srssersssdgimvssmicdsd
  • Gimnazija

Stanje prijav za vpis v 1. letnik, dne: 8. 4. 2022

Objavljamo stanje prijav za vpis v Gimnazijo ŠC Velenje.

ProgramRazpisana mestaOddane prijave
Gimnazija56 (možnost povečanja)41
Športni oddelek gimnazije1824
Umetniška gimnazija2827
Likovna smer 15
Glasbena smer 12
Umetniška gimnazija, glasbena smer, interdisciplinarno izobr.129
Skupaj96 + 1292 + 9

Vabljeni, da do 25. 4. 2022 prenesete svojo prijavo k nam.

Vse vabimo k prenosu prijavnice v program gimnazije, kjer imamo še dovolj prostih mest za vse zainteresirane.

Prenos prijavnic za vpis v športni oddelek – gimnazija (Š) in v umetniško gimnazijo pa je možen le za tiste, ki imate pogoje za vpis pri nas (potrdilo o izpolnjevanju pogojev ali potrdilo o opravljenem preizkusu nadarjenosti).

Informacija-o-poteku-prenosa-prijavnice

Obrazec-izjava-za-prenos-prijavnice

Preberi več

Obvestilo o omejitvi

Obveščamo vas, da bomo v programe gimnazija in umetniška gimnazija za šolsko leto 2021/2022 sprejeli vse vpisane kandidate. 
V program gimnazija (š) pa se je prijavilo več kandidatov kot je razpisanih prostih mest, zato moramo vpis na tem programu za šolsko leto 2021/2022 žal omejiti. 

Merila za izbiro
– zaključne ocene obveznih predmetov v 7., 8. in 9. razredu (max 175 točk) 
– če se na spodnji meji razvrsti več kandidatov z istim številom točk, se bo upošteval seštevek točk iz zaključnih ocen v 7., 8. in 9. razredu pri predmetih slovenščina, matematika in prvi tuj jezik (max 45 točk). 

Vpis v elektronski obliki bo potekal v času od 16. do 21. 6. 2021. 
Rezultati 1. kroga bodo znani 21. 6. 2021.

Preberi več

RAZPIS za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe

Objavljen je letošnji RAZPIS za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe: Razpisi za vpis javni koncesionirani – EVŠ – Spletni portal (gov.si). Na tej povezavi najdete tudi podrobnosti o informativnem dnevu posameznih fakultet.
Prijave za vpis na fakulteto bodo potekale od 16. februarja do 19. marca 2021 na eVŠ – Prijava za vpis (gov.si).

Preberi več

Pouk na daljavo

Dragi dijaki, delo na daljavo zahteva od nas nov način dela, ki se mu moramo v dani situaciji čim bolj prilagoditi. Da bo učenje na daljavo lažje steklo in se boste pri tem tudi bolje počutili, smo za vas pripravili nekaj nasvetov.

Preberi več

Novosti glede prijav na študijske programe

Objavljene so bile novosti glede prijav na študijske programe, in sicer vas obveščamo, da je Vlada RS dne 10. 2. 2022 sprejela sklep o izdaji odločb o dodelitvi koncesij po Razpisu za dodelitev koncesij v visokem šolstvu za izvajanje študijskih programov prve in druge stopnje (Uradni list RS, št. 181/21). Novi koncesionirani študijski programi za prvo stopnjo so razpisani že za študijsko leto 2022/23 in vključeni tudi v skupni razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2022/23. 
Prijavitelji od dne 25. 2. 2022 dalje lahko oddajajo študijske želje tudi za te nove koncesionirane študijske programe (na portalu eVŠ so objavljeni tudi novi razpisi koncesij – https://portal.evs.gov.si/razpisi-za-vpis-javni-koncesionirani ): – UNG Akademija umetnosti, ŠP Digitalne umetnosti in prakse,- UNM Fakulteta za poslovne in upravne vede, ŠP Upravljanje z okoljem,- ALMA MATER EUROPAEA – Evropski center Maribor, ŠP Socialna gerontologija in ŠP Zdravstvena nega,- AREMA – Visoka šola za logistiko in management, ŠP Management transportne logistike- Fakulteta za medije, ŠP Mediji in novinarstvo,- Fakulteta za zdravstvene in socialne vede Slovenj Gradec, ŠP Zdravstvena nega,- Visoka šola na Ptuju, ŠP Bionika v tehniki,- Visoka šola za proizvodno inženirstvo, ŠP: Sodobno proizvodno inženirstvo,- Visoka zdravstvena šola Celje, ŠP Zdravstvena nega.


