srssersssdgimvssmicdsd

Skupne govorilne ure v četrtek, 6. 5. 2021

Obveščamo vas, da bodo v četrtek, 6. 5. 2021, skupne govorilne ure. Učitelji bodo med 17. in 18. uro na razpolago za pogovor z vami. Zato starše oz. skrbnike dijakov prosimo, da pred obiskom skupnih govorilnih ur pošljete e-poštno sporočilo učiteljem, ki jih v tem terminu želite obiskati. Prosim, da to storite do srede, 5. 5. 2021, do 15-ih. Učitelji vas bodo povabili na govorilno uro preko Teamsa.   SEZNAM E-POŠTE UČITELJEV GIMNAZIJE

Preberi več

Dejavnosti dijakov v torek, 4. maja 2021

V torek, 4. maja 2021, bodo maturanti pisali maturitetni esej. Za vse dijake ostalih letnikov so zato za ta dan pripravljene dejavnosti OIV. Zagotovo se pravočasno prijavite na malico za tisti dan.

Dijaki, ki boste imeli v tistem tednu pouk v šoli, pridete v pritličje šole malo pred 8. uro. Z vami bodo učitelji spremljevalci. Dijaki 2. letnika boste opravljali te dejavnosti na daljavo. Dijaki 3. letnika pa boste od doma opravili le prvi del.

Po učilnicah bo razpored takšen:

1.A v učilnici B 107, spremljevalka Alenka Šalej

1.B v učilnici B 306, spremljevalka Felicita Zupančič

1.Š v učilnici B 407, spremljevalec Branko Krstulović

1.U v učilnici B 202, spremljevalec Miran Ravnjak

Izvajalci dejavnosti:

  • Kaj je finančna pismenost in kako pismeni smo pravzaprav? Mag. Alenka Gortan in Anja Štravs
  • Podnebne spremembe, Sandra Dostal
  • Državljanska vzgoja (terensko delo z izdelavo fotodnevnika), Zlata Zevnik
  • Športne aktivnosti, Vojko Tovornik in učiteljice športne vzgoje
  • Knjižnično informacijska znanja: knjižničarke -Jelka Kvartič, Albina Lindič in Katja Gjerkeš Kneževič (sodelujeta tudi Alenka Šalej in Suzana Cesar)
  • Glasbene in likovne delavnice na prostem: dr. Urška Šramel Vučina in Aleksandra Dolenec Gojević
Preberi več

Stanje prijav za vpis v 1. letnik

Na spletnih straneh MIZŠ – https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/  je objavljeno stanje prijav za vpis v srednjo šolo, podatki se bodo sproti posodabljali.

Program

Razpisana mesta

Oddane prijave

Gimnazija

84

48

Športni oddelek gimnazije

18

24

Umetniška gimnazija

28

24

–          Likovna smer

 

11

–          Glasbena smer

 

13

Umetniška gimnazija, glasbena smer, interdisciplinarno izobr.

12

8

Skupaj

130 + 12

104

Zavedamo se, da so bili v času pouka na daljavo osnovnošolci deležni zelo različnih načinov dela, zato so zaskrbljeni glede kvalitete znanja, ki so ga pridobili v tem obdobju. Prav zato bomo dali pobudo za skupni sestanek osnovnošolskih in srednješolskih učiteljev ob koncu šolskega leta, kjer bomo izmenjali izkušnje z izobraževanjem na daljavo, izpostavili slabosti in morebitne primanjkljaje in tako skupaj pripravili smernice za prehod v srednjo šolo.
Te smernice nam bodo v pomoč pri načrtovanju pouka v jeseni, kjer bomo zagotovo več časa namenili preverjanju in utrjevanju  osnovnošolskega znanja, da tako našim novincem omogočimo kvalitetne temelje za nadgradnjo s srednješolskim znanjem.
Zaradi negotovih epidemioloških razmer tudi v prihodnje, se je šolanje v domačem kraju izkazalo kot velika prednost, saj se s tem izognemo omejitvam pri prehodu, občin, regij…,  prihranimo veliko časa, ki bi ga sicer porabili za prevoz, ohranimo možnost sodelovanja z osnovnimi šolami, predvsem pa je pomembna možnost povezovanja,  sodelovanja in medsebojne pomoči s sošolci.
Prav iz teh razlogov si želimo, da bi se letos večje število devetošolcev odločilo za šolanje v domačem kraju.

Prenos prijave je možen do 22. 4. , ko lahko devetošolci svojo prvotno željo še spremenijo, tako da izpolnijo obrazec za prenos prijave, ki ga pošljejo na prvotno izbrano šolo, oni pa bodo uredili, da bomo prijavo dobili mi.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Več informacij o prenosu prijave lahko najdete tukaj:
Informacija o poteku prenosa
Obrazec za prenos prijave: pdf, doc

Preberi več

INVENTURA 2021, razstava del dijakov likovne smeri umetniške gimnazije ŠC Velenje

V družbi smo obdani z vizualnimi informacijami. Likovni fenomeni so vsepovsod. Na umetniški gimnaziji likovne smeri se jih učimo razumeti, ustvarjati in brati. Vsakoletna razstava dijakov Inventura v sodelovanju z Galerijo Velenje je prikaz dijaške ustvarjalnosti in pridobljenih novih znanj.
Minilo je še eno šolsko leto, tradicionalna razstava Inventura pa je tokrat za eno leto mlajša, kot bi morala pravzaprav biti; ena njena izvedba se je namreč izgubila v času, saj je bila konec lanskega šolskega leta zaradi neugodnih epidemioloških razmer nove koronavirusne bolezni odpovedana.
Preroške besede Beneškega bienala 2019 “May you live in interesting times” so se uresničile. Je njihov avtor vedel, kako jih bomo danes brali?
V letošnjem šolskem letu smo iskali nove poti do znanja in izkušenj s poukom na daljavo; občutili smo pomanjkanje živega stika z materialom in šolsko ekipo ter tradicionalnega dialoga med mojstrom in vajencem.

Preberi več

Obvestilo o izvajanju pouka po modelu C

S ponedeljkom, 12. 4. 2021, se v šole ponovno vračajo dijaki srednjih šol. Pouk bo potekal po modelu C, kar pomeni, da se bodo v šoli izmenjevali dijaki različnih oddelkov.

Pouk bo potekal večinoma v matičnih učilnicah, razen pri predmetih, kjer so specializirane učilnice (vaje) in izbirnih predmetih (tam glejte urnik).

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660