srssersssdgimvssmicdsd
  • Gimnazija

Novosti glede prijav na študijske programe

Objavljene so bile novosti glede prijav na študijske programe, in sicer vas obveščamo, da je Vlada RS dne 10. 2. 2022 sprejela sklep o izdaji odločb o dodelitvi koncesij po Razpisu za dodelitev koncesij v visokem šolstvu za izvajanje študijskih programov prve in druge stopnje (Uradni list RS, št. 181/21). Novi koncesionirani študijski programi za prvo stopnjo so razpisani že za študijsko leto 2022/23 in vključeni tudi v skupni razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2022/23. 
Prijavitelji od dne 25. 2. 2022 dalje lahko oddajajo študijske želje tudi za te nove koncesionirane študijske programe (na portalu eVŠ so objavljeni tudi novi razpisi koncesij – https://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis-javni-koncesionirani ): – UNG Akademija umetnosti, ŠP Digitalne umetnosti in prakse,- UNM Fakulteta za poslovne in upravne vede, ŠP Upravljanje z okoljem,- ALMA MATER EUROPAEA – Evropski center Maribor, ŠP Socialna gerontologija in ŠP Zdravstvena nega,- AREMA – Visoka šola za logistiko in management, ŠP Management transportne logistike- Fakulteta za medije, ŠP Mediji in novinarstvo,- Fakulteta za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec, ŠP Zdravstvena nega,- Visoka šola na Ptuju, ŠP Bionika v tehniki,- Visoka šola za proizvodno inženirstvo, ŠP: Sodobno proizvodno inženirstvo,- Visoka zdravstvena šola Celje, ŠP Zdravstvena nega.


Želimo vam uspešno prijavo.

Preberi več

ŠTUDIJ V TUJINI

Če te zanima študij ali delo v tujini, spoznaj društvo VTIS, kjer imajo koristne informacije zate.

Društvo VTIS združuje v tujini izobražene Slovence (1700 članov v 51 državah sveta), si prizadeva za trajno kroženje znanja med svetom in Slovenijo in povezuje mlade Slovence v tujini, da ne izgubijo vezi z domovino in priložnostmi doma. Več o Društvu in o naših projektih si lahko preberete na spletni strani: https://www.drustvovtis.si/

Društvo VTIS med drugim tudi nudi podporo, nasvet in skupnost tistim dijakom in študentom, ki se odločajo za študij v tujini. 

Preberi več

IZŠEL JE RAZPIS ZA VPIS NA UNIVERZO

Razpis za vpis  v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2019/2020 je objavljen na spletni strani http://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis

Vse ostale informacije in postopek vpisa najdete na spletni strani http://portal.evs.gov.si/

V kolikor si še niste uredili digitalnega potrdila (SIGEN-CA), vam priporočam, da si to uredite čim prej  – vlogo oddate na upravni enoti.

Rok prijave je 17. 3. 2019

Preberi več

Študij v tujini

Kar nekaj naših dijakov se odloča tudi za študij v tujini. Izbira je velika, pogoji zelo različni, zato priporočamo, da si dijaki že v tretjem letniku pridobijo informacije.

V pomoč so vam lahko naslednje strani:

Ad Futura http://www.sklad-kadri.si/si/izobrazevanje-v-tujini/studij-v-tujini/; info@sklad-kadri.si

ŠMIC – študentski mednarodni informacijski center: http://www.smic.si/sl-SI/Content/Details/173

Portal znanja: http://www.portalznanja.com/Dr%C5%BEava

Filternet: http://filternet.si/dd/clanki/izkoristi-studij-v-tujini/

Študentska svetovalnica: http://svetovalnica.com/faq/tujina/

ZRSZ Ploteus: http://www.ess.gov.si/ncips/ncips/ploteus

 

Preberi več

RAZPIS za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe

Objavljen je letošnji RAZPIS za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe: Razpisi za vpis javni koncesionirani – EVŠ – Spletni portal (gov.si). Na tej povezavi najdete tudi podrobnosti o informativnem dnevu posameznih fakultet.
Prijave za vpis na fakulteto bodo potekale od 16. februarja do 19. marca 2021 na eVŠ – Prijava za vpis (gov.si).

Preberi več

Karierni sejmi 2020

Dragi četrtošolci, letos bodo različne organizacije za vas pripravile karierne sejme v virtualni obliki. Na sejmih so predstavljeni različni poklici in možnosti izobraževanja, kjer dobite informacije, ki vam lahko pomagajo svojih kariernih odločitvah.

  • Karierni sejem MojeDelo.com: četrtek, 22. 10. 2020

»Časi so negotovi, zato je to morda najbolj pravi trenutek, da naredimo nekaj zase, izboljšamo svoja znanja in tako poskrbimo za boljšo prihodnost. Pa naj bo to v obliki predavanj o aktualnih trendih, kot so digitalni odtis v času koronavirusa in umetna inteligenca 4.0, v obliki iskanja navdihujoče karierne poti pri znanih obrazih, kot sta Boštjan Nachbar in Bine Volčič, ali uspešnih vplivnežih, kot so Alenka Košir, Cool Fotr in drugi, v obliki osvojenega praktičnega znanja ali spoznavanja delodajalcev, ki iščejo nove sodelavce, prijave na delovno mesto s spletnim razgovorom za delo. Za vsakogar se bo našlo kaj, ne glede na to, ali si boste vzeli eno uro ali cel dan.”

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660