srssersssdgimvssmicdsd

Spletno tekmovanje organistov

Na spletnem tekmovanju mladih glasbenikov “Astana Vision Contest” (Nur-Sultan, Kazahstan, 10. april 2021), sta v kategoriji 4 (14-16 let), disciplina orgle, dijakinja Gimnazije Velenje in učenka Glasbene šole Velenje Ana Jurjovec (tekmovalni posnetek je nastal pod mentorstvom Andreje Golež Gruden) in dijakinja Umetniške gimnazije Velenje Klara Kuhar (mentorica Ema Zapušek) dosegli najvišje možno priznanje Grand Prix.

Ravno tako sta priznanje Grand Prix v kategoriji 5 (17-20 let), disciplina orgle, dosegli dijakinji Doroteja Meh in Klara Kovač (obe pod mentorstvom Barbare De Costa).Iskrene čestitke!

Preberi več

Zlata plaketa in druga nagrada

Kitarist Erik Jurkovič, dijak 2. letnika umetniške Gimnazije Velenje je na XII. kitarskem tekmovanju VArt v Valjevu (Srbija) v četrtek, 15. aprila 2021, dosegel zlato plaketo in drugo nagrado. Eriku in njegovi mentorici Moniki Krajnc Štih iskreno čestitamo.

Preberi več

Uspeh violinistke Maje Otič

Maja Otič, violinistka iz 3.U, je bila pod mentorstvom Igorja Ulokina sodelovala na tekmovanju Rudolf Barshai International Strings Competition v Sankt Peterburgu, kjer je dobila diplomo. Še uspešnejša je bila na mednarodnem spletnem glasbenem tekmovanju London Young Musicians, na katerem je dobila srebrno nagrado za 2. mesto. Sporočila je, da je bila zelo vesela tega dosežka, saj je bilo tekmovanje na zelo visoki ravni. Obe tekmovanji sta bili zanjo čudoviti izkušnji.

Preberi več

Umetniški večer 3.U glasbene in likovne smeri Gimnazije ŠC Velenje

V petek, 26. marca 2021, so dijaki 3.U nadaljevali tradicijo pripravljanja kreativnih umetniških večerov, tokrat v spletni različici. Kulturni dogodek je ponudil pregled dijaške glasbene in likovne ustvarjalnosti. Posneli so film z glasbenimi nastopi, na katerih so se predstavili dijaki glasbeniki, potem pa k vsaki glasbeni točki dodali likovno delo, ki smo ga lahko spoznavali prav skozi proces nastajanja. Nastal je zanimiv pleplet dveh umetnosti, ki je ponudil za poslušalce prav posebno priložnost upogleda. Dijaki so se izkazali kot domiselni in spretni ustvarjalci, ki se znajo prilagajati razmeram trenutnega časa. Pri delu sta jim stala ob strani mentorja prof. Olga Ulokina in mag. Željko Opačak.

Preberi več

Virtualna glasbena ekskurzija – Hugo Wolf

V sredo, 10. marca 2021, smo za dijake višjih letnikov umetniške (glasbene) gimnazije pripravili strokovno glasbeno ekskurzijo. Povezali smo se s Koroškim pokrajinskim muzejem v Slovenj Gradcu, ki v tem letu vsebinsko bogato obeležuje obletnico rojstva v Slovenj Gradcu rojenega skladatelja Huga Wolfa. Ker imajo letošnji maturanti Wolfovo glasbo za maturo, je prišlo do ideje, da bi obiskali njegovo rojstno hišo, ki je spremenjena v muzej.

Preberi več

Predaja violinskega ključa

Glasbeniki velenjske umetniške gimnazije si na umetniških večerih tradicionalno predajajo simboličen violinski ključ. Zaradi aktualnih digitalnih izvedb teh večerov so danes glasbenice 4.U predale ključ glasbenikom 3.U z domiselno raziskovalno igro iskanja zakladov. Oboji so se odlično izkazali! 

Preberi več

Spletni glasbeni seminarji za naše dijake

Za mlade glasbenike v Velenju že vrsto let pripravljamo dodatna izobraževanja v obliki mojstrskih tečajev, ki jih vodijo domači in tuji strokovnjaki. V letošnjem letu so zaradi razmer deloma tudi v spletnih različicah.

Tako smo med  28. in 30. marcem 2021 na šoli gostili organista Wolfganga Kogerta. Kogert je organist dvorne kapele na Dunaju, kurator orgel kulturnega centra ORF in profesor na glasbeni univerzi Mozarteum v Salzburgu. Naše dijakinje organistke so imele priložnost obiska individualnih ur, seminar pa so s »streamanjem« poslušali tudi drugi obiskovalci, v prvi vrsti glasbeni pedagogi in organisti.

Preberi več

Uspeh naše dijakinje Nike Oder na Mednarodnem internetnem tekmovanju v Beogradu

Nika Oder, dijakinja 4. letnika umetniške gimnazije, je na mednarodnem tekmovanju World Open Online Music Competition v Beogradu v kategoriji Senior Academic XII. dosegla I. nagrado in 1. mesto. Posnetek njenega tekmovalnega programa si lahko ogledate na spletni strani Flute – Online Music Competition. Njena mentorica je prof. Alenka Goršič Ernst. Za uspeh ji iskreno čestitamo! 

Preberi več

UMETNIŠKI VEČER PO UMETNIŠKEM VEČERU

4. U glasbene in likovne smeri Gimnazije ŠC Velenje

Katalog razstavljenih del in posnetek koncerta

V petek, 5. 3. 2021, so dijaki 4. U Gimnazije ŠC Velenje izvedli tradicionalni umetniški večer z naslovom Podobe iz sanj. Okoliščine ustvarjanja dogodka so bile to leto posebne, vse priprave so potekale na daljavo in tudi sam dogodek, ki se praviloma odvije v svečanem in družabnem okviru večera v glasbeni šoli, je bil tokrat prenesen v varno spletno okolje.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660