srssersssdgimvssmicdsd
  • Gimnazija

Ko se radovedneži podajo na svoj prvi potep na morsko obalo in soline,

jih tudi neprijazna vremenska napoved od tega ne odrine. Radovedneži smo svoj prvi potep pričeli veseli in polni pričakovanj. Pot nas je ponesla vse do Obale, kjer smo raziskovali, proučevali, ustvarjali in se navduševali ves pretekli vikend. V pičlih treh dneh smo o morski obali, njenih raznovrstnih prebivalcih, njihovih navadah in kulturah v sklopu predmetov biologije, zgodovine, umetnostne zgodovine in likovne umetnosti izvedeli vse in še več! Da smo se imeli res fino, se vidi tudi na fotografijah. 😊

Preberi več

Utrinki z maturantske ekskurzije

Danes dopoldne smo se polni zanimivih vtisov vrnili z maturantske ekskurzije po Španiji, ki se jo je udeležilo 82 maturantov naše šole. Ekskurzija nam je ponudila mnogo zanimivih ogledov po Barceloni (park Guell, bazilika Sagrada familia, stadion Camp Nou, glavna ulica La Rambla …) in sproščeno počitnikovanje v znanem letovišču Lloret de Mar. Na poti domov pa smo si ogledali še muzej ekscentričnega Salvadorja Dalija v njegovem rojstnem kraju.

Preberi več

Na Dunaju spoznavali Plečnika in Klimta

Zadnje dni v maju smo z dijaki izbirnega predmeta ITS »La vida es bella« obiskali avstrijsko prestolnico Dunaj. V letu 2022 namreč beležimo 160-letnico rojstva Gustava Klimta in 150-letnico rojstva Jožeta Plečnika. Ker naš predmet združuje tri tuje jezike in zgodovino umetnosti, smo imeli na  Dunaju enkratno priložnost uporabe jezikov v praksi in spoznavanja obeh velikanov med umetniki.

Preberi več

V London smo peljali kar 150 gimnazijcev!

V mesecu marcu smo v treh zaporednih podaljšanih vikendih odpeljali v Anglijo okrog 150 gimnazijcev, ki so se željni ekskurzij in spoznavanja sveta podali v kozmopolitski London ter dihali v duhu Shakespeara in angleškega podeželja. Veseli smo, da je po navalu prijav jeseni ravnateljica sklenila, da bo dovolila na ekskurzijo vsem prijavljenim dijakom. Prva skupina je odšla že ob koncu zimskih počitnic, tretja pa se je kopala v marčevskem soncu brez oblačka in kapljice dežja.

Preberi več

Geografska ekskurzija po Dravinjski dolini za 3. A oddelek

V četrtek 1. 10. 2019, so dijaki 3. A razreda imeli geografsko ekskurzijo. Ekskurzija je bila multidisciplinarna, z geografijo smo povezovali vsebine biologije in zgodovine.
Ekskurzijo smo začeli na Učnem poligonu za samooskrbo Dole. Ogledali smo si 1,5 ha veliko območje, na katerem so prikazani sodobni pristopi za večjo samooskrbo z upoštevanjem bio-krožnega gospodarstva in prilagajanja podnebnim spremembam. Poudarek je na trajnostni rabi naravnih virov ter na poznavanju prsti, vode, vegetacije in na obnovljivih virov energije kot osnovi za samooskrbo. Dijaki so bili razdeljeni v dve skupini, v katerih so aktivno sodelovali v delavnicah.
V drugem delu ekskurzije smo si ogledali samostan Žiče. Spoznali smo razvoj samostana, njegov pomen, življenje menihov in obnovo tega zaščitenega kulturnega spomenika državnega pomena. Na terenu so dijaki reševali učne liste in predstavili referate.

Preberi več

Geografska in zaključna ekskurzija za dijake 2. A, 2. B in 2. Š

V petek, 3. 6. 2022, in soboto, 4. 6., so se dijakinje in dijaki 2. A, 2. B in 2. Š udeležili geografske ekskurzije, kombinirane z dejavnostmi OIV. Prvi dan je bil v celoti namenjen spoznavanju geografskih danosti Bele krajine, delu z učnimi listi in referatom. Naslednji dan pa je bil namenjen športu (kolesarjenje, orientacijski  pohod, kopanje, kajakaštvo) in druženju. Ogledali smo si izvir reke Krupe in Šokcev dvor v vasi Žuniči.   

Preberi več

Utrinki z geografske ekskurzije po Krasu

Na geografski ekskurziji za 1. A, 1. B in 1. Š smo obiskali Kras. Občudovali smo podzemni svet najstarejše turistične jame v Evropi Vilenice. Na učni poti Živi muzej Krasa smo v čudovitem vremenu opazovali kraške pojave. 

Preberi več

Strokovna ekskurzija v Center Noordung

Dijaki in dijakinje 2. in 3. letnika izbirnih vsebin informatike ter maturanti, ki obiskujejo izbirni maturitetni predmet informatiko, so se udeležili zanimive ekskurzije v Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju. Drugi del ekskurzije je potekal v zasebni muzejski zbirki vojaških predmetov iz avstro-ogrskega obdobja v Slovenskih Konjicah.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660