srssersssdgimvssmicdsd

Državno tekmovanje v karateju

V soboto, 23. 11. 2019, je bilo v Celju državno tekmovanje v karateju, kjer so naše dijakinje odlično nastopile. Pia Cesar, 4. U: 1. mesto kata mlajše članice, Šuhra Muharemović, 4. Š: 2. mesto kata mlajše članice, Kaja Česko, 3. Š: 3. mesto kata mladinke, Alja Kutija, 1. Š: 3. mesto kata kadetinje, Tia Jakob Kulovič, 1. Š: 5. mesto kata kadetinje.

Čestitamo!

Preberi več

Občinsko tekmovanje v odbojki za dijake in dijakinje ŠCV

Pri dijakih so nastopili: Elektro in računalniška šola, Gimnazija in Šola za strojništvo, geotehniko in okolje.

Pri dijakinjah pa: Gimnazija in  Šola za storitvene dejavnosti.

Z zmago so se dijakinje naše gimnazije uvrstile na področno tekmovanje, kjer jim želimo veliko uspeha!
Nastopile so: Stropnik Brina, 4. Š, Penica Tjaša 4. Š, Spital Teja, 3. Š, Brusnjak Pia, 3. Š, Marolt Maja, 2. Š, Zaluberšek Manca, 2. Š, Nahtigal Manca, 2. Š, Tonkli Enja, 2. Š, Moličnik Zoja , 1. Š  in Pačnik Ines. 2. A. Vodja ekipe : Morena Pergovnik
Čestitamo!

Preberi več

Odbojka na mivki

V torek, 1. 10. 2019, je bilo v Zrkovcih polfinalno tekmovanje  v odbojki na mivki. Za našo šolo so nastopile Maja Marolt, Manca Nahtigal, Enja Tonkli in Manca Zaluberšek iz 2. Š ter Zoja Moličnik, 1. Š.
Ekipa je osvojila 2. mesto med osmimi polfinalistkami. Na državni finale pa se uvrsti le prva ekipa. Dijakinjam čestitamo za prikazano igro, v finalu so izgubile tesno z 1 : 2 proti II. gimnaziji Maribor.
Vodja ekipe: Morena Pergovnik.
Čestitamo!

Preberi več

NAŠI USPEŠNI ŠPORTNIKI

TENIS
Miha Kastelec, dijak 3. Š in član Šaleškega teniškega kluba je, postal teniški podprvak v kategoriji fantje do 18 let posamezno.
Turnir je potekal od 17. 9. – 19. 9. 2019 v TK Svoboda Ljubljana, nastopilo pa je 28 tekmovalcev.
Čestitamo!

ATLETIKA
Slovenj Gradec, september 2019: PRVENSTVO SLOVENIJE ZA PIONIRJE IN PIONIRKE U16
Sebastjan Turinek, dijak 1. Š in član ATLETSKEGA KLUBA VELENJE, je zmagal v teku na 1000 m in se uvrstil v reprezentanco Slovenije U 16.
Sebastjan Turinek in Tijan Skaza, dijaka 1. Š in člana ATLETSKEGA KLUBA VELENJE,  sta tudi člana štafete 4 X 300 m, ki je prav tako osvojila 1. mesto.

Velenje, september 2019: EKIPNO PRVENSTVO ZA ČLANE IN ČLANICE
Alja Trupej, dijakinja 2. Š in članica ATLETSKEGA KLUBA VELENJE, je tudi v ekipi štafete 4 x 400 m, ki je postavila nov državni rekord časom 2:41,22.
Filip Dominković, dijak 3. Š in član ATLETSKEGA KLUBA  VELENJE, pa je osvojil 2. mesto med člani z metom 63.26 m z 800-gramskim kopjem (člansko).
Čestitamo!

Preberi več

Šolski ekipni kros

V četrtek, 18. aprila 2019, je potekalo v Velenju ob jezeru prvenstvo Slovenije v krosu za osnovne in srednje šole. Dijakinje so tekle 1500 m dolgo progo, dijaki pa so se pomerili v teku na 2000 m.

