srssersssdgimvssmicdsd

ATLETSKE NOVICE

V soboto, 25. 9. 2021, se je v Novem mestu odvilo  ekipno prvenstvo za starejše mladince in mladinke.

Naši atleti, ki so sicer člani Atletskega kluba Velenje, so ponovno  odlično nastopili:

  • Tomaž Turinek je osvojil 2. mesto v teku na 200 m in 3. mesto v teku na 100 m,
  • Sebastjan Turinek je zasedel 2. mesto v teku na 800 m,
  • Naida Nišič pa je bila druga v metu kladiva. 

Čestitke atletom in njihovim trenerjem!

Preberi več

SARA NAVODNIK IZ 2. Š IN PREDSTAVNICA TRIATLON KLUBA VELENJE JE BALKANSKA PRVAKINJA SLOVENIJE V TRIATLONU S ŠTAFETO

V nedeljo, 5. 9. 2021, je potekalo na Vlasinskem jezeru v Srbiji balkansko triatlonsko prvenstvo. Na tem tekmovanju je Sara Navodnik prvič nastopila v  triatlonski disciplini sprint – 750 m plavanja, 20 km kolesarjenja in 5 km teka. Prav tako je prvič tekmovala v najmočnejši triatlonski kategoriji elite. Z odličnim plavanjem, ko je prišla iz vode celo kot druga, je po kolesarjenju in teku osvojila odlično 8. mesto.

Z mešano štafeto Slovenije (Tjaša Vrtačič, Mark Mandič, Sara Navodnik in Klemen Bojanc) pa je osvojila naslov balkanske prvakinje.

Čestitke Sari ter trenerjem Plavalnega kluba Velenje.

Vir: Triatlon klub Velenje

Preberi več

NAŠI ODLIČNI ATLETI

Odlični so bili tudi naši dijaki in dijakinje iz Atletskega kluba Velenje, ki  so konec avgusta nastopili v Novi Gorici, kjer je potekalo ekipno prvenstvo Slovenije za mlajše mladince in mladinke:

–  Tjaša Prostor iz 3. Š je zmagala v tekmovalni hoji na 3000 m;

–  Hana Marovt je zasedla 3. mesto v teku na 100 m;

–   Gal Golob iz 2. Š je bil 2. v teku na 400 m;

–   Naida Nišič iz 2. Š  je zasedla 2. mesto v metu kladiva;

–   Manca Cesar iz 3. C je bila 2. v teku na 400 m;

–     štafeta mlajših mladincev v postavi Gal Golob, Blaž Pusovnik, Filip Jamnikar Pušnik in Sebastjan Turinek pa je zasedla 2. mesto v teku na 4 x 300 m.

 Čestitamo!

Preberi več

PRVI DNEVI V GIMNAZIJI ZA 1. Š NA DRUGAČEN NAČIN

Ne da bi se dobro poznali, sploh pa ne novih profesoric, so se dijaki športnega oddelka prvi dan dobili na avtobusni postaji, da se odpeljejo na 4-dnevno bivanje v CŠOD Štrk. Vožnja proti Ptuju je bila umirjena in zanimivo je bilo opazovati, kako drugačno vzdušje je bilo na avtobusu ob povratku.

S poukom smo torej začeli že en dan prej, torej 31. 8., ampak nikomur ni bilo težko. To je bil prvi dan, ki se je začel tako, da smo se kulturno izobraževali na gradu in v središču mesta Ptuj. V domu smo po seznanitvi z redom in kosilu sedli na kolo in se iz Spuhlje odpeljali v telovadnico za boks Dejana Zavca, kjer smo se potili v boksarskih rokavicah. Imeli smo tudi srečo, da je bil šampion ravno tam, zato smo ga ujeli za fotografijo. Po spoznavnem družabnem večeru smo že skoraj poznali imena drug drugega.

Naslednji dan je sledil orientacijski tek v parih, popoldne pa se nam je pridružil profesor likovne umetnosti Željko Opačak, da so nastale prve umetnine in hkrati tudi prve ocene v gimnaziji. Po tomboli je bil čas za odbojko oz. košarko na dvorišču ter druženje, druženje …

Četrtek se je začel z razredno uro, nato pa so dijaki svoje znanje o kurentu prenesli v svoje umetniške izdelke. Popoldne je sledila vožnja s kolesom na Ptuj v terme po osvežitev. Ker je postalo hladno, je bil vmesni postanek nazaj tudi v znani restavraciji s hitro prehrano. No, tudi to mora biti. Zadnji skupni večer smo preživeli ob tabornem ognju in peki koruze, krompirja, jabolk, opazovali smo zvezde …

Ker je vsega lepega konec … v petek smo se poslovili od prijaznih uslužbencev v Štrku ter si privoščili še nekaj golfa v prelepi naravi. Vreme nam je ves teden služilo, tudi na avtobusu je bil nazaj pravi čebelnjak … pa saj je bi to tudi eden od ciljev šole v naravi. Želimo si še več takšnih priložnosti.

