srssersssdgimvssmicdsd

Kiparjenje dijakov 3. U

Dijakinje 3. U smo v okviru pouka pri predmetu plastično oblikovanje od 13. do 15. maja kiparile z lesom v šolski risalnici. Naša izkušnja je bila kljub vsem ukrepom in omejitvam nad pričakovanji, saj smo v slabih treh dneh ustvarile nekaj pravih umetnin. Prvič smo imele priložnost rezbariti, marsikatera pa je prvič tudi brusila in pilila les ter v roke prijela “tisto pravo orodje”. Pri vsem tem nam je bil v veliko pomoč akademski kipar Jure Markota, ki nam je postopek dela nazorno predstavil in nas z veliko potrpljenja vodil skozenj. Bilo nam je lepo in dogodek bi z veseljem ponovile v naravi.
Živa Dokl,3.U

Preberi več

NOV OLIMPIJEC NA GIMNAZIJI VELENJE

Slovenijo bo letos na Mednarodni fizikalni olimpijadi (MFO) zastopal Anže Krejan, dijak 4. letnika Gimnazije Velenje.

Anže je na državnem tekmovanju 24. aprila v Kranju dosegel 2. mesto v III. tekmovalni skupini. To je najtežja skupina, ki zajema celotno srednješolsko fiziko in najboljši v tej skupini se potem pomerijo še na izbirnem tekmovanju za mesta v olimpijskih ekipah. Najboljših pet na državnem in izbirnem tekmovanju se uvrsti na najprestižnejšo MFO. Anže je na izbirnem tekmovanju 12. maja na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani uspešno obranil prednost pred zasledovalci in bo tako julija potoval v Litvo, ki je letos gostiteljica MFO.
Bodoči študent astrofizike je že od vstopa v gimnazijo vedel, kaj ga zanima in kakšni so njegovi cilji. Ure, vložene v usvajanje teoretičnih znanj v fiziki in astronomiji ter praktično delo s teleskopom in spoznavanje nočnega neba na astronomskih opazovanjih, so se mu v nižjih letnikih že poplačale z visokimi uvrstitvami na državnih tekmovanjih iz astronomije in astrofizike (zlati priznanji za 4. in 2. mesto). Letos pa je dobil priložnost za izjemne dosežke tudi pri fiziki, potem ko je bilo lani to tekmovanje odpovedano.

Anžetu čestitamo za dosežke pri fiziki in mu želimo, da se uspešno spopade s prihajajočimi izzivi v tem šolskem letu in tudi naprej v življenju.

Preberi več

Raziskovalna naloga – srebrno priznanje

Dijak drugega letnika Bruno Šonc je dobil srebrno priznanje v gibanju Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline z raziskovalno nalogo, Zviševanje organske sestave kapitala – vpliv akumulacije kapitala na zaposlenost delovne sile.  Njegova naloga pod mentorstvom prof. Ivana Blaziška in mag. Ivana Jovana, je po izboru strokovne komisije določena za državno tekmovanje raziskovalnih nalog na področju humanističnih in družboslovnih ved.

Preberi več

Šolsko tekmovanje iz znanja geografije

V mesecu marcu je bilo izvedeno šolsko tekmovanje iz znanja geografije. V letošnjem šolskem letu ni bilo terenskega dela, ampak samo teoretični del iz predpisane literature. Tekmovanja se je udeležilo 26 dijakov.
Najuspešnejši in prejemniki bronastih priznanj so bili:
1          Vid Grušovnik                
2          Tina Murkovič                    
3          Tamara Logar                   
4          Lenart Frankovič               
5          Eva Jesenko                   
6          Igor Jugović                      
7          Jernej Šadl                      
8          Marko Berkenjačević         
9          Miha Jevšenak                 

Preberi več

Pouk od 16. 5. 2021

MIZŠ nas je z okrožnico, dne 12. 5. 2021, obvestilo, da bo pouk v srednjih šolah v prihodnjem tednu potekal po B modelu, kar pomeni, da se vsi dijaki ves čas izobražujejo v šoli, ob upoštevanju omejitev in priporočil NIJZ.
Da bi pouk v zadnjih tednih pred koncem šolskega leta potekal nemoteno, bomo pouk organizirali v matičnih učilnicah, kar pomeni, da dijaki ves dan ostajajo v isti učilnici razen izjem (specializirane učilnice pri vajah, izbirni predmeti, športna vzgoja). Zaradi tega se za nekatere oddelke spreminjajo učilnice:

