JANJA GARNBRET, ŠPORTNO PLEZANJE

Slovenska  članska in mladinska  reprezentantka

Svetovni razred OKS

ŠPORTNICA GIMNAZIJE VELENJE

Izjemna plezalka Janja Garnbret, dijakinja 4. Š  in članica Šaleškega alpinističnega odseka, ki je že kot starejša deklica, kadetinja in mladinka veliko obetala, je najboljša  športnica Gimnazije. Že drugič v zadnjih dveh letih  je kot najbolj vsestranska športna plezalka v svetovni karavani zmagala v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji. V svetovnem pokalu 2017 je  nanizala 14 uvrstitev na zmagovalne stopničke, od tega je kar devetkrat zmagala. Na evropskem prvenstvu v balvanih in na svetovnih igrah v težavnosti je zasedla 2. mesto. V skupnem seštevku svetovnega pokala v balvanih je bila druga.

Naslov v olimpijski kombinaciji za leto 2017 (seštevek sezone v težavnosti, balvanih in hitrosti) je osvojila z rekordno prednostjo v zgodovini tega merjenja, saj je zbrala 1135 točk.

Trenutno najuspešnejša slovenska športna plezalka se je izkazala tudi na letošnjih celinskih tekmovanjih. Postala je evropska prvakinja v kombinaciji, potem ko je bila druga na evropskem prvenstvu  v balvanih in četrta na evropskem prvenstvu  v težavnosti.

Prejela je Bloudkovo plaketo za športne dosežke. Že drugič zapored je postala tudi športnica leta 2017 v Mestni občini Velenje.

V medijih jo opisujejo kot največji up svetovnega plezanja in ji napovedujejo, da bo slovenske barve zastopala tudi na OI  2020 v Tokiu.

Letošnjo sezono 2018 je začela z drugim mestom v švicarskem Meiringenu, v Moskvi pa je odlično formo potrdila s prvo letošnjo zmago.

Poleg tega pa je tudi izredno uspešna v šoli. Zaradi mature bo izpustila majske in junijske balvanske tekme svetovnega pokala. V karavano se bo vrnila julija z začetkom sezone svetovnega pokala v težavnosti.

 

TJAŠA SLEMENŠEK, ŠPORTNO PLEZANJE

Slovenska članska in mladinska reprezentantka

Perspektivni razred OKS

 

Plezalka Tjaša  Slemenšek, dijakinja 4. Š in članica Šaleškega alpinističnega odseka (ŠAO), je na evropskem mladinskem prvenstvu v Rusiji septembra 2017 osvojila 7. mesto. V skupnem seštevku mladinskega državnega prvenstva je bila tako v težavnosti kot v balvanih druga.

 

Tjaša je dobitnica  priznanja za  najboljšo športnico kadetinjo Mestne občine Velenje za leto 2016, letos pa je bila v ožjem izboru za najboljšo športnico mladinko Mestne občine Velenje.

 

KILIAN ČOP, ŠPORTNO PLEZANJE

Slovenski kadetski reprezentant

Perspektivni razred OKS

 

Kilian Čop, dijak 3. Š in član Šaleškega alpinističnega odseka, je odlično plezal v disciplini balvani. Na državnem prvenstvu v Kranju je v kategoriji kadetov zmagal, v skupnem seštevku državnega prvenstva v balvanih pa je osvojil drugo mesto. Na svetovnem prvenstvu za mlajše mladince v Innsbrucku je osvojil 13. mesto. Prav tako je bil v hudi konkurenci odličen 13. na tekmi evropskega pokala v L’ Argentieru in v Grazu.

 

Na državnem šolskem športnem tekmovanju v težavnostnem plezanju med starejšimi dijaki je osvojil 3. mesto.

 

TIN KRSTULOVIĆ,  TENIS

Mladinski razred OKS

 

Tin Krstulović, dijak 2. Š in član Šaleškega teniškega kluba, se je na mednarodnem turnirju ITF do 18 let  v Srbiji aprila 2018 med posamezniki in v dvojicah uvrstil v veliki finale. V dvojicah je zaigral z vrstnikom iz Srbije, slavila sta zmago z rezultatom 6 : 4, 6 : 1.

 

MIHA KASTELEC, TENIS

Miha Kastelec, dijak 1. Š in član Šaleškega teniškega kluba, je postal državni prvak v dvojicah pri fantih do 16 let.