Polonca Glojek, razredničarka, in Morena Pergovnik, organizatorka

Preberi več

Kratek, ampak topel pozdravček iz šole v naravi od 3. Š

Si želite, da bi letos začeli s poukom v našem oddelku? Imate čisto prav! Šolsko leto smo začeli na najboljši možen način – na morju v CŠOD Breženka v Fiesi. Smo ravno na sredi šole v naravi in čeprav smo daleč od Velenja in šolskih prostorov, se nam vseeno ogromno dogaja.

Zaenkrat pošiljamo samo nekaj utrinkov, v naslednjih dneh pa bo seveda več podrobnosti.

Lep pozdrav vsem do naslednjega tedna, ko se spet vidimo!

Preberi več

ŠOLSKO DRŽAVNO TEKMOVANJE V PLAVANJU

V petek, 10. 9. 2021, so na šolskem državnem tekmovanju v plavanju v Kamniku nastopili tudi plavalci naše šole:  Matic Bizjak Jambrović, Metod Lamot in Val Goličnik iz 1. Š, Nik Ramšak Rotenhajzer iz 2. Š  ter   Manca Poberžnik iz 2. A.

Najboljši rezultat  je dosegel Matic Bizjak  Jambrović iz 1. Š, ki je v kategoriji dijaki od 1. do 4. letnika osvojil 8. mesto.

Čestitke vsem plavalcem!

Preberi več

POLETNI UTRINKI Z ODBOJKE NA MIVKI

Naša dijakinja Maja Marolt iz 4. Š je članica odbojkarske ekipe Braslovče in tekmuje v 1. B-državni odbojkarski ligi.

Je pa tudi odlična odbojkarica na mivki, kjer le letos s svojo soigralko dosegla izjemne rezultate:

  • na 1. članskem turnirju je osvojila 2. mesto;
  • na državnem tekmovanju v kategoriji U20 je osvojila 1. mesto;
  • 3. mesto na državnem članskem prvenstvu in
  • 1. mesto na srednjeevropskem tekmovanju MEVZA v kategoriji U20.

Čestitamo!

Preberi več

ATLETSKI ŠPORTNI UTRINKI

Bruno Šonc iz 3. Š (na sliki desno) je junija 2021 zmagal na državnem prvenstvu v kategoriji U18 v teku na 2000 m z zaprekami. Na podlagi tega rezultata se je uvrstil v državno reprezentanco, ki je v začetku avgusta nastopila na Balkanskem prvenstvu U18. Prvenstva se je udeležilo 15 držav, v močni mednarodni konkurenci pa je Bruno osvojil odlično 10. mesto.

Vrhunec poletne sezone pa je bil konec avgusta v Novi Gorici, kjer je Bruno tekmoval na ekipnem prvenstvu Slovenije U18. V teku na 2000 m z zaprekami je osvojil odlično 2. mesto ter izboljšal osebni rekord za 17 sekund. Ta sedaj znaša 6.45.65, kar pomeni, da ima Bruno drugi najhitrejši slovenski čas v teku na 2000 m z zaprekami (višina zapreke 0,84 m) v kategoriji  U18 vseh časov.

Čestitamo!

Preberi več

Šola v naravi za 3. Š

Športni oddelki se te šole v naravi tradicionalno veselijo, ker se odvija na morju z zelo bogatim programom. Letos nas je nekoliko skrbelo, da bi bila okrnjena zaradi novega vala okužb s koronavirusom, ampak se je vse odlično izteklo. Tudi vreme nam je bilo ves čas naklonjeno.

V CŠOD Brežinka v Fiesi, čisto ob morju, smo preživeli štiri čudovite dni, polne raznovrstnih dejavnosti in nabiranja znanja v praksi. Bili smo v Škocjanskih jamah, z ladjico smo se odpeljali na ogled znane ribogojnice Fonda, zvečer smo se sprehodili do Pirana, poslušali smo predavanje o potapljanju in preživeli 30 minut pod vodo z inštruktorji potapljanja, obnovili smo znanje supanja, se najprej naučili teorije jadranja in potem svoje znanje preizkusili še v praksi v štirih urah na vodi v kar šestih čolnih za eno osebo in eni jadrnici za dva. Znanje biologije smo si bogatili v Akvariju Piran in z delovnimi listi ter v skupinah raziskali zgodovino in arhitekturo Pirana. Med vsemi temi dejavnostmi je bilo še ogromno odbojke, košarke pod reflektorji, družabnih iger ter druženja na obali in v domu.

Fieso smo zapustili polni znanja, novih vtisov in lepih spominov. Dober začetek šolskega leta pomeni tudi dober konec, kajne?

Spremljevalki: mag. Nataša Makovecki (razredničarka) in Klavdija Jug, prof. (organizatorka)

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660