Ob prihajanju v šolo vas prosimo za upoštevanje priporočil NIJZ za omejevanje širjenja okužb, zato k pouku prihajajte le zdravi dijaki in dijaki, ki niste bili v bližnjem stiku z okuženo osebo. V primeru okužbe z virusom SARS – Cov-2 o tem takoj obvestite razrednika.
Še vedno je uporaba zaščitnih mask za dijake srednjih šol obvezna v vseh prostorih šole (razen pri športni vzgoji). Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za vse zaposlene in obiskovalce.
Vsi dijaki, ki želite v šoli tudi malicati, ne pozabite, da se morate na malico prijaviti na spletni strani malice.scv.si, za vsak dan posebej. Na malico se je potrebno prijaviti en delovni dan prej do 10. ure.
Dragi dijaki, prosim upoštevajte vsa priporočila in ukrepe NIJZ za varno druženje, upoštevajte medosebno razdaljo, sploh pri predmetih, kjer bo prihajalo do mešanja skupin, razkužujte si roke in nosite zaščitno masko tudi čez nos.
Skrbite za svoje zdravje in zdravje vseh okoli nas, da bomo skupaj lahko uspešno pripluli do konca šolskega leta.

Preberi več

Plastično oblikovanje – kiparjenje v lesu za dijake 3. U

V času od četrtka, 13. maja 2021, do sobote, 15. maja 2021, bodo dijaki in dijakinje 3. letnika umetniške gimnazije – likovniki, pri predmetu plastično oblikovanje kiparili. Pod vodstvom akademskega kiparja Jureta Markota bodo tri dni oblikovali les v prostorih risalnice Gaudeamus. Kiparjenje bo potekalo v četrtek, 13. 5. 2021, od 13.30 – 18.00, v petek, 14. 5. 2021, od 8.00 – 18.00 in v soboto, 15. 5. 2021, od 8.00 – 13.00.
Dijaki so podrobnejša navodila prejeli na e-poštni naslov.

Preberi več

Skupne govorilne ure v četrtek, 6. 5. 2021

Obveščamo vas, da bodo v četrtek, 6. 5. 2021, skupne govorilne ure. Učitelji bodo med 17. in 18. uro na razpolago za pogovor z vami. Zato starše oz. skrbnike dijakov prosimo, da pred obiskom skupnih govorilnih ur pošljete e-poštno sporočilo učiteljem, ki jih v tem terminu želite obiskati. Prosim, da to storite do srede, 5. 5. 2021, do 15-ih. Učitelji vas bodo povabili na govorilno uro preko Teamsa.   SEZNAM E-POŠTE UČITELJEV GIMNAZIJE

Preberi več

Dejavnosti dijakov v torek, 4. maja 2021

V torek, 4. maja 2021, bodo maturanti pisali maturitetni esej. Za vse dijake ostalih letnikov so zato za ta dan pripravljene dejavnosti OIV. Zagotovo se pravočasno prijavite na malico za tisti dan.

Dijaki, ki boste imeli v tistem tednu pouk v šoli, pridete v pritličje šole malo pred 8. uro. Z vami bodo učitelji spremljevalci. Dijaki 2. letnika boste opravljali te dejavnosti na daljavo. Dijaki 3. letnika pa boste od doma opravili le prvi del.

Po učilnicah bo razpored takšen:

1.A v učilnici B 107, spremljevalka Alenka Šalej

1.B v učilnici B 306, spremljevalka Felicita Zupančič

1.Š v učilnici B 407, spremljevalec Branko Krstulović

1.U v učilnici B 202, spremljevalec Miran Ravnjak

Izvajalci dejavnosti:

  • Kaj je finančna pismenost in kako pismeni smo pravzaprav? Mag. Alenka Gortan in Anja Štravs
  • Podnebne spremembe, Sandra Dostal
  • Državljanska vzgoja (terensko delo z izdelavo fotodnevnika), Zlata Zevnik
  • Športne aktivnosti, Vojko Tovornik in učiteljice športne vzgoje
  • Knjižnično informacijska znanja: knjižničarke -Jelka Kvartič, Albina Lindič in Katja Gjerkeš Kneževič (sodelujeta tudi Alenka Šalej in Suzana Cesar)
  • Glasbene in likovne delavnice na prostem: dr. Urška Šramel Vučina in Aleksandra Dolenec Gojević
Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660