srssersssdgimvssmicdsd

Evropska_deklika_MAT_olimpijada
Inventura2022-016
umetnikiveer2U-117
Umetnikiveer3U-063
Start_UP_na_prostem
Maturantska_ekskurzija_panija
Kiparjenje_glina
ola_v_naravi_1_
Diamantni_maturant_Rok_TB_pri_Pahorju
IMG_20220223_110448
Obinskiprvakivodbojki
OtrocispostajeZoom-001
previous arrow
next arrow

Ponosni na rezultate naših maturantov

Obdobje epidemije nas je vse res preizkušalo, obenem pa nas je tudi veliko naučilo, predvsem tega, da kjer je volja, je tudi pot. In da uspeh pride takrat, ko se zavemo, da so vse ovire samo izzivi, ki nam pomagajo postati boljši. (Stephen Covey) 

Še posebej ste bili pred preizkušnjo postavljeni vi, naši maturanti, saj ste v zadnjem letu morali zbrati vse moči, da ste spet pridobili kondicijo in vsakodnevno rutino za sprotno šolsko delo. 

Skrbelo nas je, kakšen bo uspeh ob koncu pouka, a ste nam pokazali, da ste dovolj odgovorni in zreli, in ste tudi ob podpori učiteljev in staršev leto uspešno zaključili. Zato smo z večjim optimizmom pričakovali rezultate mature.  Ponosni smo na vas!

Opravili ste zrelostni izpit, saj matura ni le preizkus znanja, ampak tudi preizkus vztrajnosti, vzdržljivosti in življenjske zrelosti. Dokazali ste, da ste ovire v svojem življenju sposobni sprejeti kot izziv, in tako sami sebi in drugim dokazali, da zmorete. Pripravljeni ste na polet v širni svet iskanja in ustvarjanja novih poti in znanja.

In, če se izrazim po Pavčkovo: »Naj pljuska v vas z vso silo in v vse žile, naj vas nese ali zanese, le ne pustite, da vas spodnese. In imejte ga radi, da bo tudi ono, življenje, imelo rado vas. Vaše je, da iz njega naredite vse, kar je v dobrem mogoče.«

Hvala staršem, ki so verjeli v vas, vas spodbujali in vam stali od strani. Hvala vsem učiteljem, ki so vse do zadnjega bili pripravljeni na pomoč in ob ohranjanju visoke kvalitete znanja sklepali tudi kompromise. Predvsem pa hvala vam, ker ste dali vse od sebe, ker s svojim uspehom gradite tudi dobro podobo naše šole.

Rezultat letošnje mature je glede na okoliščine res dober; od 72 kandidatov, ki so maturo opravljali, jih je bilo 68 uspešnih, kar predstavlja 94,4 %. Rezultati so primerljivi z rezultati lanskega leta, morda je le za odtenek manj dijakov, ki so dosegli odličen uspeh, kar pa je glede na uspeh med šolskim letom in obdobje epidemije popolnoma razumljivo. Glede na to, da smo gimnazija brez omejitve vpisa in dosegamo rezultate primerljive z gimnazijami, ki imajo visoke omejitve vpisa, smo resnično lahko zelo ponosni. 

Med  maturanti je kar 16 dijakov doseglo 25 točk in več oz. odličen uspeh, kar predstavlja okoli četrtino dijakov in nanje smo posebej ponosni:

4. A: Endis Aletić (29), Ana  Ketiš (27), Jernej Šadl (27), Eva Mogilnicki (26), Vita Plamberger (26), Aljaž Vetrih (26);

4. Š: Anže Perc (28), Pia Čretnik (26), Arne Bulajić (25), Manca Nahtigal (25), Tia Sulejmanović (25), Tomaž Turinek (25);

4. U: Maja Otič (25).

To je dokaz, da smo delali dobro in da ste dijaki resnično dali vse od sebe in ste pripravljeni na polet v širni svet.

Predvsem pa želim izpostaviti naše zlate maturante, ki so dosegli 30 točk in več; to so Aljaž Sovič (30), Žana Kukavica (33) in izjemni Rok Tadej Brunšek, ki je na maturi dosegel prav vseh 34 točk in s tem prejel naziv diamantni maturant. Globok poklon!  

Dragi maturanti, ponosni smo na vas, bodite ponosni nase tudi vi, ne bojte se novih poti, ampak z odločnostjo in vero vase premagujte ovire v svojem življenju in na križpotjih vedno izbirajte prave poti.

Želim si, da bi odhajali od nas z lepimi spomini, širili naš glas v svetu in se k nam, v svoj domači kraj, tudi na svojo gimnazijo, vedno radi vračali.

Vse dobro vam želim na vaši poti! SREČNO!

                                                                                   Ravnateljica: Gabrijela Fidler, univ. dipl. psih.

Povezava do galerije slik

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660