srssersssdgimvssmicdsd

MLADE SLOVENSKE ODBOJKARICE POTUJEJO NA EVROPSKO PRVENSTVO

Članica  slovenske ženske izbrane vrste do 17 let je tudi  URŠA SEVČNIKAR iz 1. Š (št. 15), ki je od letos članica OK Šempeter, sicer pa vzgojena v ŽOK Šoštanj.

V Zadru je potekal 1. krog kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo julija na Češkem. Mlade odbojkarice so bile v velikem finalu s 3 : 2 boljše od Hrvatic.

Prvi krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 17 let, v okviru katerega so se reprezentance Hrvaške, Izraela, Češke, Avstrije, Slovaške, Madžarske in Slovenija merile tudi za naslov srednjeevropskih prvakinj, so naše mlade odbojkarice začele z zmago. V Zadru so bile s 3 : 0 uspešnejše od Slovakinj, od izbrane vrste Avstrije pa so bile boljše z rezultatom  3 : 1. S tem so si slovenska dekleta zagotovila prvo mesto v skupini in uvrstitev v polfinale. Njihove tekmice v boju za finale so bile Madžarke, a slednje proti razpoloženim Slovenkam, ki so slavile s 3 : 0, niso imele nobenih možnosti.

V finalnem obračunu je potekal dvoboj med  Slovenijo in Hrvaško, po petih nizih so se zmage s 3 : 2 (21, -12, -24, 17, -10) veselile slovenske odbojkarice, ki so tako osvojile naslov srednjeevropskih prvakinj in si kot edine zagotovile nastop na julijskem evropskem prvenstvu v Olomoucu in Prostejovu na Češkem.

Čestitke vsem!

Vir: Odbojkarska zveza Slovenije

Preberi več

Sabljačica Pia Čretnik na stopničkah

Po letu premora se je v nedeljo, 12. 12. 2021, v Športni dvorani Tabor v Ljubljani v organizaciji Športnega društva Tabor ponovno odvil Cvetkov memorial. Tokrat že v svoji 39. izvedbi. Turnirja sta se udeležila tudi dva člana velenjskega sabljaškega kluba Rudolf Cvetko: Pia Čretnik, 4. Š, in Leo Čretnik, 1. Š., kot sodnica pa jih je spremljala Iza Šerc iz 3. B.

Pia se je s konkurenco pomerila v kategoriji floret mladinke. Uspel ji je preboj na zmagovalne stopničke in je s svojim nastopom zaključila na 3. mestu ter osvojila bronasto medaljo.

Vsem nastopajočim,  sodnici in trenerjem iskrene čestitke!

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko

Preberi več

Uspešni plavalci

V nedeljo, 21. 11. 2021, je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju (25 m) potekal vsakoletni miting
Špelin in Vesnin memorial. Finalni nastopi so potekali po sistemu A, B in C final. Medalje pa so
podeljevali po kategorijah: A kategorija odprta (absolutna), B kategorija (moški, letnik 2004/2005;
ženske, letnik 2005/2006) in C kategorija (moški, letnik 2006 in mlajši; ženske, letnik 2007 in mlajše).
Gimnazijci, ki so člani Plavalnega kluba Velenje, so se uvrstili v finalne nastope, kjer so opozorili nase
z odličnimi nastopi in odplavanimi osebnimi rekordi.

 • Matic Bizjak Jambrović iz 1. Š je v disciplini 50 m delfin zmagal tako v absolutni kategoriji kot
  tudi v kategoriji kadetov (C kategorija), kjer je zmagal tudi v disciplini 100 m prosto in si
  priplaval 2. mesto na 50 m hrbtno.
 • V kategoriji B je v disciplini 200 m hrbtno zmagal Metod Lamot iz 1. Š, zasedel pa je tudi 2.
  mesto v disciplini 50 m hrbtno.
 • Ema Jovan iz 2. Š je bila absolutno tretja v kategoriji B na 200 m delfin.
 • Val Goličnik iz 1. Š si je priplaval 1. mesto na 100 m mešano v C kategoriji.
  Čestitke plavalcem in trenerjema Juretu Primožiču in Vladu Stjepiću!

 • Vir: Plavalni klub Velenje
Preberi več

Pia Zoja Glavnik je osvojila bron na mladinskem evropskem prvenstvu v taekwondoju verzije ITF

V Grčiji je med 23. in 31. oktobrom 2021 potekalo XXXV. člansko, XXVI. mladinsko, XII. veteransko in X. otroško evropsko prvenstvo v taekwondoju verzije ITF.

Tretje mesto med starejšimi mladinkami je  v borbah do 52 kg osvojila Pia Zoja Glavnik iz 2. Š, ki je članica  Taekwon-do & Kickboks kluba Skala Velenje.

Premagala je Rusinjo in Čehinjo, izgubila proti Bolgarki in nato v borbi za tretje mesto premagala še Grkinjo.

Čestitke Zoji in trenerju!

Vir: Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje

Preberi več

OBČINSKO TEKMOVANJE V ODBOJKI ZA DIJAKE

V četrtek, 21. 10. 2021, je v Velenju potekalo občinsko tekmovanje v odbojki za dijake.  Šolski oziroma občinski prvaki so postali dijaki Gimnazije, ki so z 2 : 1 premagali  Šolo za strojništvo, geotehniko in okolje  ter  z 2 : 0 Elektro in računalniško šolo.

