srssersssdgimvssmicdsd
  • Gimnazija
  • Domov
  • Umetniška gimnazija - glasbena smer

Slavnostni koncert ob 70-letnici Glasbene šole Velenje

Dijaki umetniške gimnazije so prejšnji teden sodelovali na slavnostnem koncertu ob 70-letnici Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. Igrali so v simfoničnem, harmonikarskem in kitarskem orkestru ter trobilnem ansamblu, v združenem zboru pa so zapeli tudi pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora Šolskega centra Velenje. Bilo je nepozabno!!!

Fotografije: Ksenija Mikor

Preberi več

Fran Vjeko Parać na spletnem klavirskem tekmovanju

Fran Vjeko Parać, dijak 3. U,  se je konec decembra pod mentorstvom Jerneje Grebenšek udeležil mednarodnega spletnega tekmovanja v Srbiji. Osvojil je drugo nagrado.
Povzemamo njegove vtise: “Na tekmovanju Memorijal Sonje Pavlović v Srbiji  sem igral prvi stavek Mozartove Sonate v A-duru in Skrjabinov Preludij št. 1 iz knjige 24  preludijev. Tekmovanje je potekalo tako, da je moral vsak tekmovalec poslati neprekinjen in nezmontiran posnetek v dolžini 15 minut. Snemanje je bilo zame neka nova izkušnja, ker drugače kot na  pravem koncerta se tu slišiš veliko bolje in s tem pride tudi konstantna želja po boljšem posnetku. To je bilo tudi moje prvo tekmovanje, ki sem se ga udeležil. Po mojem mnenju je bilo (seveda bi osebno raje igral v živo kot pa pred kamero) za koronski čas” zelo dobro organizirano. Konkurenca je bila velika in vsem tekmovalcem čestitam, ker so vsi igrali vsak po svoje zelo dobro. Tekmovanje mi je dalo nekakšen nov zagon. Sicer pa si  želim čimprejšnjega povratka na šolski oder in  veliko koncertov.”

Preberi več

Odličen dosežek našega pianista Mateja Ferleža

Na 5. mednarodnem klavirskem tekmovanju Memorial Jurica Murai, ki je potekalo 12. 5. 2022 v Varaždinu, je Matej Ferlež, dijak 2. letnika Gimnazije ŠC Velenje – smer glasba, v kategoriji E (do 17 let) pod mentorstvom Aleksandra Serdarja dosegel izvrsten rezultat – 1. nagrado (zlato priznanje – 97,6 točk, 2. mesto).

Zelo smo veseli in ponosni na rezultat. Iskrene čestitke Mateju in njegovemu profesorju.

Preberi več

Naši mladi glasbeniki izjemno uspešni na državnem tekmovanju

Zveza slovenskih glasbenih šol že od leta 1971 vsako leto v mesecu marcu organizira Tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije (TEMSIG), ki velja za naše največje glasbeno tekmovanje. Zaradi visokega nivoja in mednarodne primerljivosti je to tekmovanje od leta 1991 član evropskega združenja EMCY (European Music Competition for Youth). Na tekmovanju se vsako leto predstavijo najboljši mladi slovenski glasbeniki v starostnih kategorijah do 25 let. Letos je potekalo že 51. tekmovanje, med 869 prijavljenimi tekmovalci je nastopilo tudi 17 mladih glasbenikov Gimnazije Šolskega centra Velenje – smer glasba. Naši dijaki so se izvrstno izkazali in se domov vrnili z odličnimi uspehi: skupno so osvojili pet zlatih, šest srebrnih in eno bronasto plaketo. Med njimi so trije dijaki vzporednega izobraževanja.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660