srssersssdgimvssmicdsd
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Govorilne ure za starše v š. l. 2021/22

Zaradi slabšanja epidemioloških razmer smo na Gimnaziji Velenje sprejeli sklep, da se starši  oz. skrbniki do nadaljnjega udeležujete govorilnih ur preko videokonferenc. Prosimo, da se z učitelji dogovorite za uro in dan po elektronski pošti ali telefonu, prejeli boste povezavo do srečanja.

Hvala za razumevanje!

Skupne govorilne ure bodo potekale od 17. do 18. ure ob naslednjih terminih:

7. 10. 2021

2. 12. 2021

3. 2. 2022

7. 4. 2022

5. 5. 2022

Individualne govorilne ure za starše – 1. polletje

Preberi več

Kulturni dan v Ljubljani

V torek, 12. 10. 2021,  smo se dijaki 1. A, 1. B, 2.U in 2. Š ter likovniki iz 3. U odpravili na kulturni dan v Ljubljano. Najprej smo obiskali Narodno galerijo, kjer smo si podrobno ogledali stalno zbirko umetnosti na Slovenskem. Najbolj nas je navdušila slikarka Ivana Kobilca. Nato  smo se odpravili v Cankarjev dom, kjer smo prisluhnili  glasbeni matineji, in sicer Glasbi gibljivih slik.  Na odru nas je pričakal orkester Slovenske filharmonije z odlično sopranistko Polono Plaznik. Najbolj sta nas navdušili Beethovnova Sedma simfonija in glasba iz filma Osamljeni jezdec.  Dirigent Simon Dvoršak in Orkester Slovenske filharmonije sta svoje delo opravila odlično. Kulturni dan je v celoti uspel in zlepa ga ne bomo pozabili.

Ali Buljubašić, 2. U

          

Preberi več

Prvo mednarodno srečanje v projektu CEMLO

Prvo mednarodno srečanje oz. t.i. aktivnost učenja, poučevanja, usposabljanja v projektu CEMLO (Connect, enjoy mountains & learning outdors), ki je sofinanciran v programu Erasmus+, se je po skoraj dveletnem covid premoru končno zgodilo v živo. Srečanje je potekalo med 27. septembrom in 1. oktobrom na Eolskem otočju v Italiji, udeležili pa so se ga predstavniki partnerskih gimnazij iz Liparov, Italija, iz Koprivnice, Hrvaška, iz Eitminiškesa, Litva, ter 4 dijaki in 3 mentorji iz Gimnazije Velenje. Predstavniki gimnazije iz Nazilija, iz Turčije, se srečanja zaradi upoštevanja ukrepov za preprečevanje prenosa virusa v Italiji niso udeležili.

Preberi več

Pouk španščine malo drugače

V petek, 1. 10., je pouk španščine za dijake izbirnih predmetov predmeta španščina in civilizacija ter La vida es bella (ITS) potekal malo drugače kot običajno. Medse smo povabili vaditeljico plesa gospo Mojco in spoznali zelo popularen latinsko-ameriški ples bachata. Ples izvira izvira iz Dominikanske republike, od tam pa se je razširil v druge dele Latinske Amerike. konec prejšnjega stoletja se je razširil tudi v Evropo in se razvijal in spreminjal skupaj z glasbo. Danes v Latinski Ameriki sodi med ljudske plese. Ples se izvaja v štirih korakih, ki so lahko bolj ali manj zapleteni in se pleše v dolgih vrstah na plaži ob morju ali pa v krogih. Veseli smo bili učenja proč od učbenika ob glasbi in v gibanju.

mag. Alenka Gortan, prof. španščine

Preberi več

VABILO – Abonma Mladost – gimnazija

Sreda, 20. 10. 2021, ob 17. uri  v veliki dvorani Doma kulture Velenje

Gledališko-plesna predstava PIAF, EDITH PIAF

KD Gledališče EU enigma ustvarjanja

Režiserka: Tijana Zinajić
Igra: Vesna Pernarči

Klavir: Joži Šalej

Zdi se, da je podoba Edith Piaf večna – nežno, krhko dekletce, ki jo je ulica oblikovala v presunljivo umetnico. Človek, ki poje tako odlično in samosvoje kot Edith, tega ne bi bil sposoben, če ne bi ne samo poznal, temveč tudi doživel dogodkov z druge, temne plati življenja.

Predstava je bila izbrana v tekmovalni program Borštnikovega srečanja 2004, kjer je Vesna Pernarčič, večkrat nagrajena za svoje delo, osvojila nagrado za najboljšo igro.

Predstava traja 75 minut ter nima odmora.

Predstavo si boste ogledali samo dijaki in profesorji Gimnazije Velenje in zato za ogled zadostuje samotestiranje, ki ga izvajate v okviru šolskega pouka ter spoštovanje vseh aktualnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.

Preberi več

Zmaga na EU Code Week

Izjemni uspeh ekipe iz gimnazije pod imenom STRASSIUM v zasedbi Aljaž Vetrih, Lan Vrčkovnik, Aljaž Sovič in Jernej Šadl na evropskem nivoju tekmovanja iz programiranja – EU Code Week Hackathon Final. Njihova ideja z aplikativno rešitvijo, kako s pomočjo informacijske tehnologije reševati problem zavržene hrane, je dobila  najboljšo oceno žirije.

Preberi več

Pričetek plesnih vaj za maturante

V soboto, 16. 10. 2021, pričenjamo s plesnimi vajami za naše maturante.

Plesne vaje bo izvajala plesna šola Devžej, učili pa se boste standardnih, latinskoameriških, swing plesov in vaj maturantskega programa.

Prvo srečanje bo ob 9. 30 v veliki športni dvorani, skupaj za vse dijake vseh šol ŠCV.

Na prvem srečanju boste izbrali svoj plesni par in se dogovorili za termine izvajanja plesnih vaj.

K plesnim vajam vabimo tudi bivše dijake, lanske maturante, ki niso imeli možnosti plesnih vaj in maturantskega plesa, za njih bo prvo srečanje prav tako v soboto, 16. 10. 2021, ob 16.00.

Za obiskovanje plesnih vaj je potrebno izpolnjevati pogoj PCT.

Več v vabilu (PDF).

Preberi več

ATLETSKE NOVICE

V soboto, 25. 9. 2021, se je v Novem mestu odvilo  ekipno prvenstvo za starejše mladince in mladinke.

Naši atleti, ki so sicer člani Atletskega kluba Velenje, so ponovno  odlično nastopili:

  • Tomaž Turinek je osvojil 2. mesto v teku na 200 m in 3. mesto v teku na 100 m,
  • Sebastjan Turinek je zasedel 2. mesto v teku na 800 m,
  • Naida Nišič pa je bila druga v metu kladiva. 

Čestitke atletom in njihovim trenerjem!

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660