Zmagovalcem  čestitamo in jim želimo veliko uspeha v nadaljevanju tekmovanja!

Preberi več

DRŽAVNO PRVENSTVO V PLAVANJU – USPEH NAŠIH PLAVALCEV PLAVALNEGA KLUBA VELENJE

Kadetska moška mešana štafeta Plavalnega kluba Velenje je premagala vso konkurenco in osvojila naslov državnega prvaka.

Od četrtka, 16. 12. 2021, pa do nedelje, 19. 12. 2021, je v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju (25-metrski bazen) potekalo Zimsko odprto združeno državno prvenstvo Slovenije.

Matic Bizjak Jambrović iz 1. Š je osvojil kar 11 medalj (5 posamičnih in 6 v štafetah). Srebrno medaljo je osvojil v disciplinah 50 m delfin, 100 m prosto in 100 m delfin. Bronasto odličje pa si je priplaval na 50 m hrbtno in 50 m prosto. Popravil je tudi dva klubska rekorda. V disciplini 50 m hrbtno je popravil kadetski klubski rekord, ki ga je imel v lasti Kristjan Meža. Najboljša znamka zdaj znaša 27,06. V disciplini 50 m prosto (prvi v štafeti) je plaval 23,60 in za 3 stotinke sekunde popravil rekord, ki ga je leta 2010 plaval Žiga Cerkovnik.

Največ uspeha so velenjskemu klubu prinesli štafetni nastopi. V kategoriji kadetov so bili vsakič nagrajeni z medaljo. Kadetska moška štafeta 4 x 50 m mešano, v postavi Matic Bizjak Jambrović, 1. Š, Val Goličnik, 1. Š, Anže Guštin, 1. Š, in Dane Šibanc pa je priplavala naslov državnega prvaka. V zelo napeti končnici so za vsega 4 stotinke sekunde prehiteli plavalce Plavalnega kluba Ljubljana. Omenjeni plavalci so sodelovali tudi pri ostalih moških kadetskih štafetah, ki so si priplavale še srebrno medaljo na 4 x 50 m prosto in bronasti medalji v štafetah 4 x 100 m mešano in 4 x 100 m prosto.

Štafetni nastopi so potekali tudi v t. i. mix štafetah, v katerih plavata po dva moška in dve ženski predstavnici. Kadetska štafeta 4 x 50 mix prosto, v postavi Matic Bizjak Jambrović, Dane Šibanc, Špela Pohorec in Živa Perc, je osvojila srebrno medaljo. Bronasto odličje pa si je priplavala kadetska štafeta 4 x 50 m mix mešano (v postavi Matic Bizjak Jambrović, Val Goličnik, Špela Pohorec in Eva Skledar).

Vsem plavalcem iskreno čestitamo. Trenerjema, Juretu Primožiču in Vladu Stjepiću, pa čestitamo za odlično fizično in mentalno pripravljenost svojih varovancev.

Vir: Plavalni klub Velenje

Preberi več

STROKOVNA EKSKURZIJA ZA ŠPORTNIKE

V četrtek, 16. 12. 2021, so se dijaki 2. Š in 3. Š udeležili strokovne ekskurzije v Ljubljano, kjer smo za njih pripravili pester in poučen športni program. Ogledali so si olimpijski izobraževalni center in prisluhnili predavanju o  razvoju slovenskega olimpizma s poudarkom na slovenskih olimpijcih in njihovih dosežkih.

V drugem delu so imeli v WOOP-u športne delavnice na trampolinih, po končani vadbi pa še ogled praznične Ljubljane.

aktiv ŠVZ

Preberi več

FUNKCIONALNA MOČ IN STABILNOST TRUPA V ŠPORTU

Z vami delimo nekaj utrinkov s poučne delavnice, na kateri so dijaki 1. Š in 3. Š poskusili izvesti vaje za stabilnost trupa na pravilen način, ki je tudi preventiva pred poškodbami.

Delavnico je vodila ROSANA KRANJC, prof. športne vzgoje in trenerka za telesno pripravo športnikov. Njene nasvete najdete tudi na instagramu: rosa_curlycoach

Preberi več

Funkcionalna moč in stabilnost trupa v športu

Prihodnji teden bomo na gimnaziji za vse dijake športnih oddelkov izvedli delavnico z naslovom Funkcionalna moč in stabilnost trupa v športu. Delavnica bo zajemala teoretični in praktični del. Prvi del bo krajši. Na njem se bomo ukvarjali z vprašanji, kakšna je vloga stabilizatorjev trupa, kaj pomeni pojem funkcionalna moč trupa in zakaj je le-ta pomembna, kaj so tako imenovana antigibanja in kako trenirati trup v vseh ravninah gibanja. Sledil bo praktični del, v katerem bomo nekaj osnovnih vaj poskusili izvesti na pravilen način, zato je obvezna športna oprema.

Delavnico bo vodila ROSANA KRANJC, prof. športne vzgoje in trenerka za telesno pripravo.

Delavnice bomo izvedli med poukom športne vzgoje od 8. 00 – 10.00 po razporedu:

1. Š: ponedeljek, 8. 11.

3. Š: torek, 9. 11.

2. Š: ponedeljek, 15. 11.

4. Š: torek, 16.11.

Aktiv športnih oddelkov

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660