srssersssdgimvssmicdsd

Dobrodelni koncert DARUJMO…OSREČIMO…

V sredo, 22. 1. 2020, so dijaki in zaposleni Gimnazije Velenje v sodelovanju z Glasbeno šolo Frana Koruna Koželjskega Velenje, v Domu kulture  izvedli 6. dobrodelni koncert DARUJMO … OSREČIMO …
V zelo pestrem programu so v prvem delu nastopili člani Mladinskega simfoničnega orkestra Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega pod vodstvom dirigenta Mirana Šumečnika.
Po krajšem odmoru so se občinstvu predstavili pevci in pevke Mešanega mladinskega pevskega zbora Šolskega centra Velenje pod vodstvom zborovodkinje Alenke Podpečan.V nadaljevanju programa katerega je bila rdeča nit, spomin na 80 leta prejšnjega stoletja in na legendarno skupino QUEEN. Pevke Katalena Pogorelčnik, Nina Kač in Anja Vodušek so nas s svojimi vokali popeljale v svet in čas njihove glasbe. Za popestritev večera  je poskrbela plesna predstava maturantke Anje Zaverla, ki je odplesala ples na njihovo pesem  «Is this the world we created«.
Ob programu se je mnogim v dvorani spomin vrnil v leta njihove mladosti, ki so ga intenzivno doživljali in živeli z legendarno skupino QUEEN.
Ob sproščenem vodenju prireditve dveh mladih voditeljev, maturantke Nine Smrekar in prvošolca Bruna Šonca je s pesmijo »Show must go on« zaključila s svojim izjemnim vokalom  maturantka Anja Vodušek.
Ob koncu prireditve se je ravnatelj šole zahvalil vsem nastopajočim dijakom in dijakinjam, dirigentu Miranu Šumečniku, zborovodkinji Alenki Podpečan, mag. Nataši Tajnik Stupar za likovno podporo ter Nini Mavec Krenker, mentorici plesa.
Posebno pohvalo in zahvalo za uspešno izpeljano prireditev pa je namenil Alenki Šalej, ki je prevzela vlogo  režiserke in scenaristke in je svoje delo opravila z odliko.
Zahvalo je namenil tudi vsem obiskovalcem, ki so dodobra napolnili veliko dvorano Doma kulture, in so s svojim prostovoljnim prispevkom prispevali sredstva Šolskemu skladu gimnazije Velenje, ki jih bo namenil za pomoč socialno šibkim dijakom pri izvajanju šolskega programa.

Zapisal:
Rajmund Valcl

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660