Miha Kastelec (ŠTKVE) in  Patrik Špegel Kumer (ŠTKVE) sta v finalu premagala prva nosilca turnirja (Žiga Kovačič (PTUJ) in Samule Pate (PVALD)) z rezultatom  1 : 6, 6 : 4, 10 : 6.

 

NELI GORŠEK, ODBOJKA

Neli Goršek, 1. Š, je članica odbojkarske reprezentance U17 in članica odbojkarskega kluba Zreče. Na kvalifikacijskem turnirju v Češkem Olomucu so premagale Španijo, Islandijo in Češko ter se uvrstile na evropsko prvenstvo  v Bolgariji in tam osvojile končno 8. mesto. V svoji skupini so premagale ekipe Madžarske, Bolgarije in Belorusije ter izgubile proti Rusiji in Srbiji.

Na tekmi z Rusijo (zmagovalka  evropskega prvenstva) je bila proglašena za najboljšo igralko in napadalko tekme.

S svojo ekipo se je v sezoni 2017/2018 uvrstila v 1. državno odbojkarsko ligo.

Na ekipnem področnem tekmovanju v atletiki za srednje šole (Ljubljana, oktober 2017) se je uvrstila na 1. mesto za 160 cm v skoku v višino.

NINA PRAUNSEIS, ODBOJKA

Mladinski razred OKS

 

Nina je dijakinja 4. c in članica odbojkarskega kluba Spodnja Savinjska Šempeter. Tekmuje v 1. državni odbojkarski ligi ter je uspešno vsa štiri leta sodelovala v šolski odbojkarski ekipi.

Je tudi članica članske odbojkarske reprezentance.

 

TIMOTEJ GRMŠEK, ROKOMET

Perspektivni razred OKS

 

Timotej je dijak 3. Š in član Rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki je v mladinski konkurenci osvojil 2. mesto v državni rokometni ligi.

Je tudi član  mladinske rokometne reprezentance.

 

PETER ŠIŠKO, ROKOMET

Perspektivni razred OKS

 

Peter je dijak 2. Š in član Rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki je v mladinski konkurenci osvojil 2. mesto v državni rokometni ligi.

Je tudi član kadetske in  mladinske rokometne reprezentance.

 

TEODOR MAJCENOVIČ, ATLETIKA

Mladinski razred OKS

 

Teodor je dijak 4. Š in član Atletskega kluba Velenje. Na državnem prvenstvu v Slovenskih Konjicah v teku na 10 km je osvojil 2. mesto. Bil pa je uspešen tudi na šolskih športnih tekmovanjih: v ekipnem krosu v kategoriji dijaki letnik 1999 in 2000 je osvojil 1. mesto s časom 5:28,8 ter na ekipnem šolskem tekmovanju v teku na 2000 m 2. mesto.

 

FILIP DOMINKOVIĆ, ATLETIKA

Mladinski razred OKS

 

Filip je dijak 1. Š in član Atletskega kluba Velenje. Na prvenstvu U18 v Splitu na Hrvaškem je osvojil 1. mesto v metu kopja z rezultatom 68, 36, kar je trenutno najboljši rezultat v Evropi v kategoriji U18 in  šesti na svetovnih lestvicah U18.

Na zimskem prvenstvu Slovenije in na atletskem pokalu v metih je prav tako postal državni prvak v metu kopja v svoji kategoriji.

Na mednarodnem mitingu Brixia je osvojil 2. mesto v metu kopja.

 

NEA MEH, ATLETIKA

Mladinski razred OKS

 

Nea Meh je dijakinja 1. Š in članica Atletskega kluba Velenje. Na atletskem prvenstvu za starejše mladinke je osvojila 3. mesto v teku na 60 m ter  na atletskem pokalu Slovenije za starejše mladinke 2. mesto v teku na 200 m. Uspešno nastopa tudi na vseh šolskih atletskih tekmovanjih.

 

DOMEN ZABUKOVNIK,  TEKVONDO

Domen je dijak 3. Š in član Taekwon-do in Kickboks kluba Skala Velenje ter  član slovenske mladinske reprezentance.

Na 20. članskem svetovnem prvenstvu v tekvondoju verzije ITF v Severni Koreji  je osvojil  2. mesto (člani, forme črni pas I. dan), na državnem 3. SLO Open 2017 pa 1. mesto  (mladinci, forme črni pas I. dan, in člani, forme črni pas I. dan),  3. mesto
(starejši mladinci, borbe −69 kg, in člani, borbe −64 kg) ter 3. mesto v  ekipni borbi.

