srssersssdgimvssmicdsd

Šola v naravi

Dijaki 1. Š oddelka Gimnazije Velenje so bili od 7. do 11. septembra 2015 v šoli v naravi v CŠOD Štrk pri Ptuju. Sredi Ptujskega polja so preživeli teden, poln doslej večini še nepoznanih športnih aktivnosti, spoznavanja kulturne dediščine in zgodovine okolja, v katerem smo bivali.

V Kurentovi delavnici smo izvedeli veliko novih stvari o kurentih, ki preganjajo zimo, na Ptujskem gradu pa veliko zanimivosti iz skoraj 2000 let stare zgodovine najstarejšega slovenskega mesta.

Nepozabno za vse bo gotovo srečanje z našim boksarjem, svetovnim prvakom Dejanom Zavcem, ki je vodil trening, na katerem je dijake seznanil z osnovnimi boksarskimi udarci in se na koncu z vsakim posameznikom tudi pomeril v ringu. Tudi njegovi nasveti, kako stopati po poti vrhunskega športa, so bili za naše dijake športnike zelo dobrodošli.

Tudi golf, ki od daleč deluje zelo enostavno, se je izkazal za zelo zahteven šport tako v smislu tehnike, pravil, telesne pripravljenosti …, tako da so bili ob začetku vadbe le redki dijaki pri udarcih žogice uspešni.

Čeprav se ptujsko akumulacijsko jezero ne more primerjati z domačim Velenjskim niti po velikosti niti po lepoti, so dijaki dobili prve jadralske izkušnje na mini jadrnicah optimist, na kanujih pa so preveslali velik del jezera vse do Ptuja.

Po že tradicionalnem slikanju na platnu se je pokazalo, da so med športniki nekateri tudi pravi umetniki, sodeč po zelo uspelih končnih izdelkih, na katerih se je kar pri vseh ponavljala tema iz okolja, torej nepregledna polja koruznih polj in buč.

Tudi večeri so bili zabavni. Ob spoznavnih in družabnih igrah, kvizu, tomboli in plesu so se dijaki zelo zbližali in upam, da se bo začeto prijateljstvo v naslednjih letih šolanja le še okrepilo. več fotografij

Hvala za prijeten teden z vami!  

Športna koordinatorka Helena Hliš Bukovnik, prof.

DSC 0384

DSC 0653

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660