srssersssdgimvssmicdsd
  • Gimnazija

Vabilo na okroglo mizo SPOMINI SKOZI ČAS

Vabimo vas na okroglo mizo ob izdaji brošure Spomini skozi čas, ki jo pripravljamo Gimnazija Šolskega centra Velenje v sodelovanju z Mestno knjižnico Velenje v sredo, 5. 10. 2022, ob 19.19 v preddverju knjižnice Velenje.
Skupaj z nekdanjimi dijaki bomo obujali spomine na gimnazijska leta. Dogodek bodo aktivno sooblikovali naši sedanji dijaki.
Vabljeni vsi, ki vas zanima življenje na gimnaziji v različnih časovnih obdobjih.

Preberi več

Naši nekdanji dijaki o nas – SPOMINI SKOZI ČAS

Na Gimnaziji ŠC Velenje smo pristopili k projektu zbiranja spominov na gimnazijska leta naših nekdanjih dijakov, ki so kakorkoli pustili sledove na različnih področjih doma in v tujini. Poimenovali smo jih Spomini skozi čas, saj so zbrane zgodbe različnih generacij, ki omogočajo tudi vpogled v spremembe v šolstvu, vzdušje, zahteve, odnose in seveda dogajanje in spreminjanje družbenega tkiva v okolju.

V naslednjem mesecu bomo izdali knjigo, zbirko vseh zgodb, poleg nje pa smo že oblikovali in postavljamo tudi dve “steni spominov” z izseki misli in slikami naših nekdanjih gimnazijcev. S tem želimo pokazati sedanjim in bodočim dijakom, kam vse so pripeljale poti nekdanjih dijakov, ki delujejo v umetnosti, športu, znanosti, humanistiki, od univerz doma in v tujini, do ministrstev, raziskovalnih inštitutov ipd.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660