srssersssdgimvssmicdsd

39. razpis gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline

Obveščamo vas, da je na spletni strani http://mladiraziskovalci.scv.si objavljen 39. razpis gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline za šolsko leto 2021/2022. Mladi avtorji lahko izdelajo raziskovalno nalogo z enega od 19 razpisanih področij. Rok za oddajo e-prijave poteka od 27. septembra do 22. oktobra 2021.

V okviru gibanja ponujamo aktivnosti, s katerimi želimo posameznike pritegniti k raziskovalnemu delu. To naj bi jim prineslo nove, dobre in zanimive izkušnje ter osebno zadovoljstvo. Nazadnje tudi reference, ki so v današnjem času še kako pomembne.

Vabimo učence, dijake in druge, ki bi želeli sodelovati, da se nam pridružite. V prihajajočem šolskem letu 2021/2022 Vam želimo uspešno delo in srečno.  

Karmen Hudournik,
koordinatorica gibanja Mladi raziskovalci

Preberi več

Sprejem velenjskih olimpijcev iz Tokia 2020

Naslednji petek, 10. septembra, bomo v Velenju na Titovem trgu pripravili sprejem velenjskih olimpijcev, ki so na olimpijskih in paralimpijskih igrah v Tokiu nastopili zelo uspešno – osvojili so zlato, srebrno in bronasto medaljo. V sklopu otvoritvene slovesnosti 32. Pikinega festivala, ki se začne v petek, 10. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol sprejel zlato športno plezalko Janjo Garnbret, selektorja slovenske plezalne reprezentance Gorazda Hrena in parastrelca Gorazda Frančka Tirška.

Preberi več

Sejem rabljenih učbenikov

Dragi bivši dijaki!

Ste uspešno končali srednjo šolo in imate doma še vedno srednješolsko gradivo? Vabljeni v petek, 3. 9. 2021, ob 10.00 v park pred gimnazijo, da se nam pridružite, in s seboj prinesete šolske stvari (učbenike, priročnike …), za katere menite, da lahko v prihodnje koristijo mlajšim generacijam. 

Dragi sedanji dijaki!

Vabljeni v petek, 3. 9. 2021, ob 10.30, v park, kjer boste lahko pregledali, če je kaj koristnega za vas, in to po ugodnejši ceni tudi kupili.

Prijazno vabljeni!

Preberi več

NINA JAKOP, prejemnica bronastega odličja na 32. mednarodni biološki olimpijadi

Kot smo v juniju že poročali, se je maturantka splošne gimnazije Nina Jakop uvrstila v ekipo, ki je zastopala slovenske barve na IBO Challenge 2021. Zaradi tega se za Ninino niso začele najdaljše počitnice z zadnjim maturitetnim izpitom in odličnim uspehom, temveč je nadaljevala s pripravami in učenjem za olimpijsko tekmovanje.

IBO je organizirala Lizbona, Portugalska. Tekmovalo je 396 dijakinj in dijakov iz 76 držav. Potekala je, kot potekajo letos vsa mednarodna tekmovanja v znanju, na daljavo. Pod okriljem ZOTKS je slovenska štiri-članska ekipa tekmovala v Ljubljani na Biotehniški fakulteti, oddelek za biologijo. Tekmovanje se je začelo 19. julija s praktično-teoretičnim delom in končalo 21. julija s teoretičnim delom. 23. julija 2021 je bila slavnostna razglasitev rezultatov.

Nina je bila kos zahtevnim nalogam in osvojila bronasto odličje.

Ninin vtis: V veliko veselje so mi bile predtekmovalne tridnevne osemurne intenzivne priprave in srečanje z univerzitetnim načinom poučevanja. Tekmovalne naloge smo reševali preko računalnikov dvakrat po tri ure. V reševanju sem prav uživala, saj so bile naloge zelo zanimive. Za razliko od maturitetnih nalog, ki večinoma preverjajo naučeno znanje, pa naloge iz olimpijade temeljijo predvsem na logičnem sklepanju na podlagi podatkov podanih v besedilih, raznih grafih in tabelah, pri tem pa vključujejo poleg bioloških vsebin tudi elemente organske kemije in matematike. Medaljo si je kar težko priboriti, saj moraš zanjo premagati kar veliko najboljših biologov te generacije. Ta uspeh mi zelo veliko pomeni, saj je potrdil, da je biologija res moje področje in tako bom lahko bolj samozavestno začela prvo leto študija, ki je seveda biološko orientiran.

Za vso podporo in mentorstvo pa se zahvaljujem svoji profesorici biologije Ireni Štimac, ki je vame verjela bolj, kot pa sem verjela sama vase.

Nina, iskrene čestitke in naš poklon!

Verjemi vase in samozavestno naprej do novih zavidljivih dosežkov.

Preberi več

Svečana podelitev priznanj Šolskega centra Velenje

V četrtek, 9. septembra 2021, ob 18. uri bo v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje svečana podelitev priznanj dijakom in dijakinjam Šolskega centra Velenje, ki so s svojim znanjem, trdim delom, vztrajnostjo, pogumom in samozavestjo dosegli zavidljive uspehe na več področjih.

Na prireditvi se bomo kljub prilagajanju izrednim razmeram potrudili, da bo vsem dobitnikom priznanj, ki bodo priznanja prejeli brez spremstva svojih najdražjih, lepo.

Kljub temu pa smo poskrbeli, da si bodo starši oz. skrbniki in ostali bližnji lahko prireditev ogledali v živo na povezavi https://youtu.be/8HACwUAUvUk

Preberi več

PCT pogoji in samotestiranje dijakov na ŠCV

Na podlagi odloka, objavljenega v Uradnem listu, morajo vsi, ki vstopajo v Šolski center Velenje (zaposleni, dijaki, starši …), izpolnjevati PCT pogoj (prebolevnost, cepljenje ali testiranje).

Za dijake se bo v skladu z uredbo o presejalnih programih za zgodnje odkrivanje okužb izvajalo samotestiranje.

Odlok velja od 23. 8. do vključno 29. 8. 2021.

Več v odloku direktorja (PDF).

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660