %. Dijaki splošnega programa gimnazije in športnega oddelka, so dosegli 100% uspeh, neuspešna je bila žal le ena dijakinja umetniškega oddelka, ki ji je malo zmanjkalo le pri enem predmetu. Verjamemo, da bo uspešna v drugem roku.

Med maturanti je kar 26 dijakov doseglo več kot 25 točk, oz odličen uspeh, kar predstavlja dobrih 37 % in takega uspeha ne pomnimo. To je dokaz, da smo delali dobro in da ste dijaki resnično dali vse od sebe in ste pripravljeni na polet v širni svet.

Še posebej pa smo ponosni na naše zlate maturante, ki so na maturi dosegli 30 točk in več, to so Marko Berkenjačević, Eva Hrženjak in Katja Jevšenak. Izpostaviti moramo tudi dijakinje umetniške gimnazije, ki so dosegle maksimalno število točk, še posebej Niko Oder, ki je pri matematiki dosegla vse možne točke.

Dragi maturanti, ponosni smo na vas, bodite ponosni nase tudi vi, ne bojte se novih poti, ampak z odločnostjo in vero vase premagujte ovire v vašem življenju in na križpotjih vedno izbirajte prave poti.

Želim si, da bi odhajali od nas z lepimi spomini, širili naš glas v svetu in se k nam, v svoj domači kraj, tudi na svojo gimnazijo, vedno radi vračali.

Vse dobro vam želim na vaši poti! SREČNO!

povezava do galerije fotografij

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660