srssersssdgimvssmicdsd

Evropska_deklika_MAT_olimpijada
Inventura2022-016
umetnikiveer2U-117
Umetnikiveer3U-063
Start_UP_na_prostem
Maturantska_ekskurzija_panija
Kiparjenje_glina
ola_v_naravi_1_
Diamantni_maturant_Rok_TB_pri_Pahorju
IMG_20220223_110448
Obinskiprvakivodbojki
OtrocispostajeZoom-001
previous arrow
next arrow

SREBRO in dvakrat ZLATO za znanje o sladkorni bolezni

Z razglasitvijo rezultatov se je zaključilo 17. državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni, ki je potekalo 21. 11. 2015 na OŠ Brežice. V Brežicah so našo gimnazijo pod mentorskim vodstvom Irene Štimac, univ. dipl. biol. zastopali Timotej Skornšek, 4. B, Ida Glušič, 3. U, in Ema Glušič, 1. U.

Letošnja Timotejeva uvrstitev na državno tekmovanje je že tretja. Tokrat je dosegel srebrno priznanje.

Sestri Ida in Ema sta dokazali brezhibno poznavanje te problematike in smernic zdravega načina življenja, zato sta si prislužili zlati odličji.

Sestri Ida in Ema sta dokazali brezhibno poznavanje te problematike in smernic zdravega načina življenja, zato sta si prislužili zlati odličji.

Vsem trem iskreno čestitamo!

Dobitnici zlatega priznanja sta ob tem strnili nekaj misli o pridobljenem znanju in izkušnjah ob pripravah na to tekmovanje.

»Tekmovanj iz znanja o sladkorni bolezni se udeležujeva že od osnovne šole, zato sva si v vseh teh letih nabrali ogromno znanja o zdravi prehrani in zdravem načinu življenja. Seveda ne bi bilo pravega namena, če ne bi znanja o zdravem načinu življenja preizkusili tudi v praksi. Lahko bi rekli, da sva, odkar tekmujeva iz znanja o sladkorni bolezni, postopoma začeli razmišljati drugače. Prehrana, predpisana za diabetike, in zdrav način življenja, vse to je namreč primerno tudi za zdrave ljudi. Tako sva letošnje poletje namenili zdravemu načinu življenja še posebno pozornost. Preizkušali sva jedi, ki jih do sedaj še nisva poznali. Naše jedilnike sva popestrili z zdravo hrano, ki je bila ne nazadnje tudi zelo okusna. Preizkusili sva tudi nove načine vzdrževanja telesne kondicije. In rezultat: veliko novih idej za pripravo zdravih obrokov, nekaj kilogramov manj … in zlato priznanje na državnem tekmovanju.«

Ida in Ema

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660