srssersssdgimvssmicdsd

Inventura 2022: razstava dijakov umetniške gimnazije – likovna smer

V četrtek, 26. 5. 2022, smo v Galeriji Velenje otvorili razstavo likovnih del dijakov umetniške gimnazije likovne smeri z naslovom Inventura 22. Na razstavi so razstavljena dela, ki so nastala v tem šolskem letu pri strokovnih predmetih v kontekstu učnih načrtov risanja in slikanja, predstavitvenih tehnik, likovne teorije, plastičnega oblikovanja, bivalne kulture in osnov varovanja dediščine. Dijakom in mentorjem iskrene čestitke! Razstava bo na ogled do 24. 6. 2022. 

Preberi več

Uspešni mladi glasbeniki

Spomladi se, kot je v navadi, vrstijo priložnosti za sodelovanja na različnih glasbenih tekmovanjih. Po uspešnem državnem tekmovanju se je nekaj naših dijakov odločilo pokazati tudi na mednarodnih tekmovanjih. Nekaj jih je bilo organiziranih v spletnem okolju.

Preberi več

PLASTIČNO OBLIKOVANJE V PARKU FORMA VIVA

Dijakinje tretjega letnika umetniške gimnazije likovne smeri so v času od četrtka, 7. 4., do sobote, 9. 4., uspešno zaključile še tretji sklop predmeta plastično oblikovanje – kiparjenje v kamnu. Delavnica je potekala v inspirativnem parku Forma viva v Seči pri Portorožu pod mentorstvom akademskega kiparja Jureta Markote in v sodelovanju z Obalnimi galerijami Piran. Pred ustvarjanjem je dijakinje po parku Forma vive popeljala kustosinja Ana Papež iz Obalnih galerij. Na delavnici je sodeloval tudi asistent pedagoškega programa, akademski kipar Miha Pečar. Dijakinje so bivale v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Burja, ki se nahaja prav v parku FV. Še pod vtisom delavnice so nam danes zaupale, da je lažje v kamnu kot v lesu. Mentorjem se zahvaljujemo za uspešno opravljeno pedagoško delo, dijakinjam pa iskreno čestitamo. 

Preberi več

Slavnostni koncert ob 70-letnici Glasbene šole Velenje

Dijaki umetniške gimnazije so prejšnji teden sodelovali na slavnostnem koncertu ob 70-letnici Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. Igrali so v simfoničnem, harmonikarskem in kitarskem orkestru ter trobilnem ansamblu, v združenem zboru pa so zapeli tudi pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora Šolskega centra Velenje. Bilo je nepozabno!!!

Fotografije: Ksenija Mikor

Preberi več

Odličen dosežek našega pianista Mateja Ferleža

Na 5. mednarodnem klavirskem tekmovanju Memorial Jurica Murai, ki je potekalo 12. 5. 2022 v Varaždinu, je Matej Ferlež, dijak 2. letnika Gimnazije ŠC Velenje – smer glasba, v kategoriji E (do 17 let) pod mentorstvom Aleksandra Serdarja dosegel izvrsten rezultat – 1. nagrado (zlato priznanje – 97,6 točk, 2. mesto).

Zelo smo veseli in ponosni na rezultat. Iskrene čestitke Mateju in njegovemu profesorju.

Preberi več

Izjemno ponosni na profesorico Olgo Ulokino

Zveza slovenskih glasbenih šol je v sredo, 6. aprila 2022, v Cerknici podelila letošnje nagrade in priznanja Frana Gerbiča za dosežke v glasbeni vzgoji in izobraževanju. Izjemno smo ponosni, da je nagrado za življenjsko delo ter izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja prejela naša profesorica Olga Ulokina.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660