srssersssdgimvssmicdsd

Zmaga na EU Code Week

Izjemni uspeh ekipe iz gimnazije pod imenom STRASSIUM v zasedbi Aljaž Vetrih, Lan Vrčkovnik, Aljaž Sovič in Jernej Šadl na evropskem nivoju tekmovanja iz programiranja – EU Code Week Hackathon Final. Njihova ideja z aplikativno rešitvijo, kako s pomočjo informacijske tehnologije reševati problem zavržene hrane, je dobila  najboljšo oceno žirije.

Preberi več

Zmaga v finalu EU CodeWeek

Gimnazijska ekipa v sestavi Aljaž Vetrih, Lan Vrčkovnik, Aljaž Sovič in Jernej Šadl je zmagala (najbolje ocenjena slovenska ekipa) na državnem nivoju tekmovanja CodeWeek in se uvrstila v sklepni del Evropskega dela CodeWeek.

Naloga tekmovanja je bila, kako se s pomočjo informacijske tehnologije zmanjšati količino zavržene hrane v Sloveniji. Tekmovalci so morali izdelati idejni koncept in na tem konceptu izdelati demo računalniško aplikacijo.

Preberi več

Podelitev spričeval in obvestil o uspehu dijakom nižjih letnikov ter proslava ob Dnevu državnosti

Podelitev spričeval bo potekala v četrtek, 24. 6. 2021 ob 9.00 po učilnicah:

Ob prihajanju v šolo vas prosimo za upoštevanje priporočil NIJZ za omejevanje širjenja okužb, še vedno je uporaba zaščitnih mask za vse obvezna v vseh prostorih šole.

Po podelitvi spričeval bomo imeli ob 11.00 prireditev in podelitev priznanj najboljšim dijakom Gimnazije v veliki  dvorani Glasbene šole. Na prireditev so povabljeni vsi nagrajenci in vsi dijaki četrtih letnikov.

Preberi več

Pouk od 16. 5. 2021

MIZŠ nas je z okrožnico, dne 12. 5. 2021, obvestilo, da bo pouk v srednjih šolah v prihodnjem tednu potekal po B modelu, kar pomeni, da se vsi dijaki ves čas izobražujejo v šoli, ob upoštevanju omejitev in priporočil NIJZ.
Da bi pouk v zadnjih tednih pred koncem šolskega leta potekal nemoteno, bomo pouk organizirali v matičnih učilnicah, kar pomeni, da dijaki ves dan ostajajo v isti učilnici razen izjem (specializirane učilnice pri vajah, izbirni predmeti, športna vzgoja). Zaradi tega se za nekatere oddelke spreminjajo učilnice:

Ob prihajanju v šolo vas prosimo za upoštevanje priporočil NIJZ za omejevanje širjenja okužb, zato k pouku prihajajte le zdravi dijaki in dijaki, ki niste bili v bližnjem stiku z okuženo osebo. V primeru okužbe z virusom SARS – Cov-2 o tem takoj obvestite razrednika.
Še vedno je uporaba zaščitnih mask za dijake srednjih šol obvezna v vseh prostorih šole (razen pri športni vzgoji). Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za vse zaposlene in obiskovalce.
Vsi dijaki, ki želite v šoli tudi malicati, ne pozabite, da se morate na malico prijaviti na spletni strani malice.scv.si, za vsak dan posebej. Na malico se je potrebno prijaviti en delovni dan prej do 10. ure.
Dragi dijaki, prosim upoštevajte vsa priporočila in ukrepe NIJZ za varno druženje, upoštevajte medosebno razdaljo, sploh pri predmetih, kjer bo prihajalo do mešanja skupin, razkužujte si roke in nosite zaščitno masko tudi čez nos.
Skrbite za svoje zdravje in zdravje vseh okoli nas, da bomo skupaj lahko uspešno pripluli do konca šolskega leta.

Preberi več

Prvo mednarodno srečanje v projektu CEMLO

Prvo mednarodno srečanje oz. t.i. aktivnost učenja, poučevanja, usposabljanja v projektu CEMLO (Connect, enjoy mountains & learning outdors), ki je sofinanciran v programu Erasmus+, se je po skoraj dveletnem covid premoru končno zgodilo v živo. Srečanje je potekalo med 27. septembrom in 1. oktobrom na Eolskem otočju v Italiji, udeležili pa so se ga predstavniki partnerskih gimnazij iz Liparov, Italija, iz Koprivnice, Hrvaška, iz Eitminiškesa, Litva, ter 4 dijaki in 3 mentorji iz Gimnazije Velenje. Predstavniki gimnazije iz Nazilija, iz Turčije, se srečanja zaradi upoštevanja ukrepov za preprečevanje prenosa virusa v Italiji niso udeležili.

Preberi več

Obvestilo o poteku pouka v tednu med 21. in 24. 6. 2021

V prihodnjem tednu bomo na šoli izvajali različne dejavnosti, prilagojene razmeram in zadnjemu tednu pouka:

V ponedeljek, 21.6., bomo imeli naravoslovni dan:
1. letniki (A, B in Š) – geografska ekskurzija na Primorsko
2.B in 2. C – Start Up dan v Sončnem parku
2.A, 2. Š in 2. U – eksperimentalne vaje FIZ in BIO – delo na daljavo
3.A, 3. Š – eksperimentalne vaje FIZ, KEM (v živo po skupinah)
1.U in 3. U – eksperimentalno soustvarjanje v parku pred Gimnazijo
Dijaki bodo navodila za posamezno dejavnost dobili posebej po e-pošti oz. pri učiteljih predmeta.

22.6.: Nadomestni športni dan – za dijake, ki to obveznost še morajo opraviti.

23.6.: Fazanovanje – motivacijske delavnice za dijake prvih letnikov: delavnice bodo potekale pod okriljem dijaške skupnosti, izvajali jih bodo dijaki višjih letnikov v času od 9.00 – 12.00

24.6.: ob 9.00 – podelitev spričeval po razredih in ogled virtualne predstave ŠCV ob dnevu državnosti
ob 11.00 – podelitev priznanj Gimnazije za vse dijake zaključnih letnikov in nagrajence iz nižjih letnikov v dvorani Glasbene šole (zaradi omejitve števila prisotnih v dvorani).

Preberi več

Kiparjenje dijakov 3. U

Dijakinje 3. U smo v okviru pouka pri predmetu plastično oblikovanje od 13. do 15. maja kiparile z lesom v šolski risalnici. Naša izkušnja je bila kljub vsem ukrepom in omejitvam nad pričakovanji, saj smo v slabih treh dneh ustvarile nekaj pravih umetnin. Prvič smo imele priložnost rezbariti, marsikatera pa je prvič tudi brusila in pilila les ter v roke prijela “tisto pravo orodje”. Pri vsem tem nam je bil v veliko pomoč akademski kipar Jure Markota, ki nam je postopek dela nazorno predstavil in nas z veliko potrpljenja vodil skozenj. Bilo nam je lepo in dogodek bi z veseljem ponovile v naravi.
Živa Dokl,3.U

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660