srssersssdgimvssmicdsd

Poročilo o dogodku CENTER MLADOSTI 19. 5. 2017

Današnji dopoldan je zaznamovalo veliko število ustvarjalnih, poučnih in zabavnih stojnic ter promocijskih točk, ki so bile razporejene po Promenadi, Titovem trgu ter parku pred Gimnazijo. Priča smo bili tudi četvorki maturantov. Novinarska ekipa pa je zbirala vtise obiskovalcev ter tistih, ki so delali na delavnicah.

  Živa Bračič, stojnica biologije:

Za delo na stojnici biologije sem se odločila, ker se mi zdi zanimiv predmet in se bom vanj poglobila tudi pri maturitetnem delu. S  sošolko sva vzeli mikroorganizme iz reke Pake ter iz njih pripravili preparate. Obiskovalci lahko te preparate pogledajo pod mikroskopom in jih s pomočjo slikovnega gradiva identificirajo. Dopoldan je bila delavnica zelo dobro obiskana, saj je vsebina mimoidočim zelo zanimiva.

 

Nika Berlinger, obiskovalka

Poleg tega, da sem obiskovala delavnice, sem nekaj časa tudi vodila delavnico tujih jezikov, na katerem so mimoidoči lahko reševali naloge v nemškem, angleškem in francoskem jeziku. Če so obiskovalci pravilno rešili naloge, pa so tudi dobili majhno nagrado. Dogajanje na današnjem dnevu mi je zelo všeč, saj je center Velenja po dolgem času zopet poln mladih. Vsi se družimo, skratka, mesto je zaživelo. Upam, da bo še čim več takšnih dni.

 

Špela Rihter, maturantka Šole za storitvene dejavnosti:

Maturanti smo danes imeli zadnji šolski dan, zato smo imeli sproščen dopoldan, ki smo ga lahko izkoristili za sprehajanje po Promenadi in obiskovanje stojnic. Sama ideja dogodka se mi zdi dobra, ker združuje dijake celotnega Šolskega centra Velenje in ustvarja dobro, prijetno vzdušje. Upam, da se bo tradicija tega dogodka nadaljevala.

 

Pika Vrčkovnik, obiskovalka:

Dogajanje se mi zdi zelo zanimivo in pestro. Najbolj všeč mi je bila delavnica napovedovanja prihodnosti, kjer pet dijakinj napoveduje mimoidočim dogodke v prihodnosti s pomočjo kart ali črt na dlaneh. Poleg tega vam lahko napovedo, koliko otrok boste imeli in katerega spola bodo, jaz naj bi imela dve deklici. J Večina ljudi sicer ne verjame v to, a ti da malo za misliti. Kako veš, da je resnično? Kako veš pa, da ni?

 

Nastja Pogladič, obiskovalka:

Poleg vseh delavnic se mi je v spomin najbolj vtisnila delavnica tetoviranja s kano.  Zanimiva pa je bila tudi delavnica z naslovom Zaupanje, na kateri si moral prehoditi pot z ”minami”, medtem, ko si imel zavezane oči. Pri tem ti je s svojimi napotki pomagal prijatelj. S prijateljico sva bili zelo uspešni! Današnji dan se mi zdi zelo zanimiv, menim pa, da bi ti dogodki morali biti večkrat na leto.

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660