srssersssdgimvssmicdsd

CEMLO – mednarodni projekt na Gimnaziji ŠC Velenje

V nedeljo, 12. 6. 2022, so v Velenje prispeli dijaki iz držav, ki poleg Slovenije sodelujejo v projektu CEMLO (Connect, enjoy mountains & learning outdoors), sofinanciranem v okviru programa Erasmus+. Dijaki iz Hrvaške in Italije so bivali v dijaškem domu, dijaki iz Turčije in Litve pa v hotelu Paka. Program se je začel v ponedeljek, ko smo dijaki 3. B Gimnazije ŠC Velenje pripravili uvodni del z glasbenim programom, sledile so predstavitve dijakov omenjenih držav. Vsaka država je s seboj prinesla svojo značilno hrano, posladkali smo se tudi s potico in jabolčnim zavitkom. Po kosilu v jedilnici Gaudeamus smo za goste pripravili fotoorientacijo po mestu. Kljub temu, da je bil vzpon na grad za nekatere pravi zalogaj, so bili dijaki zelo sproščeni, zato smo stkali tudi dobre prijateljske vezi. Orientacija se je končala na jezeru, kjer smo se kopali in se skupaj vozili s kanuji. Nekateri izmed dijakov so bili prvič na jezeru, zato je bila ta izkušnja še lepša.

Preberi več

Obvestilo za dijake ob koncu pouka

Dragi dijaki!

Z neposrednim poukom v razredu zaključujemo v petek, 17. 6., na ta dan naj bodo zaključene tudi vse ocene, izjemoma lahko popravljate ali zvišujete ocene najkasneje do torka, 21. 6., do 11. ure.

V tednu od 20. do 24. 6. 2022 bomo na gimnaziji izpeljali OIV, za katere vidite razpored na dnu tega obvestila, za vsako dejavnost pa boste prejeli še posebej vabilo od izvajalca.

V tem tednu bodo potekale tudi priprave na popravne izpite po dogovoru z učitelji.

Ker se približuje zaključek šolskega leta, bodite pozorni na sledeče  informacije:

Preberi več

Otvoritev razstave na gradu

V četrtek, 9. 6, je Muzej Velenje v sodelovanju z Gimnazijo ŠC Velenje odprl razstavo Pokukajmo v stare kuharske knjige ali To in ono o kuhar’cah. Razstavo so pripravljali dijaki 2. A in in 1. B (Maša Meh, Ajda Božiček, Elena Izabela Planinšec ter na  otvoritvi Andraž Železnik), ki so prepisovali več kot 100 let star rokopis kuharske knjige kuharice Cecilije Lempl iz Škal in se preizkusili v razumevanju popačenk iz nemščine za kulinarične izraze. Z raziskovanjem kulturne dediščine in lokalnega jezika so spoznavali domoznansko kulturo in tudi etnološko metodologijo, predvsem pa so nekatere recepte tudi praktično preizkusili. Njihova mentorica je bila prof. Alenka Šalej.

Preberi več

Podelitev gimnazijskih priznanj najboljšim dijakom

Z današnjim dnem smo zaključili pouk v še enem šolskem letu, ki je bilo koronsko obarvano, zato je bilo za vse nas še posebej naporno, saj smo vsi skupaj morali trdno prijeti za delo in znova vzpostavljati rutino šolskega dela in odpravljati posledice dolgotrajnega pouka na daljavo, ki so se kazale predvsem v zaznani povečani apatiji in zmanjšani motivaciji med dijaki. Zato, priznam, nas je precej skrbelo, kakšen bo uspeh ob koncu pouka. Izjemno sem hvaležna vsem sodelavcem, ki so iskali nove in nove načine in pristope, kako dijake spodbuditi in nadoknaditi primanjkljaje v znanju.

Preberi več

Vabilo na spletni koncert

Vljudno vabljeni k ogledu združenega zborovskega koncerta Mešanega mladinskega pevskega zbora Šolskega centra Velenje in Komornega zbora partnerske šole Gimnazije Theodor Heuss Esslingen, ki bo premierno na youtube kanalu, in sicer v torek, 21. 6. 2022, ob 20.00. Oglejte si ga preko povezave Koncert pobratenih mest in srednješolskih zborov Velenje – Esslingen – YouTube

Alenka Podpečan in Marie-Valérie Track,
zborovodkinji zborov Mempz ŠCV in Komornega zbora Theodor Heuss Esslingen

Preberi več

»Solidarnost, bonton in komunikacijske navade«

Razredna skupnost 3. C je na pobudo društva Humanitas iz Ljubljene, s katerim smo sodelovali že spomladi v projektu »Širimo solidarnost«, izvedla še odmevno samostojno akcijo. Izbrali smo si izziv, kako bi v svojem šolskem okolju okrepili dobre komunikacijske navade, oživili nekatera, morda pozabljena  pravila lepega obnašanja in tako prispevali  k dvigu razpoloženja na naši šoli. Delavnicam o dobrih komunikacijskih navadah s pomočjo predavateljic iz društva Novus je sledilo iskanje ustvarjalnih  idej, kako tudi na zunaj pokazati, da nam je mar za sočloveka, in kako narediti našo gimnazijsko stavbo prijaznejšo. Izbrali smo 16 spodbudnih citatov,  izdelali nalepke in jih namestili na   stopnišče. Za spodaj pri vhodu pa smo zasnovali večji plakat, ki vsakemu, ki vstopi, želi dobrodošlico s sporočilom, da prihaja v ustanovo, kjer so lepi odnosi, kjer se med seboj spodbujamo in skupaj rastemo in dosegamo cilje.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660