srssersssdgimvssmicdsd

Zmaga na EU Code Week

Izjemni uspeh ekipe iz gimnazije pod imenom STRASSIUM v zasedbi Aljaž Vetrih, Lan Vrčkovnik, Aljaž Sovič in Jernej Šadl na evropskem nivoju tekmovanja iz programiranja – EU Code Week Hackathon Final. Njihova ideja z aplikativno rešitvijo, kako s pomočjo informacijske tehnologije reševati problem zavržene hrane, je dobila  najboljšo oceno žirije.

Preberi več

Prvo mednarodno srečanje v projektu CEMLO

Prvo mednarodno srečanje oz. t.i. aktivnost učenja, poučevanja, usposabljanja v projektu CEMLO (Connect, enjoy mountains & learning outdors), ki je sofinanciran v programu Erasmus+, se je po skoraj dveletnem covid premoru končno zgodilo v živo. Srečanje je potekalo med 27. septembrom in 1. oktobrom na Eolskem otočju v Italiji, udeležili pa so se ga predstavniki partnerskih gimnazij iz Liparov, Italija, iz Koprivnice, Hrvaška, iz Eitminiškesa, Litva, ter 4 dijaki in 3 mentorji iz Gimnazije Velenje. Predstavniki gimnazije iz Nazilija, iz Turčije, se srečanja zaradi upoštevanja ukrepov za preprečevanje prenosa virusa v Italiji niso udeležili.

Preberi več

Prostovoljno delo v šolskem letu 2021/22

Tudi v šolskem letu 2021/2022 bomo morali prostovoljci Šolskega centra Velenje zaradi epidemije nekoliko spremeniti naše načrte, ki smo jih imeli pripravljene za pretekli dve šolski leti. S tistimi delovnimi organizacijami, pri katerih razmere dovoljujejo, da se naše sodelovanje z upoštevanjem predpisov NIJZ nadaljuje, bomo sproti pripravljali skupna druženja in prostovoljske aktivnosti.

Z dijaki prostovoljci se bomo tudi tekom celotnega šolskega leta 2021/22 vključevali v različne enodnevne prostovoljske akcije in vseslovenske humanitarne akcije ter organizirali dobrodelne zbiralne akcije (zamaški, knjige, oblačila, igrače….).

Preberi več

Podelitev spričeval in obvestil o uspehu dijakom nižjih letnikov ter proslava ob Dnevu državnosti

Podelitev spričeval bo potekala v četrtek, 24. 6. 2021 ob 9.00 po učilnicah:

Ob prihajanju v šolo vas prosimo za upoštevanje priporočil NIJZ za omejevanje širjenja okužb, še vedno je uporaba zaščitnih mask za vse obvezna v vseh prostorih šole.

Po podelitvi spričeval bomo imeli ob 11.00 prireditev in podelitev priznanj najboljšim dijakom Gimnazije v veliki  dvorani Glasbene šole. Na prireditev so povabljeni vsi nagrajenci in vsi dijaki četrtih letnikov.

Preberi več

Zmaga v finalu EU CodeWeek

Gimnazijska ekipa v sestavi Aljaž Vetrih, Lan Vrčkovnik, Aljaž Sovič in Jernej Šadl je zmagala (najbolje ocenjena slovenska ekipa) na državnem nivoju tekmovanja CodeWeek in se uvrstila v sklepni del Evropskega dela CodeWeek.

Naloga tekmovanja je bila, kako se s pomočjo informacijske tehnologije zmanjšati količino zavržene hrane v Sloveniji. Tekmovalci so morali izdelati idejni koncept in na tem konceptu izdelati demo računalniško aplikacijo.

Preberi več

Obvestilo o poteku pouka v tednu med 21. in 24. 6. 2021

V prihodnjem tednu bomo na šoli izvajali različne dejavnosti, prilagojene razmeram in zadnjemu tednu pouka:

V ponedeljek, 21.6., bomo imeli naravoslovni dan:
1. letniki (A, B in Š) – geografska ekskurzija na Primorsko
2.B in 2. C – Start Up dan v Sončnem parku
2.A, 2. Š in 2. U – eksperimentalne vaje FIZ in BIO – delo na daljavo
3.A, 3. Š – eksperimentalne vaje FIZ, KEM (v živo po skupinah)
1.U in 3. U – eksperimentalno soustvarjanje v parku pred Gimnazijo
Dijaki bodo navodila za posamezno dejavnost dobili posebej po e-pošti oz. pri učiteljih predmeta.

22.6.: Nadomestni športni dan – za dijake, ki to obveznost še morajo opraviti.

23.6.: Fazanovanje – motivacijske delavnice za dijake prvih letnikov: delavnice bodo potekale pod okriljem dijaške skupnosti, izvajali jih bodo dijaki višjih letnikov v času od 9.00 – 12.00

24.6.: ob 9.00 – podelitev spričeval po razredih in ogled virtualne predstave ŠCV ob dnevu državnosti
ob 11.00 – podelitev priznanj Gimnazije za vse dijake zaključnih letnikov in nagrajence iz nižjih letnikov v dvorani Glasbene šole (zaradi omejitve števila prisotnih v dvorani).

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660