srssersssdgimvssmicdsd
Graduation

Vabilo na podelitev maturitetnih spričeval

Če verjameš v svoje sanje,
si že na pol poti do njihove uresničitve.


Svečana podelitev maturitetnih spričeval bo v ponedeljek, 12. 7. 2021, ob 18. uri v Domu kulture Velenje. 
Vljudno vabljeni vsi maturantje in njihovi starši. 

Ravnateljica
Gabrijela FIDLER, univ. dipl. psih.

Preberi več

Podelitev spričeval in obvestil o uspehu dijakom nižjih letnikov ter proslava ob Dnevu državnosti

Podelitev spričeval bo potekala v četrtek, 24. 6. 2021 ob 9.00 po učilnicah:

Ob prihajanju v šolo vas prosimo za upoštevanje priporočil NIJZ za omejevanje širjenja okužb, še vedno je uporaba zaščitnih mask za vse obvezna v vseh prostorih šole.

Po podelitvi spričeval bomo imeli ob 11.00 prireditev in podelitev priznanj najboljšim dijakom Gimnazije v veliki  dvorani Glasbene šole. Na prireditev so povabljeni vsi nagrajenci in vsi dijaki četrtih letnikov.

Preberi več

Pouk od 16. 5. 2021

MIZŠ nas je z okrožnico, dne 12. 5. 2021, obvestilo, da bo pouk v srednjih šolah v prihodnjem tednu potekal po B modelu, kar pomeni, da se vsi dijaki ves čas izobražujejo v šoli, ob upoštevanju omejitev in priporočil NIJZ.
Da bi pouk v zadnjih tednih pred koncem šolskega leta potekal nemoteno, bomo pouk organizirali v matičnih učilnicah, kar pomeni, da dijaki ves dan ostajajo v isti učilnici razen izjem (specializirane učilnice pri vajah, izbirni predmeti, športna vzgoja). Zaradi tega se za nekatere oddelke spreminjajo učilnice:

Ob prihajanju v šolo vas prosimo za upoštevanje priporočil NIJZ za omejevanje širjenja okužb, zato k pouku prihajajte le zdravi dijaki in dijaki, ki niste bili v bližnjem stiku z okuženo osebo. V primeru okužbe z virusom SARS – Cov-2 o tem takoj obvestite razrednika.
Še vedno je uporaba zaščitnih mask za dijake srednjih šol obvezna v vseh prostorih šole (razen pri športni vzgoji). Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za vse zaposlene in obiskovalce.
Vsi dijaki, ki želite v šoli tudi malicati, ne pozabite, da se morate na malico prijaviti na spletni strani malice.scv.si, za vsak dan posebej. Na malico se je potrebno prijaviti en delovni dan prej do 10. ure.
Dragi dijaki, prosim upoštevajte vsa priporočila in ukrepe NIJZ za varno druženje, upoštevajte medosebno razdaljo, sploh pri predmetih, kjer bo prihajalo do mešanja skupin, razkužujte si roke in nosite zaščitno masko tudi čez nos.
Skrbite za svoje zdravje in zdravje vseh okoli nas, da bomo skupaj lahko uspešno pripluli do konca šolskega leta.

Preberi več

Plastično oblikovanje – kiparjenje v lesu za dijake 3. U

V času od četrtka, 13. maja 2021, do sobote, 15. maja 2021, bodo dijaki in dijakinje 3. letnika umetniške gimnazije – likovniki, pri predmetu plastično oblikovanje kiparili. Pod vodstvom akademskega kiparja Jureta Markota bodo tri dni oblikovali les v prostorih risalnice Gaudeamus. Kiparjenje bo potekalo v četrtek, 13. 5. 2021, od 13.30 – 18.00, v petek, 14. 5. 2021, od 8.00 – 18.00 in v soboto, 15. 5. 2021, od 8.00 – 13.00.
Dijaki so podrobnejša navodila prejeli na e-poštni naslov.

