srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Dijaki
  • Tekmovanja
  • Maja Tratnik, najboljša v angleščini v generaciji tretješolcev na Gimnaziji Velenje

Maja Tratnik, najboljša v angleščini v generaciji tretješolcev na Gimnaziji Velenje

Na državnem tekmovanju IATEFL iz angleščine, ki je potekalo 19. marca 2018 v Ljubljani, je Maja Tratnik, dijakinja 3. letnika umetniškega oddelka, dosegla najvišjo uvrstitev med našimi letos kar petimi dijaki, ki so se pred tem na regijski ravni uvrstili med 80 najboljših v Sloveniji in nadaljevali tekmovanje na državni ravni. Za absolutnim državnim zmagovalcem je zaostala samo za 7 % vseh možnih točk (139) in prejela srebrno priznanje. Vsi ostali naši tekmovalci so prejeli bronasta priznanja.

Tekmovanje IATEFL je edino tekmovanje v času srednješolskega izobraževanja, ki je namenjeno predvsem ugotavljanju znanja angleščine in poznavanja literature v angleščini in je zato vsebinsko precej obširno in nedvomno tudi najzahtevnejše. V skupino A1, v kateri so tekmovali naši dijaki, so vključeni dijaki katerekoli gimnazije v Sloveniji z 9 ali več leti učenja angleščine kot prvega tujega jezika. Konkurenca je huda, dijaki pa se morajo izkazati v dveh delih tekmovanja v nalogah iz bralnega in slušnega razumevanja, jezikovne natančnosti, poznavanja angleških idiomov in frazemov, poznavanja življenja in dela kanadske pisateljice Margaret Atwood in še posebej njenega dela Deklina zgodba ter na koncu napisati še daljši razpravljalni pisni sestavek.

Majin dosežek dokazuje njeno zelo visoko raven znanja angleščine, zelo ponosni pa smo tudi na ostale štiri tekmovalce (Jan Vovk, 3. b, Matic Ževart, 3. a, Anže Pirc, 3. b, ter Ana Golob, 3. U), ker se je za uvrstitev na državno raven bilo potrebno prebiti med prvih 15 % najboljših tekmovalcev v regiji.

Maji in ostalim našim dijakom z državnega tekmovanja iskreno čestitamo!

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660