srssersssdgimvssmicdsd

Petkov obisk abonmaja Klasika

V petek, 17. 12. 2021, smo z dijaki glasbeniki umetniške gimnazije Velenje obiskali zadnji letošnji koncert iz cikla abonmaja Klasika. Nastopil je Komorni godalni orkester Akademije za glasbo iz Ljubljane. Posebno presenečenje je bila izvedba znanega Bachovega dela iz orkestralne suite, v katerem so se študentom na odru pridružili naši dijaki godalnega oddelka. Bilo je čudovito!

dr. Urška Šramel Vučina

Preberi več

Kiparjenje dijakov 3. U

Dijakinje 3. U smo v okviru pouka pri predmetu plastično oblikovanje od 13. do 15. maja kiparile z lesom v šolski risalnici. Naša izkušnja je bila kljub vsem ukrepom in omejitvam nad pričakovanji, saj smo v slabih treh dneh ustvarile nekaj pravih umetnin. Prvič smo imele priložnost rezbariti, marsikatera pa je prvič tudi brusila in pilila les ter v roke prijela “tisto pravo orodje”. Pri vsem tem nam je bil v veliko pomoč akademski kipar Jure Markota, ki nam je postopek dela nazorno predstavil in nas z veliko potrpljenja vodil skozenj. Bilo nam je lepo in dogodek bi z veseljem ponovile v naravi.
Živa Dokl,3.U

Preberi več

Plastično oblikovanje – kiparjenje v lesu za dijake 3. U

V času od četrtka, 13. maja 2021, do sobote, 15. maja 2021, bodo dijaki in dijakinje 3. letnika umetniške gimnazije – likovniki, pri predmetu plastično oblikovanje kiparili. Pod vodstvom akademskega kiparja Jureta Markota bodo tri dni oblikovali les v prostorih risalnice Gaudeamus. Kiparjenje bo potekalo v četrtek, 13. 5. 2021, od 13.30 – 18.00, v petek, 14. 5. 2021, od 8.00 – 18.00 in v soboto, 15. 5. 2021, od 8.00 – 13.00.
Dijaki so podrobnejša navodila prejeli na e-poštni naslov.

Preberi več

Uspeh našega fagotista Eneja Jezernika, 1. U

Fagotist Enej Jezernik iz prvega letnika umetniške gimnazije in njegov profesor Janez Pincolič sta se uspešno udeležila spletnega glasbenega tekmovanja imenovanega World Open Online Music Competition. Tekmovala sta v kategoriji Student – Teacher in prejela II. nagrado in 89,66 točk.

Iskreno čestitamo!

Preberi več

INVENTURA 2021, razstava del dijakov likovne smeri umetniške gimnazije ŠC Velenje

V družbi smo obdani z vizualnimi informacijami. Likovni fenomeni so vsepovsod. Na umetniški gimnaziji likovne smeri se jih učimo razumeti, ustvarjati in brati. Vsakoletna razstava dijakov Inventura v sodelovanju z Galerijo Velenje je prikaz dijaške ustvarjalnosti in pridobljenih novih znanj.
Minilo je še eno šolsko leto, tradicionalna razstava Inventura pa je tokrat za eno leto mlajša, kot bi morala pravzaprav biti; ena njena izvedba se je namreč izgubila v času, saj je bila konec lanskega šolskega leta zaradi neugodnih epidemioloških razmer nove koronavirusne bolezni odpovedana.
Preroške besede Beneškega bienala 2019 “May you live in interesting times” so se uresničile. Je njihov avtor vedel, kako jih bomo danes brali?
V letošnjem šolskem letu smo iskali nove poti do znanja in izkušenj s poukom na daljavo; občutili smo pomanjkanje živega stika z materialom in šolsko ekipo ter tradicionalnega dialoga med mojstrom in vajencem.

Preberi več

Vabilo na umetniški večer dijakov 2. U

Prijazno vabljeni na umetniški večer dijakov 2. U gimnazije Velenje. Naj vam večer polepšajo melodije in barve nas, dijakov. 
Premiera našega večera je jutri, 19. 5. 2021, ob 19. uri na YouTube povezavi: https://youtu.be/vN6QBVoJMms.

Predstavljamo se vam kot razred ter kot vsak svoj umetnik. Dovolite nam, da vas popeljemo v neskončnost vesolja, med zvezde. 
Dijaki 2. U,  Gimnazija Velenje 

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660