Na 1. turnirju  za državno prvenstvo 2018 v Light Contactu in 1. pokalnem tekmovanje v letu 2018 v disciplini Kick Light in Point Fighting je osvojil 1. mesto (LC, mladinci −69 kg).

Na Češkem, Nymburk open marca 2018 je osvojil 2. mesto med člani forme II. dan in 2. mesto med člani borbe −64kg.

Je reprezentant Slovenije in udeleženec XXIV. mladinskega evropskega prvenstva v tekvondoju verzije ITF, ki je bilo v Estoniji aprila 2018.

 

BORUT MOHORKO, SABLJANJE

Mladinski razred OKS

 

Borut je dijak 3. Š in član Sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje. Je državni prvak v kategoriji floret mladinci.

 

JAKOB JURJEVEC, SABLJANJE

 

Jakob  je dijak 2. Š in član Sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje. Je državni prvak v kategoriji floret kadeti.

 

PIA CESAR, KARATE

Mladinski razred OKS

 

Pia je dijakinja 2. U in članica Karate kluba Velenje. Je dobitnica priznanja za najboljšo športnico kadetinjo v Mestni občini Velenje za leto 2017.

Na vseh tekmah za pokal Slovenije v karateju do 18 let je zmagala z največjim možnim številom točk in postala pokalna zmagovalka Slovenije v kategoriji kata posamezno mladinke. Postala je tudi skupna zmagovalka za pokal Slovenije 2017 v karateju. Na mednarodnih turnirjih se je večkrat zavihtela na stopničke. Na stopila je tudi na svetovnem prvenstvu za mlajše mladinke na Tenerifih in osvojila 16. mesto.

Je mladinska reprezentantka Slovenije, ki je februarja 2018 nastopila na evropskem mladinskem prvenstvu v Sočiju.

 

ANDRAŽ STROPNIK, KOŠARKA

 

Andraž je dijak 4. Š in član košarkarskega kluba Hopsi Polzela. Je član reprezentance U20.

 

MEDARD BREZOVNIK, SMUČARSKI SKOKI

Mladinski razred OKS

Medard je dijak 3. Š in član skakalnega kluba Ljubno. Na državnem prvenstvu mladincev do 18 let je osvojil 2. mesto posamezno in 2. mesto ekipno. V pokalu COCTA za poletno sezono 2017/2018 je ekipa v skupni uvrstitvi v skokih osvojila 3. mesto, prav tako so osvojili 3. mesto v absolutnem seštevku v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji.

Nastopil je na mednarodnem pokalu za mladince do 20 let: Alpencup v Nemčiji, Hinterzartenn, januar 2018 (Slovenija, Nemčija, Avstrija, Italija, Švica, Francija): 19. in 26. mesto.

ŠPORTNI DOSEŽKI DIJAKOV

 

VID MATJAŠ, 1. Š, Atletski klub Velenje.

Velenje, september 2017, državno prvenstvo U16: 2. mesto v troskoku (12,15) in 3. mesto v skoku v daljino (571 cm).

 

ANDRAŽ MAROVT, 4. Š, Atletski klub Velenje.

Nova Gorica, september 2017, atletsko prvenstvo Slovenije za člane: 3. mesto v skoku v višino (180 cm).

 

Celje, september 2017, ekipno področno tekmovanje za srednje šole: 1. mesto v skoku v višino (190 cm).

 

Ljubljana, oktober 2017, ekipno finale za srednje šole: 3. mesto v skoku v višino

(189 cm).

 

PIA KATARINA KREMŽAR (1. Š), TIA MARIA DELOPST (1. U) IN PETRA DREV (2. U), Klub sinhronega plavanja Rusalka Velenje.

Ljubljana, april 2018, državno prvenstvo v sinhronem plavanju v prostih sestavah. Pia Katarina Kremžar (1. Š) in Tia Marija Delopst (1. U) sta v kategoriji starejših mladink odplavali duo in osvojili srebrno medaljo.

Nastopali sta tudi v kombu, kjer se jima je pridružila tudi Petra Drev iz 2. U in še tri plavalke iz matičnega kluba Rusalka. Še enkrat so stopile na drugo stopničko in osvojile naslov državne podprvakinje.

Pia Katarina Kremžar je bila tretja v solo sestavu.