srssersssdgimvssmicdsd

Zlata in srebrna Cankarjeva priznanja

Zaključilo se je tekmovanje za Cankarjevo priznanje. Naši dijakinji Lara Pustinek Miočić (mentorica Alenka Šalej, prof.) in Hana Žličar (mentorica dr. Sonja Hudej) sta prejeli zlato Cankarjevo priznanje. Naš dijak Rok Tadej Brunšek pa je prejemnik srebrnega Cankarjevega priznanja.
Vsem iskreno čestitamo in želimo, da z močjo besede, ki jo znajo mojstrsko uporabljati, lepšajo naš svet. Cankarjevo tekmovanje je prostor, v katerem se srečujemo skozi besedišča vseh barv, ritmov in zvokov, ki ujamejo bistvo človeškega bitja, njegove občutke ter dialog in sporazumevanje.

Preberi več

Regijsko tekmovanje iz angleščine

V ponedeljek, 3. 2. 2020, je v Celju potekalo regijsko tekmovanje, ki smo se ga udeležili z desetimi tekmovalci. Največ znanja sta pokazala Urban Vesel (3. b), ki je dosegel najboljši rezultat v naši regiji (83 točk), in Maja Lucija Tomanič (3. U), ki je zasedla 5. mesto v regiji z 80 točkami (za primerjavo – nihče v državi ni presegel 86 točk). Oba sta se uvrstila med približno 80 tekmovalcev v državi, ki se bodo lahko konec marca pomerili na državnem tekmovanju v Ljubljani.
Trije naši tekmovalci; Žiga Gojević (3. U), Katja Jevšenak (3. a) in Nina Jakop (3. a), so prav tako pokazali zelo visoko raven znanja, saj se jim je uvrstitev na državno raven izmuznila zgolj za 3 oziroma 4 točke.
Iskreno čestitamo vsem in želimo našima tekmovalcema v Ljubljani veliko uspeha!

Preberi več

Šolsko tekmovanje iz angleščine za 3. letnike

Šolsko tekmovanje iz angleščine za vse oddelke 3. letnikov smo izvedli 11. 12. 2019 in je bilo namenjeno izboru letošnjih kandidatov za regijsko tekmovanje pod okriljem organizacije IATEFL. Tekmovalo je 21 dijakov v znanju jezika in v poznavanju literarnega dela The Perks of Being a Wallflower (avtor: Stephen Chbosky).

Najbolje so se odrezali:
1. Maja Lucija TOMANIČ, 3. U
2. Katja JEVŠENAK, 3. a
3. Žiga GOJEVIĆ, 3. U
4. Gašper GLINŠEK, 3. b
5. Nina JAKOP, 3. a
Na regijsko tekmovanje so se uvrstili tudi: Vita Burič, Urban Vesel in Katarina Perger iz 3. b, Hana Žličar iz 3. U in Tamara Logar iz 3. Š.

Učiteljice angleščine vam vsem čestitamo za uspeh in želimo veliko znanja tudi na naslednjih ravneh tekmovanja.

Preberi več

Mladi glasbeniki uspešni na državnem tekmovanju

Na Tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije (organizirano je bilo tik pred karanteno) je bilo med 200 udeleženci tudi 14 dijakov Umetniške gimnazije Velenje. Izkazali so se odlično! Luka Ovčjak (evfonij) iz 4. U je prejel zlato plaketo, 1. nagrado in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Zlato plaketo in 3. nagrado sta prejela tudi dva dijaka vzporednega izobraževanja, in sicer kitarista Tea Čerenak in Rok Žerdoner, ki sta nastopila v kitarskem duu. Srebrne plakete so prejeli: Adrian Drago Poprijan (trobenta), Gašper Poprijan (tuba) in Oskar Žerak Urbanc (tolkala), bronaste plakete pa: Ema Hliš Mastnak (harmonika), Branko Dobrovoljski (harmonika), Jure Hrovat (pozavna) in Nejc Sakulac (tolkala). Dijaki Žuža Bajželj, Martin Plaskan Hodnik, Matic Kosmač in Aleš Jakopič so prejeli priznanje. Posebno priznanje korepetitorki za zgledno sodelovanje s tekmovalcem Luko Ovčjakom in umetniško podporo je prejela Sae Lee.

Preberi več

Šolsko tekmovanje iz znanja nemščine

V sredo, 8. januarja, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja nemščine za dijake 2. in 3. letnika. Udeležilo se ga je 13 dijakov 2. letnika in 24 dijakov 3. letnika. 13 jih prejme bronasto priznanje, od teh pa se jih je 7 uvrstilo na državno tekmovanje.

Prejemniki bronastih priznanj so: Rok Tadej Brunšek, 2. A, Tilen Einfalt, 2. Š, Žana Kukavica, 2. Š, Tina Murkovič, 2. A, Pija Kotnik, 3. U, Laura Hrovat, 3. A, Nika Oder, 3. U, Tjaša Plaskan, 3. A, Florijan Plešnik, 3. A, Marko Berkenjačević, 3. B, Kaja Česko, 3. Š, Vita Burič, 3. B, Tamara Logar, 3. Š.

Državnega tekmovanja, ki bo v torek, 4. februarja, v Ljubljani, pa se bodo udeležili: Rok Tadej Brunšek, Tilen Einfalt, Pija Kotnik, Laura Hrovat, Nika Oder, Tjaša Plaskan in Florijan Plešnik.

Vsem dijakom iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju!

aktiv učiteljic nemščine

Preberi več

Dosežki dijakov gimnazije na državnem tekmovanju iz znanja logike

Vsako leto se dijaki Gimnazije Velenje množično udeležujejo šolskega tekmovanja in se preizkušajo v logičnem razmišljanju. Kar najboljših 17 gimnazijcev se je tokrat uvrstilo na 34. državno tekmovanje iz znanja logike, ki je bilo v soboto, 9. 11. 2019, na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Tekmovalci so tekmovali v štirih tekmovalnih skupinah po posameznih letnikih.

Zlato priznanje so si priborili Rok Tadej Brunšek, 2. A, Gašper Glinšek, 3. B, Katja Jevšenak, 3. A in Tina Jurkošek, 4. A.
Ema Hojan, 1. A, Aljaž Sovič, 2. A, Jernej Šadl, 2. A, Tamara Logar, 3. Š in Neža Vipavc, 4. A so prejeli srebrno priznanje. Mentorica Silvestra Jevšenak, prof.

Čestitamo vsem tekmovalcem.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660