Želimo vam uspešno prijavo.

Preberi več

Stanje prijav za vpis v 1. letnik

Na spletnih straneh MIZŠ – https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/  je objavljeno stanje prijav za vpis v srednjo šolo, podatki se bodo sproti posodabljali.

Program

Razpisana mesta

Oddane prijave

Gimnazija

84

48

Športni oddelek gimnazije

18

24

Umetniška gimnazija

28

24

–          Likovna smer

 

11

–          Glasbena smer

 

13

Umetniška gimnazija, glasbena smer, interdisciplinarno izobr.

12

8

Skupaj

130 + 12

104

Zavedamo se, da so bili v času pouka na daljavo osnovnošolci deležni zelo različnih načinov dela, zato so zaskrbljeni glede kvalitete znanja, ki so ga pridobili v tem obdobju. Prav zato bomo dali pobudo za skupni sestanek osnovnošolskih in srednješolskih učiteljev ob koncu šolskega leta, kjer bomo izmenjali izkušnje z izobraževanjem na daljavo, izpostavili slabosti in morebitne primanjkljaje in tako skupaj pripravili smernice za prehod v srednjo šolo.
Te smernice nam bodo v pomoč pri načrtovanju pouka v jeseni, kjer bomo zagotovo več časa namenili preverjanju in utrjevanju  osnovnošolskega znanja, da tako našim novincem omogočimo kvalitetne temelje za nadgradnjo s srednješolskim znanjem.
Zaradi negotovih epidemioloških razmer tudi v prihodnje, se je šolanje v domačem kraju izkazalo kot velika prednost, saj se s tem izognemo omejitvam pri prehodu, občin, regij…,  prihranimo veliko časa, ki bi ga sicer porabili za prevoz, ohranimo možnost sodelovanja z osnovnimi šolami, predvsem pa je pomembna možnost povezovanja,  sodelovanja in medsebojne pomoči s sošolci.
Prav iz teh razlogov si želimo, da bi se letos večje število devetošolcev odločilo za šolanje v domačem kraju.

Prenos prijave je možen do 22. 4. , ko lahko devetošolci svojo prvotno željo še spremenijo, tako da izpolnijo obrazec za prenos prijave, ki ga pošljejo na prvotno izbrano šolo, oni pa bodo uredili, da bomo prijavo dobili mi.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Več informacij o prenosu prijave lahko najdete tukaj:
Informacija o poteku prenosa
Obrazec za prenos prijave: pdf, doc

Preberi več

ŠTUDIJ V TUJINI

Če te zanima študij ali delo v tujini, spoznaj društvo VTIS, kjer imajo koristne informacije zate.

Društvo VTIS združuje v tujini izobražene Slovence (1700 članov v 51 državah sveta), si prizadeva za trajno kroženje znanja med svetom in Slovenijo in povezuje mlade Slovence v tujini, da ne izgubijo vezi z domovino in priložnostmi doma. Več o Društvu in o naših projektih si lahko preberete na spletni strani: https://www.drustvovtis.si/

Društvo VTIS med drugim tudi nudi podporo, nasvet in skupnost tistim dijakom in študentom, ki se odločajo za študij v tujini. 

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660