Na krosu so za našo šolo tekmovali:
Lara Štramcar, ki  je v kategoriji dijakinj letnik 2000 in 2001 dosegla 14. mesto.
V kategoriji dijakinj letnika 2002 in mlajše sta tekli Alja Trupej, ki je osvojila odlično 4. mesto, in Sandra Šmerc, ki je dosegla 11. čas.
Ekipno sta Alja in Sandra dosegli 4. mesto.
Dijake je v kategoriji dijakov, letnik 2002 in mlajši, zastopal le Matevž Sušec, ki je na koncu slavil na zmagovalnem odru na 3. stopnički. Vodja Helena Hliš Bukovnik, prof.

Iskrene čestitke vsem našim atletom!

Preberi več

Odbojka, področno tekmovanje za dijakinje, Ravne na Koroškem, 28. 11. 2019

Ekipa dijakinj naše gimnazije nadaljuje z zmagami proti koroškim odbojkaricam. Najprej so dramatično premagale gimnazijo z Raven na Koroškem z 2 : 1, nato še ekipo Srednje zdravstvene šole iz Slovenj Gradca z 2 : 0 ter se tako uvrstile v četrtfinale šolskega športnega tekmovanja v odbojki.

Za šolo so nastopile: Stropnik Brina, Tjaša Penica, Teja Spital, Pia Brusnjak, Maja Marolt, Manca Nahtigal, Enja Tonkli, Zoja Moličnik, Ines Pačnik, Ema Hojan in Lara Ostervuh. Vodja ekipe: Morena Pergovnik.
Čestitamo in želimo veliko uspeha in športne sreče v nadaljevanju tekmovanja!

Preberi več

Atletika

Na državnem ekipnem srednješolskem tekmovanju v atletiki, je ekipa dijakinj Gimnazije Velenje osvojila 7. mesto. Ekipa gimnazije Velenje: Nika Jenko, Laura Hrovat, Hana Marovt, Alja Trupej, Tinkara Miklavžin, Sandra Šmerc, Tjaša Prostor, Tia Sulejmanović, Ema Hojan, Manca Svitlica Valoh, Manca Cesar, Nina Kovačević, Katarina Kladnik in Maja Gavrilović. Vodja ekipe: Helena Hliš Bukovnik.

Čestitke vsem dijakinjam!

Preberi več

Poletna šola v naravi za športnike, 3. Š

Namen izvedbe šole v naravi je dijake seznaniti z vodnimi aktivnostmi oz. z vsebinami, ki jih v okviru pouka športne vzgoje ne morejo spoznati. Tako so spoznali osnove potapljanja, supanja, jadranja, igrali odbojko na mivki, odtekli orientacijski tek, v okviru geografske ekskurzije pa so si ogledali Škocjanske jame in ribogojnico Fonda. Podrobno so spoznali mesto Piran (delovni listi) in se peljali z ladjico Subaqaticum z ogledom podvodnega sveta. V prostem času so igrali odbojko, košarko in se družili ob družabnih igrah. Tako prvi kot zadnji večer smo z vso vnemo navijali za naše odbojkarje, ki so se ravno takrat uvrstili v finale evropskega prvenstva v odbojki.
Šola v naravi je bila v celoti realizirana, potekala je brez zapletov in z obilico lepih vtisov.
Spremljevalca: Vojko Tovornik in Morena Pergovnik

Preberi več

Atletika

V sredo, 8.maja 2019, je v Celju potekalo področno posamično prvenstvo v atletiki za srednje šole.

Naši dijaki so dosegli dobre rezultate.

Najuspešnejša sta bila Matevž Sušec v teku na 2000 m (6:03,82) in Vid Matjaš v skoku v daljino (5,81 m), ki sta v svojih disciplinah osvojila  bronasto medaljo.

Tik pod stopničke sta se uvrstila Timotej Šalamon v teku na 100 m (11,52) in Alja Trupej v teku na 400 m (52,82).

Tudi ostali so bili bolj ali manj zadovoljni s svojim nastopom:
Sandra Šmerc  s 5. mestom v teku na 1000 m, Tia Sulejmanović v skoku v daljino in Tomaž Turinek v teku na 400 m s 6. mestom ter Laura Hrovat v teku na 100 m in Lara Štramcar v teku na 1000 m s 7. mestom. Vodja ekipe: Helena Hliš Bukovnik

Vsem iskreno čestitamo!

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660