srssersssdgimvssmicdsd

Kiparjenje dijakov 3. U

Dijakinje 3. U smo v okviru pouka pri predmetu plastično oblikovanje od 13. do 15. maja kiparile z lesom v šolski risalnici. Naša izkušnja je bila kljub vsem ukrepom in omejitvam nad pričakovanji, saj smo v slabih treh dneh ustvarile nekaj pravih umetnin. Prvič smo imele priložnost rezbariti, marsikatera pa je prvič tudi brusila in pilila les ter v roke prijela “tisto pravo orodje”. Pri vsem tem nam je bil v veliko pomoč akademski kipar Jure Markota, ki nam je postopek dela nazorno predstavil in nas z veliko potrpljenja vodil skozenj. Bilo nam je lepo in dogodek bi z veseljem ponovile v naravi.
Živa Dokl,3.U

Preberi več

Plastično oblikovanje – kiparjenje v lesu za dijake 3. U

V času od četrtka, 13. maja 2021, do sobote, 15. maja 2021, bodo dijaki in dijakinje 3. letnika umetniške gimnazije – likovniki, pri predmetu plastično oblikovanje kiparili. Pod vodstvom akademskega kiparja Jureta Markota bodo tri dni oblikovali les v prostorih risalnice Gaudeamus. Kiparjenje bo potekalo v četrtek, 13. 5. 2021, od 13.30 – 18.00, v petek, 14. 5. 2021, od 8.00 – 18.00 in v soboto, 15. 5. 2021, od 8.00 – 13.00.
Dijaki so podrobnejša navodila prejeli na e-poštni naslov.

Preberi več

Predaja violinskega ključa

Glasbeniki velenjske umetniške gimnazije si na umetniških večerih tradicionalno predajajo simboličen violinski ključ. Zaradi aktualnih digitalnih izvedb teh večerov so danes glasbenice 4.U predale ključ glasbenikom 3.U z domiselno raziskovalno igro iskanja zakladov. Oboji so se odlično izkazali! 

Preberi več

INVENTURA 2021, razstava del dijakov likovne smeri umetniške gimnazije ŠC Velenje

V družbi smo obdani z vizualnimi informacijami. Likovni fenomeni so vsepovsod. Na umetniški gimnaziji likovne smeri se jih učimo razumeti, ustvarjati in brati. Vsakoletna razstava dijakov Inventura v sodelovanju z Galerijo Velenje je prikaz dijaške ustvarjalnosti in pridobljenih novih znanj.
Minilo je še eno šolsko leto, tradicionalna razstava Inventura pa je tokrat za eno leto mlajša, kot bi morala pravzaprav biti; ena njena izvedba se je namreč izgubila v času, saj je bila konec lanskega šolskega leta zaradi neugodnih epidemioloških razmer nove koronavirusne bolezni odpovedana.
Preroške besede Beneškega bienala 2019 “May you live in interesting times” so se uresničile. Je njihov avtor vedel, kako jih bomo danes brali?
V letošnjem šolskem letu smo iskali nove poti do znanja in izkušenj s poukom na daljavo; občutili smo pomanjkanje živega stika z materialom in šolsko ekipo ter tradicionalnega dialoga med mojstrom in vajencem.

Preberi več

Vabilo na umetniški večer dijakov 2. U

Prijazno vabljeni na umetniški večer dijakov 2. U gimnazije Velenje. Naj vam večer polepšajo melodije in barve nas, dijakov. 
Premiera našega večera je jutri, 19. 5. 2021, ob 19. uri na YouTube povezavi: https://youtu.be/vN6QBVoJMms.

Predstavljamo se vam kot razred ter kot vsak svoj umetnik. Dovolite nam, da vas popeljemo v neskončnost vesolja, med zvezde. 
Dijaki 2. U,  Gimnazija Velenje 

Preberi več

Spletno tekmovanje organistov

Na spletnem tekmovanju mladih glasbenikov “Astana Vision Contest” (Nur-Sultan, Kazahstan, 10. april 2021), sta v kategoriji 4 (14-16 let), disciplina orgle, dijakinja Gimnazije Velenje in učenka Glasbene šole Velenje Ana Jurjovec (tekmovalni posnetek je nastal pod mentorstvom Andreje Golež Gruden) in dijakinja Umetniške gimnazije Velenje Klara Kuhar (mentorica Ema Zapušek) dosegli najvišje možno priznanje Grand Prix.

Ravno tako sta priznanje Grand Prix v kategoriji 5 (17-20 let), disciplina orgle, dosegli dijakinji Doroteja Meh in Klara Kovač (obe pod mentorstvom Barbare De Costa).Iskrene čestitke!

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660