srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Vabljeni v učilnico na prostem pod gimnazijskim hrastom!

Vabljeni v učilnico na prostem pod gimnazijskim hrastom!

Z učilnico pod drevesom razširjamo paleto možnih izvedb pouka. Bivanje, poučevanje, učenje in ustvarjanje na prostem niso v človeški zgodovini nič novega. Ena najstarejših znanih šol, Platonova Akademija, se je prva leta svojega obstoja odvijala v atenskem oljčnem gaju. Center Velenja ima odlične možnosti za bivanje v zelenem mestnem prostoru in trenutna epidemiološka situacija nas je dodatno ozavestila o pomenu svežega zraka in telesne neutesnjenosti. Bogata krošnja drevesa je odlična zaščita pred vročino poletnih mesecev in naraven arhitekturni element. Glede na to, da so klopi postavljene v javen prostor mesta, pa ne predstavljajo pridobitve le za dijake in učitelje, ampak za vse prebivalce in obiskovalce Velenja.

Ideja je zaživela na osnovi pobude kolegice profesorice Nataše Makovecki. S posredovanjem občinske svetnice in kolegice, profesorice mag. Karmen Grabant na MO Velenje, je bila zadeva izvedena hitro; pouk na prostem lahko izvajamo že v času, ko je to najbolj aktualno, v toplih dneh maja in junija.

Posegi, ki jih je v celoti finančno podprla MO Velenje, vključujejo delno ureditev (preplastitev) nekaterih delov obstoječega platoja pred gimnazijo ter zagotovitev in postavitev 9 klopi. Na MO Velenje je izvedbo koordinirala ga. Bojana Žnider, na gimnaziji pa ravnateljica Gabrijela Fidler in prof. Aleksandra Dolenec Gojević, univ. dipl. arh.

MO Velenje se za realizacijo iskreno zahvaljujemo.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660