Preberi več

Obvestilo o poteku pouka v tednu med 21. in 24. 6. 2021

V prihodnjem tednu bomo na šoli izvajali različne dejavnosti, prilagojene razmeram in zadnjemu tednu pouka:

V ponedeljek, 21.6., bomo imeli naravoslovni dan:
1. letniki (A, B in Š) – geografska ekskurzija na Primorsko
2.B in 2. C – Start Up dan v Sončnem parku
2.A, 2. Š in 2. U – eksperimentalne vaje FIZ in BIO – delo na daljavo
3.A, 3. Š – eksperimentalne vaje FIZ, KEM (v živo po skupinah)
1.U in 3. U – eksperimentalno soustvarjanje v parku pred Gimnazijo
Dijaki bodo navodila za posamezno dejavnost dobili posebej po e-pošti oz. pri učiteljih predmeta.

22.6.: Nadomestni športni dan – za dijake, ki to obveznost še morajo opraviti.

23.6.: Fazanovanje – motivacijske delavnice za dijake prvih letnikov: delavnice bodo potekale pod okriljem dijaške skupnosti, izvajali jih bodo dijaki višjih letnikov v času od 9.00 – 12.00

24.6.: ob 9.00 – podelitev spričeval po razredih in ogled virtualne predstave ŠCV ob dnevu državnosti
ob 11.00 – podelitev priznanj Gimnazije za vse dijake zaključnih letnikov in nagrajence iz nižjih letnikov v dvorani Glasbene šole (zaradi omejitve števila prisotnih v dvorani).

Preberi več

Kiparjenje dijakov 3. U

Dijakinje 3. U smo v okviru pouka pri predmetu plastično oblikovanje od 13. do 15. maja kiparile z lesom v šolski risalnici. Naša izkušnja je bila kljub vsem ukrepom in omejitvam nad pričakovanji, saj smo v slabih treh dneh ustvarile nekaj pravih umetnin. Prvič smo imele priložnost rezbariti, marsikatera pa je prvič tudi brusila in pilila les ter v roke prijela “tisto pravo orodje”. Pri vsem tem nam je bil v veliko pomoč akademski kipar Jure Markota, ki nam je postopek dela nazorno predstavil in nas z veliko potrpljenja vodil skozenj. Bilo nam je lepo in dogodek bi z veseljem ponovile v naravi.
Živa Dokl,3.U

Preberi več

NOV OLIMPIJEC NA GIMNAZIJI VELENJE

Slovenijo bo letos na Mednarodni fizikalni olimpijadi (MFO) zastopal Anže Krejan, dijak 4. letnika Gimnazije Velenje.

Anže je na državnem tekmovanju 24. aprila v Kranju dosegel 2. mesto v III. tekmovalni skupini. To je najtežja skupina, ki zajema celotno srednješolsko fiziko in najboljši v tej skupini se potem pomerijo še na izbirnem tekmovanju za mesta v olimpijskih ekipah. Najboljših pet na državnem in izbirnem tekmovanju se uvrsti na najprestižnejšo MFO. Anže je na izbirnem tekmovanju 12. maja na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani uspešno obranil prednost pred zasledovalci in bo tako julija potoval v Litvo, ki je letos gostiteljica MFO.
Bodoči študent astrofizike je že od vstopa v gimnazijo vedel, kaj ga zanima in kakšni so njegovi cilji. Ure, vložene v usvajanje teoretičnih znanj v fiziki in astronomiji ter praktično delo s teleskopom in spoznavanje nočnega neba na astronomskih opazovanjih, so se mu v nižjih letnikih že poplačale z visokimi uvrstitvami na državnih tekmovanjih iz astronomije in astrofizike (zlati priznanji za 4. in 2. mesto). Letos pa je dobil priložnost za izjemne dosežke tudi pri fiziki, potem ko je bilo lani to tekmovanje odpovedano.

Anžetu čestitamo za dosežke pri fiziki in mu želimo, da se uspešno spopade s prihajajočimi izzivi v tem šolskem letu in tudi naprej v življenju.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660