srssersssdgimvssmicdsd

Športne novičke

TOMAŽ TURINEK IZ 3. Š  BRONAST NA BALKANSKEM PRVENSTVU V TURČIJI

V Turčiji je 12. in 13. 6. 2021 potekalo balkansko prvenstvo za mladince in mladinke v atletiki. Na prvenstvu je nastopilo 400 tekmovalcev iz 15 držav.

Tomaž Turinek iz 3. Š in član atletskega kluba Velenje je odlično tekel zadnjo predajo ter z ekipo v štafeti na 4 x 400 m  osvojila bron.

Čestitamo!

Preberi več

ODMEVNI REZULTATI SMUČARKE JOHANE LESJAK iz 2. Š

Johana Lesjak  iz 2. Š je smučarka in članica smučarskega kluba Celje ter članica FIS ekipe vzhodne slovenske regije.

V letošnji sezoni je dosegla zadovoljivo število točk, izstopata pa dve srebrni medalji z državnega prvenstva:

  • postala je državna podprvakinja skupne kombinacije prvenstva (veleslalom, slalom, smuk) v kategoriji U 18 in v kategoriji članic.

Čestitamo!

Tako pa je strnila svoje letošnje vtise in občutke:

Preberi več

ŠPORT NA GIMNAZIJI

Naši dijaki in dijakinje pridno trenirajo, nekateri tudi tekmujejo ter opravljajo pohodniške, joga in plesne izzive. Še prav poseben novoletni izziv pa je 1. 1. 2021 opravila dijakinja športnica, plavalka in triatlonka Lara Ovčar iz 3. Š, ki je prehodila vseh 8 hribov v Velenju: Vodemla – Lubela – Jakec – Koželj – Radojč – Ramšakov vrh – Visoko – Paški Kozjak.

Preberi več

Atletska novička

Tomaž Turinek iz 3. Š razreda in član Atletskega kluba Velenje je ta vikend v Kranju nastopil na atletskem prvenstvu Slovenije za člane in članice. V finalnem obračunu teka na 400 metrov si je z odličnim časom 47:99 pritekel normo za Evropsko mladinsko prvenstvo, ki bo julija v Estoniji. Čestitamo Tomažu in trenerki Nataliji!

Preberi več

ODLIČNA AKVATLONKA SARA NAVODNIK IZ 1. Š

Sara Navodnik iz 1. Š in članica Plavalnega kluba Velenje je izpolnila normo za evropsko prvenstvo v akvatlonu.

Na rednem letnem testiranju Triatlonske zveze Slovenije so se  tekmovalci pomerili v plavanju in teku. Testiranje je bilo pomembno tudi zaradi izbire potnikov za Evropsko prvenstvo v akvatlonu, ki bo konec junija v Avstriji. Odlični predstavi je prikazala članica plavalnega kluba Velenje Sara Navodnik, ki si je priplavala in pritekla uvrstitev na bližajoče se prvenstvo stare celine.

Čestitke Sari in trenerjema Juretu Primožiču in Vladu Stjepiću!!

Preberi več

Antidoping predavanje za mlade športnike

V četrtek, 25. marca 2021, so imeli dijaki 1. Š oddelka predavanje: z mladimi ambasadorji proti dopingu, ki ga organizira Slovenska antidopinška organizacija. Tema je zelo aktualna za mlade športnike, zato je pomembno, da se seznanijo o  pasteh prepovedanih snovi in uživanju  le-teh. Predavala je študentka fakultete za šport, ki je tudi ambasadorka slovenske antidoping organizacije. Na začetku in na koncu predavanja pa so dijaki in dijakinje po mobilnih telefonih izpolnili še spletno anketo o poznavanju tega področja, ki bo v pomoč predavateljici pri izdelavi magistrske naloge.

Preberi več

Novičke naših uspešnih dijakinj

Novičke naših uspešnih dijakinj, ki so v tem času imele  možnost trenirati in tekmovati.  

ODBOJKA, 1. B državna liga: naša dijakinja Maja Marolt iz  3. Š je članica odbojkarske ekipe Braslovče, ki je  sezono zaključila  na izjemnem četrtem mestu, tako da bodo tudi prihodnjo sezono  igrale v 1. B državni odbojkarski ligi. 

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660