srssersssdgimvssmicdsd

Še zadnji izziv letos: angleščina

Dijaki 1. in 2. letnika so se v petek, 10. 6. 2022, imeli priložnost pomeriti med seboj v znanju angleščine. Kar 25 dijakov naše šole se je lotilo tega izziva in največ znanja v prvih letnikih so pokazali:  

Preberi več

Nives Gošnjak na Evropski dekliški matematični olimpijadi

Od srede, 6. 4., do torka, 12. 4.,  je v madžarskem mestu Eger potekala 11. Evropska dekliška matematična olimpijada oz. EGMO (European Girls’ Mathematical Olympiad), ki se je je letos udeležilo kar 222 tekmovalk iz 55 držav z vsega sveta. Poleg Katarine Grilj, Kaje Rajter in Nece Camlek sem se kot tekmovalka slovenske ekipe, katere vodji sta bila Ana Meta Dolinar in Luka Horjak, olimpijade udeležila tudi sama. Z nami je bila tudi koza, ki je maskota slovenskih ekip na matematičnih olimpijadah, kot vodič pa se je naši skupini pridružil Bence Hervay, ki je skrbel, da smo bili ob pravem času na pravem mestu, in nam delal družbo v prostem času.

Preberi več

Nemško bralno tekmovanje kot izziv

Tudi letos so se gimnazijci 1., 2. in 3. letnika preizkusili v poznavanju prebranih nemških knjig na tekmovanju EPI Lesepreis. Posebej so se izkazali tisti, ki so dosegli več kot 90 % možnih točk in si prislužili zlata priznanja. To je uspelo petim drugošolkam: Ajdi Božiček, Teji Rožič in Evi Jesenko iz 2. a, Nives Gošnjak in Mii Koper iz 2. b ter tretješolki Anastaziji Gračner iz 3. c.

Preberi več

IZJEMEN DOSEŽEK MLADEGA RAZISKOVALCA BRUNA ŠONCA

Bruno Šonc, dijak 3. letnika Gimnazije ŠC Velenje, je na 56. srečanju Mladih raziskovalcev Slovenije na področju filozofije osvojil ZLATO PRIZNANJE, in sicer 1. mesto v državi. Naslov naloge: Vprašanje pravičnosti in svobode pri Rawlsu. Mentorica: Sandra Dostal, prof. soc. in univ. dipl. fil.

Iskrene čestitke!

Preberi več

Še en lep dosežek mladih matematikov

V soboto, 23. 4. 2022, je bilo državno tekmovanje iz matematike za Vegova priznanja. Na tekmovanje, ki je za celjsko regijo potekalo na Gimnaziji Celje-Center, se je uvrstilo 10 dijakov z naše šole, udeležilo pa se ga je 9 tekmovalcev. Kar 6 jih je osvojilo zlata priznanja: iz drugega letnika Nives GošnjakMatjaž Meža in Ambrož Sovič, iz tretjega letnika Lenart Frankovič in Rok Hudournik ter iz četrtega letnika Rok Tadej Brunšek, ki je za peto mesto v svoji kategoriji poleg zlatega priznanja prejel še pohvalo. Uspeh sta s srebrnima priznanjema dopolnila še Brin Kortnik iz prvega letnika in Ema Hojan iz tretjega letnika.

Dijake smo na tekmovanje pripravljali v okviru pouka in na krožkih vsi člani aktiva matematikov na šoli. Na dosežke dijakov smo zelo ponosni in jim iskreno čestitamo.

Preberi več

Državno tekmovanje iz fizike

Na Gimnaziji ŠC Velenje je potekalo državno tekmovanje iz fizike v organizaciji DMFA za šolsko leto 2021/22, že šestdeseto po vrsti. V soboto, 9. aprila, se je tako ob 9.30 med stavbo gimnazije in Gaudeamusom zbralo 150 najboljših mladih fizikov iz cele Slovenije. Zaradi še vedno veljavnih protikoronskih ukrepov smo se zbrali zunaj, kjer nas je najprej nagovoril dr. Bojan Golli, predsednik tekmovalne komisije.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660