srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • V e – knjigi nemškega zunanjega ministrstva objavljen prispevek naše dijakinje Anastazije Gračner

V e – knjigi nemškega zunanjega ministrstva objavljen prispevek naše dijakinje Anastazije Gračner

20. 12. 2020 je izšla  e-knjiga z naslovom »Sanjam«, v kateri je med 363 prispevki  s celega sveta, zapisanih v angleščini ali nemščini, kot edini slovenski prispevek objavljena v nemščini zapisana zgodba Anastazije Gračner iz 2. c.

Gre za že 6. natečaj nemškega zunanjega ministrstva, namenjen za pisanje nadarjenim otrokom in mladostnikom s celega sveta. Razdeljen je v tri starostne skupine. Tema letošnjega natečaja je bila »Sanjam« (ICH HABE EINEN TRAUM – I HAVE A DREAM), udeleženci pa naj bi pisali – v poeziji ali prozi – o tem, kakšno vizijo za prihodnost imajo zase, za svojo okolico, za svojo domovino ali za cel svet in s kakšnimi težavami se na poti doraščanja srečujejo.

Anastazija Gračner je tekmovala v  tretji starostni skupini od 15 do  19 let. S svojimi izvirnimi idejami in izjemno dobro nemščino je prepričala strokovno žirijo in njen prispevek je kot edini slovenski prispevek izšel v  omenjenem zborniku, katerega botrstvo je letos prevzel znani pisec  Riccardo Simonetti. Zbornik je na voljo na spletni  strani  https://aufbau-verlag.de/ich-habe-einen-traum-auswaertiges-amt, zanimivo se je sprehoditi skozi razmišljanja mladih vse od Kanade do Indonezije, od Nemčije do Madagaskarja, o Anastazijinih sanjah  pa preberite na strani 33. Javna predstavite e- knjige in podelitev nagrad najboljšim trem iz vsake starostne skupine je bila iz novembra 2020 zaradi epidemije trenutno prestavljena na februar 2021.

Anastaziji za uspeh iskreno čestitamo!

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660